Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj próbowałem znowu dj lpl 3 groszki na pad i jazda ( FLEXIPADS HEX LOGIC 135MM) :ad: i dalej to samo mazy i tłuste :( czy dodo mogło stracić swoje własciwosci ?

Opublikowano

eithray, troszeczkę lepiej teraz myślę, rano byłem zamulony po świętach. Myślę że VP Achilles powinien spełnić Twoje oczekiwania :)

Opublikowano
SV to zdecydowanie nie ta półka cenowa.

Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

poszukaj w produktach PW , oni mają takie i to ze 2,

Opublikowano

Panowie miał ktoś może do czynienia z Autobrite Enhance ?

Jak sie on ma do prima amigo lub Meguiar's Cleaner Wax

Opublikowano

Panowie, ostatnio otrzymałem POLYLACK MULTIPLE SURFACE. Szczerze powiedziawszy nie wiem co to jest, etykieta głosi m.in." Polylack czyści dogłębnie pory lakieru, usuwa utleniania w jednym procesie.Związek akrylowy-Nagrodzona technologia polietylenu uszczelnia powierzchnię warstwą ochronną polimerową, która zapewnia ochronę na wysokim poziomie i chroni powierzchnię przed szkodliwym środowiska bardzo skutecznie wpływów." Zastanawiam się czy mogę użyć tego specyfiku jako cleanera ? :o Potem oczywiście IPA i na końcu wosk.

Opublikowano

jacek172-91 - ten środek to typowy AIO, więc nie bardzo nadaje się na stosowanie go w formie typowego cleanera. Ewentualnie, po jego zastosowaniu, jeżeli bardzo chcesz, możesz położyć sealant - naturalny wosk nie będzie z tym produktem grał.

Opublikowano

Piszę konkretnie o Polylack. Działanie ochronne - z uwagi na skład - opiera się na bazie składników syntetycznych, więc wosk naturalny niespecjalnie będzie współgrał z tym AIO. Co innego typowe woski syntetyczne (czyli sealanty) - takie woski nie powinny "gryźć się" z Polylack-iem.

• Moderator
Opublikowano

pabloo1033,

po pierwsze - to temat o cleanerach a nie o polerowaniu

po drugie - czy wiesz czemu służy oklejanie miejsc o których wspomniałeś?

Opublikowano
pabloo1033,

po pierwsze - to temat o cleanerach a nie o polerowaniu

po drugie - czy wiesz czemu służy oklejanie miejsc o których wspomniałeś?

ad1. ok! :good:

ad2. bo trudno potem doczyscic plastiki po paście polerskiej :o

Opublikowano

Jeśli cleaner nakłądasz rotacją to robisz to na niskich prędkościach, więc niczego złego nie zrobisz, w trudno dostępnych miejscach nakładasz go ręcznie, gdyż po co w niektórych miejscach męczyć się maszyną jak można ręcznie, w swobodny sposób wypracować cleaner tudzież aio czy politurę.