Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co jaki okres czasu moge uzywac cleanera achilles prep.Czy co 2mc to nie jest za czesto.Moze po uzyciu achillesa w nastepnym miesiacu lepiej stosowac cos nie sciernego np cherry glaze,dodo lime prime lite,prima amigo?

Opublikowano
nie zetrze zbyt dużej warstwy lakieru używany co 1 lub 2mc cleaner ścierny?

Nic złego Ci z lakierem nie zrobi ;)

• Moderator
Opublikowano

pabloo1033, bierz Prima Amigo - jest świetny i jest go pół litra za 75 zl. Odlejesz sobie połowę, resztę w ori butelce sprzedasz i wyjdzie cię to parę groszy.

Opublikowano

dzięki za podpowiedzi bo chciałem już tripple zamawiać bo myślałem że pod coli 476 będzie lepsze bo ma carnaube a prima amigo polimery. aha i na razie tyla ręczna korekta wchodzi w grę i samochód srebrny metalik niestety. ;-(

Opublikowano

Czy może lepiej zwykły cleaner zastosować zamiast AIO Prima Amigo np:Auto Finesse Rejuvenate przed Coli 476.Czy tym i tym podobne efekty uzyskam i co działa lepiej przy mniejszym nakładzie sił. Może z 2 razy w roku Auto Finesse Rejuvenate a tak to przed każdym woskowaniem Prima Amigo

Opublikowano

Na wiosnę chcę zacząć na dobre przygodę z detalingiem to będzie moja pierwsza korekta raczej ręczna bo nie obyłem się jeszcze z maszyną. Moje auto to Golf IV granat akrylowy.

Powoli zaopatruję się w kosmetyki.

Obecnie mam zabezpieczony lakier na zimę colli 476 przez firmę, ale chcę na wiosnę trochę sam popracować.

Lakier miejscami zmęczony porysowany dlatego chcę wybrać jakiś cleaner i czytając ten wątek ciężko się na coś zdecydować także dzinkins proszę o podpowiedz.

Opublikowano

Po różnych opiniach i testach ja kupiłem Prima Amigo - poczytaj sam :good:

Opublikowano
Na wiosnę chcę zacząć na dobre przygodę z detalingiem to będzie moja pierwsza korekta raczej ręczna bo nie obyłem się jeszcze z maszyną. Moje auto to Golf IV granat akrylowy.

Powoli zaopatruję się w kosmetyki.

Obecnie mam zabezpieczony lakier na zimę Colli 476 przez firmę, ale chcę na wiosnę trochę sam popracować.

Lakier miejscami zmęczony porysowany dlatego chcę wybrać jakiś cleaner i czytając ten wątek ciężko się na coś zdecydować także dzinkins proszę o podpowiedz.

W tym przypadku ValetPRO Achilles ;) Coś usunie, coś zakryje będzie git ;)

Opublikowano
Dzięki za poradę, ale tak jeszcze zapytam Cleaner Dodo Juice Lime Prime stosuję się raczej po maszynowej korekcie?

Cleaner ten jak i inny stosuje się przed apliakcją wosku, czy przed cleanerem auto miało korektę, czy też nie (obojętnie czy maszynową czy ręczną) nie ma to znaczenia.