Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze pytanie czy ręcznie czy maszynowo? Ja do ręcznej roboty nie będę oklejał lamp, listwy mam w kolorze więc nie ma sensu...

Opublikowano

Pierwsze testy Esclate na maszynie za mną:

+

Pracuje się przyjemnie

Mega wydajny

Lekko usunął oksydację

Lakier pozostaje śliski

-

Tnie słabo, bo swirli nie ruszył :/

Jutro spróbuję ręcznie, może część przykryje.

Opublikowano

michałoś, tnie słabo - 1-2/10. Możesz spróbować na żółtym 3M, ale wiele zależy od lakieru. Vecterixy mają lakier, który w skali twardości/niepodatności na korektę oceniam na 7/10.

MicroSwirle usuniesz - głębszych nie zniwelujesz w stopni większym jak 25%. :?

Opublikowano
raczej chodziło o to że po uzyciu mocniejszego cleanera może zmatowieć?

Po użyciu cleanera nic Ci się z lampami nie stanie, spokojnie :)

Opublikowano
Jeszcze pytanie czy ręcznie czy maszynowo? Ja do ręcznej roboty nie będę oklejał lamp, listwy mam w kolorze więc nie ma sensu...

Ręcznie bo nie posiadam maszyny. Kolor ciemny zielony.

Opublikowano

Więc tak jak napisał Qub@, z lampami na pewno nic ci się nie stanie. Co do listew i uszczelek zależy od ciebie, jeśli twój cleaner nie będzie ich brudził to nie ma sensu oklejać.

Tukolarz, czy aplikator mikrofibrowy to dobry pomysł do cleanera? Nie jestem znawcą ale z tego co czytam na forum to każdy do ręcznej roboty poleca tri kolor?!

Opublikowano

Wziąłem się dzisiaj za robotę. I od razu mam pytanko/problem. To normalne ze lakier matowieje po nałożeniu cleanera? Nakładam go żółtym aplikatorem Megsa i obojętnie którą stroną jest tak samo.

Daje kilka kropel Duraglossa 652 na aplikator, delikatnie wcieram go w lakier i po chwili próbuję go zetrzeć szmatką mikrofibrową. Wygląda to tak jakby nie dało się go jużzetrzeć. Tak ma być?

Opublikowano

Powinien się zrobić delikatna mgiełka i zejść bez problemu pod MF

Tak ma być?

Nie.

Spróbuj Trikolorem jak masz albo lepszą MF docieraj.

Opublikowano

Muszę zmienić mikrofibre bo wychodzi na to, że nakłada się dobrze bo jest mgiełka, tylko później jej się zetrzeć nie da.

Opublikowano

Pany będę chciał zrobić test cleanerów i AIO. Widzę to tak, że każdy panel samochodu będzie potraktowany innym środkiem i nową czarną gąbką. Posiadam m.in dj lp, af rejevunate, większość cleanerów z duraglossa, hdc, srp, af triple, chyba jakąś próbkę achillesa i może coś tam jeszcze wynajdę. Macie jakieś sugestie co do testu??

Opublikowano

Celanary nakładać ręcznie białymi aplikatorami, zabrudzenie pokaże siłę czyszczącą. Moje zdziwienie było ogromne jak na przygotowanym lakierze (t&g, glinka, iron, piana) pracowałem ręcznie z CF. Aplikator zrobił się szaro- czarny :shock:

Opublikowano

Ręcznie odpada, zawsze lecę maszynowo. Aaa i jeszcze jak lepiej, DA czy rotacją, osobiście przeważnie kładę DA.

Opublikowano

Sucre, oprócz wspominanych Esclate Lotion, A15+, W9+, S30, Ab Euphoria, Heidelberry, HDC, HDC niby nowsza wersja, SV CF Regular, SV CF, Lusso, sonax politura lekkościerna - no kilka by jeszcze wynalazł...

Jak ma być to test z prawdziwego zdarzenia to musi być "na bogato" i z każdej póły.

Opublikowano

Sucre, Adam co jak co, ale jak chcesz zrobić zamieszanie to musisz mieć w arsenale

SONAX XTREME POLITURA MASZYNOWA HYBRID NPT.