Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
eśli chodzi o finisz to s40 jest perfekcyjna

Ja po nią sięgam jak standardowe rozwiązania nie dają rady i niestety ona mnie zawsze jeszcze bardziej zawodzi :( (holsy) Być może z jakimś magicznym padem schola daje rade.

Żółty flexi / pomarańczowy scholl

Opublikowano

Czy pod woski Dodo Juice Supernatural Hybrid czy Bouncer's 22 będzie dobry cleaner Blackfire Gloss Enhancing Polish, czy lepiej użyć któregoś od Dodo?

W ostateczności mam też Lusso RC.

Opublikowano

S40 zawodzi jako finisz ? W jakim sensie ? Co po niej zostaje ? Hologramów nie usuwa ? :shock: Przecież od tego on jest !

Opublikowano

Raczej to kwestia doboru pada do lakieru. Na czarnym uni Volvo 04' z niebieskim 3M działał bardzo ładnie, a na Montrealblau mettalic BMW 98' z tym padem się nie sprawdził :o

Opublikowano

Co możecie polecić z tańszych i w miarę uniwersalnych cleanerów? Obecny wosk to Turtle Wax, ale może w wakacje wpadnie coś nowego jeśli się obecny skończy.

Opublikowano
Co możecie polecić z tańszych i w miarę uniwersalnych cleanerów? Obecny wosk to Turtle Wax, ale może w wakacje wpadnie coś nowego jeśli się obecny skończy.

Poczytaj, temat walkowany milion razy ;)

Opublikowano

Czytałem już sporo, ale nie mogę się zdecydować :o Im taniej tym lepiej w sumie. Bardzo wymagający nie jetem, a i z torbami nie chcę pójść.

Opublikowano

Sonax ma, nawet posiadam takowy, bardzo dobry :-] Nie jest ścierny, pozostawia lakier "skrzypiący" bez żadnego kropelkowanie i wypracowanie to pestka. Jedyna jego wada, że dość mocno pyli, prawie jakbyśmy robili korektę, więc trzeba cieniuutko nakładać ;)

Opublikowano

Hej! Wiecie moze czy VP achilles mozna bez problemu rozprowadzic polerka silverline? Bo jej zakres obrotow zaczyna sie od 900, a na stronie excede.pl jest napisane ze ewentualnie mozna uzywac tylko polerki niskoobrotowej (400-700 obrotow, max. 900). Jestem poczatkujacy i nie chce zrobic spustoszenia na lakierze:)

Link do strony z opisem VP achilles:

http://www.excede.pl/valetpro-achilles- ... l-p45.html

Opublikowano

Dzieki! Chodzi o to, ze moj lakier jest w miare zadbany i boje sie zeby niepotrzebnie go nie niszczyc/zdzierac. Ale jak piszesz ze nie ma co sie bac to jestem spokojny. Tylko moze swoj pierwszy raz z polerka zrobie na jakims starszym aucie, a jak wszystko bedzie ok to dopiero wezme sie za swoje autko:)

Opublikowano

Zawsze mozesz pocwiczyc na innym starszym aucie, ale clenerem oczyszczasz lakier a nie zdzierasz go.

Opublikowano
stachoolek, spustoszenia to tym nie narobisz, spokojnie możesz działać.

problem w tym że Stasiu ma Hondę, tylko nie wiemy jeszcze jaka to honda i jaki kolor ;)

Opublikowano

Honda Civic (UFO) z 2008 roku, kolor czerwony (nie-metalik). Wersja Type-S, ale to chyba mało istotne:) O maly wlos bym mial problem z glowy, bo pare dni temu byla proba kradziezy, ale skonczylo sie na zepsutych zamkach i stacyjce, wiec temat nadal aktualny:D