snap Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 jools, moze nakladales na mokra lub wilgotna opone ?
Ciastek Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 jools, a jak sie zachowuje opona na bezdotyku? Czy kropelkuje, czy jednak chlonie wodę? Bo niektóre opony lubią wypić odżywkę w postaci np. tego endurance'a, a dopiero po drugiej warstwie robi się wet look.
PitBull89 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Powiedzcie mi duza ilosc nakladacie na opone ? Moze ma ktos fotki pelnej aplikacji ? Bo kurde u mnie jakis maly efekt moze za malo tegl daje
Patryykk Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Ciastek, u mnie Endurance ładnie kropelkuje
kamilgt Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 PitBull89, nałóż po prostu więcej...
Tomasz91 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 wszystko zależy przede wszystkim od wielkości koła, i budowy opony na 1 zdjęciu opona 16stka mi na jedna stronę idzie max łyżeczka, opona jest stosunkowo gładka więc i aplikacja nie jest trudna na drugim zdjęciu na oponę idzie ok łyżki, opona 17stka aplikacja hu*owa gdyż jako pseudo wzmacniana opona ma paski po boku i idzie tego więcej po za tym jest wyższa, powyższe też się świeciły jak i ta potem ten blask troche matowieje co mi osobiście bardzo pasuje
Marcin_M Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Swego czasu używałem Endurance Tire Gel. Kropelkował owszem ładnie. Ale po nałożeniu na czarny nielakierowany zderzak, zniknął po pierwszym deszczu pozostawiając widoczne smugi.
Marcin_M Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Marcin_M, gumowy zderzak ? Zderzak był plastikowy. Spłynęło zarówno ze zderzaków, jak i listew i lusterek. Może to wina auta bo to był Opel Astra F i był dosyć ułomny pod każdym względem
kamilgt Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 a może to wina tego, że endurance jest do gumy a nie plastików?
Marcin_M Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Potraktujmy to jako test . To było dawno temu . Chociaż znając złośliwość tamtego auta, wszystko było możliwe.
Tomasz91 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 eheheh chyba każdemu marzy się środek "do wszystkiego"
Marcin_M Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Dlaczego? Clin do szyb jest do wszystkiego....żarty na bok
Taisho Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2013 czy endurance można stosować do zabezpieczenia uszczelek ?
luq92 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Taisho, ja tak zrobiłem na niezbyt przygotowane uszczelki i posiedział około trzech tygodni, więc moim zdaniem warto spróbować.
Daniel890 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Czołem Kubz, Ja używałem - Hot shine trafił w moje ręce po wycofaniu z dystrybucji w Polsce zwykłego Endurance Gel (nie-High Gloss). Szukałem właśnie środka, który miał dawać trwałość Enduranca le bez efektu opon pociągniętych miodem... W sumie, nie mogę powiedzieć, żebym widział jakieś zasadnicze różnice... Oba trzymają w sumie dłużej niż konkurencja której używałem, ale i tak miałem przypadek, że Endurance kompletnie zniknął w ciągu 24h od nałożenia (trasa Waw-Gdańsk w ogromych ulewnych burzach). Zwykły Endurance (niedostępny w PL ) byłby chyba w dalszym ciągu nr. 1 dla mnie. HIgh-gloss czy Endurance, w sumie bez różnicy (tylko brałbym żele) Prawdziwy efekt matowej czerni, który jeszcze by jakoś się utrzymywał widziałem tylko w wydaniu produktów SV. Sądzę, że Zym0l też by coś takiego miał. Nie próbowałem też Megsa z linii Detailer - All Season Dressing albo Hyperdressing a słyszałem pochlebne opinie. No i w kolejce do prób stoi Tire Dressing z 3M. Jest gdzieś do kupienia zwykły tire gel?
Daniel890 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Jest tutaj ktoś kompetentny żeby poinformować mnie, czy jest zwykły tire tel i high gloss?
ktm950 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 [ref]Daniel890[/ref], nie ma
Daniel890 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2017 [ref]Daniel890[/ref], nie ma Czy to prawda że ten starszy żel był bardziej połyskowy?
ktm950 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Nie miałem nigdy w rękach zykłego , ale high gloss naprawdę daje po oczach. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że zwykły został wycofany po wprowadzeniu właśnie high glossa.
Rekomendowane odpowiedzi