Jump to content

Recommended Posts

• Administrator
Posted

Niezbyt agresywna szczotka, APC i myjka ciśnieniowa.

Posted
Czym najlepiej zabezpieczyć materiałowe nadkola ?

nieśmiało zapytam po co i co to da ?

ja rozumiem, że to forum o kosmetyce aut i sam mam fioła na tym punkcie ale wydaje mi się ze w tym przypadku to "sztuka dla sztuki"...

Posted
po co i co to da ?

Słabsze wsiąkanie mokrego brudu, błota etc.

Posted

A to takie nadkola są w ogóle montowane... :kox:

Serio - nie spotkałem się z tym nigdy

Posted

Afi, są są, tak na szybko to chyba w fordach pumach takie są no i raczej napewno( masło maślane) w drogich, luksusowych furach gdzie duża wagę przywiązuje się do wyciszenia wnętrza

Posted
Czym najlepiej zabezpieczyć materiałowe nadkola ?

Daruj sobie zabezpieczenie, przeprowadzałem testy długodystansowe ,które na nic się zdały

:D pora wyjść z jaskini :P nawet w swoim Stilo takie mam ;)

Posted

Są montowane. Sam mam takie w Alfie 156 z tyłu. I ostatnio nawet się zastanawiałem czym to ogarnąć. A co sądzicie o środkach do dachów cabrio. Może by takie połączenie się sprawdziło :-]

• Administrator
Posted

No to przecież o tym właśnie mówiliśmy, o impregnatach. Tylko warunki na jakie narażony jest dach cabrio, a nadkola które są regularnie piaskowane są zgoła inne ;)

Posted

czyli nie opłaca się zabezpieczać jakimś środkiem do impregnacji materiału bo nic to nie daje ?

dla tych co nie mieli do czynienia z materiałowymi nadkolami dodam że są montowane takie od dawna ale teraz głownie po to by zredukować hałas ja mam zamontowane w najnowszej generacji Forda c-max'a ale tylko z tyłu bo z przodu jest plastik :)

Posted

Ja w A4 B6 też mam nadkola z materiału... zauważyłem, że w zimie śnieg mniej do nich przylega :)

Posted
Afi, są są, tak na szybko to chyba w fordach pumach takie są no i raczej napewno( masło maślane) w drogich, luksusowych furach gdzie duża wagę przywiązuje się do wyciszenia wnętrza

no no bo ja w focusie z tyłu też mam :D

:lol:

nie zabezpieczam niczym, tylko myję, ale ciężko je umyć bo wszystko się wbija w ten materiał :/