piotrl Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2011 _Makki_ to jest po 6 miesiącach ?! MI sie wydaje ze to odrazu po aplikacji
piotrl Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Opony zimowe po 8 miesiącach zabezpieczone felgi collinite 476 i Turtle gel na opony
herusek14 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Wisiały na jakimś "wieszaku"? (obecność sznurków mnie zastanawia )
Justyna Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 czy na dwóch zdjęciach widać jeszcze przypadkiem nie spolerowany wosk? ładne felgi
_Makki_ Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Piotr: Nokian WRG2 to masakra na moj gust. Kupilem nowe w tamtym sezonie, niby w testach dobrze itp Jak dla mnie nigdy wiecej, porazka. W tym sezonie zakladam Nokian Hakkapeliitta R. Indeks predkosci do 170km/h ale to juz inna mieszanka gumy.
miodek Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Wisiały na jakimś "wieszaku"? (obecność sznurków mnie zastanawia ) Obstawiam, że tam są karteczki z opisem gdzie koło było przykręcone.
Mat's Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Justyna, Na to wygląda że jest na wewnętrznych stronach felgi niespolerowany wosk.
piotrl Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Wisiały na jakimś "wieszaku"? (obecność sznurków mnie zastanawia ) Na wieszaku sobie wisiały sznurki po to aby wiedziec gdzie około było przykrecone do auta [ Dodano: 2 Grudzień 2011, 00:49 ] Wisiały na jakimś "wieszaku"? (obecność sznurków mnie zastanawia ) Obstawiam, że tam są karteczki z opisem gdzie koło było przykręcone. Tak dokladnie [ Dodano: 2 Grudzień 2011, 00:51 ] Piotr: Nokian WRG2 to masakra na moj gust.Kupilem nowe w tamtym sezonie, niby w testach dobrze itp Jak dla mnie nigdy wiecej, porazka. W tym sezonie zakladam Nokian Hakkapeliitta R. Indeks predkosci do 170km/h ale to juz inna mieszanka gumy. Kupiłem je na razie nie narzekam byłem w PL w tamtym roku i dały rade, zastawiałem sie jeszcze nad dunlopami ale to juz za 2-3 lata wymiana zimówek może to wtedy kupie Dunlopa [ Dodano: 2 Grudzień 2011, 00:52 ] czy na dwóch zdjęciach widać jeszcze przypadkiem nie spolerowany wosk? ładne felgi Tak zanim zrobiłem zdjęcie nałożyłem Collinite 476
sinrock Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 _Makki_, nie mów, że to jest po 6 miesiącach? Tak z ciekawości zapytam, ile ci najdłużej wosk siedział na aucie i co to było? Ja coś mam pecha bo co bym nie nałożył to dłużej niż 4 miesiące na aucie nie leżało... Teraz z ciekawości kupiłem Body Wrapa, zobaczymy ile to pociągnie w naszych warunkach piotrl, zazdroszczę, że możesz na takich zimówkach jeździć, u nas długo by chyba nie wytrzymały
piotrl Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 piotrl, zazdroszczę, że możesz na takich zimówkach jeździć, u nas długo by chyba nie wytrzymały Dla czego mówisz ze długo by nie wytrzymały [ Dodano: 2 Grudzień 2011, 13:10 ] Wyczyściłem sobie nakładki plastikowe na śruby do kół sory za zdjęcia ale nie jestem profesjonalista Poorboys APC szczoteczka do zebów Valet Pro Dionysus Trim Glitz lewa strona - lekko wyczyszczone w środku - dokładnie wyczyszczone prawa strona - zabezpieczone dokładnie
wojciechch Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2011 Może trochę podkradam koledze temat, ale kojarzy mi się, że kiedyś tam poleciłem Tobie AG HD Wax? U mnie combo SRP + HD WAX to najlepiej sprawująca się "ekipa", wiem z doświadczenia, że powtarzane wszędzie "mniej znaczy więcej" to chyba przy każdym wosku reguła, wystarczy delikatna mgiełka żeby nie mieć problemów ze spolerowaniem i osiągnąć zadowalający look/wytrzymałość. Właśnie (tydz. temu) zarzuciłem HD WAX jako zimową ochronę, zobaczymy jak pociągnie. Wrzucam krótki filmik jak to wygląda po 3 dniach. EOT Zazdroszczę koledze zapału do walki z koreczkami do śrubek ) Pozdrawiam.
piotrl Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2011 Może trochę podkradam koledze temat, ale kojarzy mi się, że kiedyś tam poleciłem Tobie AG HD Wax? U mnie combo SRP + HD WAX to najlepiej sprawująca się "ekipa", wiem z doświadczenia, że powtarzane wszędzie "mniej znaczy więcej" to chyba przy każdym wosku reguła, wystarczy delikatna mgiełka żeby nie mieć problemów ze spolerowaniem i osiągnąć zadowalający look/wytrzymałość. Właśnie (tydz. temu) zarzuciłem HD WAX jako zimową ochronę, zobaczymy jak pociągnie. Wrzucam krótki filmik jak to wygląda po 3 dniach. EOT Zazdroszczę koledze zapału do walki z koreczkami do śrubek ) Pozdrawiam. Jak dla mnie to najlepszy i dłuzej lezy sam HD Wax ale jego głownie stosuje od wiosny do jesieni Na zimę wole stosować mocniejsze zabezpieczenie w postaci Collinite 476 i uważam ze jest na razie dobrze , postaram sie już na wiosnę zrobić test z 4 woskami dla tzw ludu PS Jeśli chodzi o koreczki to tylko 2 dni roboty rozłożone w czasie nie ma dużo z tym roboty ale efekt jest
piotrl Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Przepraszam ale nie mogłem wcześniej dodać zdjęć z ostatniej akcji "Myjemy letnie felgi i opony przed zima" ponieważ uległa uszkodzeniu moja stara płyta główna i czekałem na dostawę nowej ale juz nadrabiam zaległości Felgi i opony umyłem Woda, gąbka, pędzel Poorboys APC ValetPro Billberry miejscowo stosowałem ValetPro Citrus Tar Glue Remover wewnetrzna strona opony na niej nie był od poczatku zadej ochrony Niestety ostatnich zdjęć nie robiłem bo było już bardzo ciemno przepraszam Do zabezpieczenia Opon - Poorboys Bold n Bright Gel Felg - Collinite 476 Dekielki Wymoczone w Poorboys APC przez 12 godzin wyszorowane szczoteczka do zębów osuszone w miejscu trudno dostępnym stary wosk usunąłem igłą do szycia Nałożony został Valet Pro Disonus Trim Glitz i zostawione na 12 godzin następnie wypolerowane mikrofibra i czekają do lata 2012 Lewa - po aplikacji Valet Pro , Prawa - czysta przed aplikacja Valet Pro Dzisiejsze foto
Maggot Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Elegancko zadziałałeś z dekielkami ! Jest miód
SZyBA Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 ładnie ładnie kawał dobrej roboty
LUKAS103 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 piotrl, gdzie kupiłeś te nakładki na śruby, bo szukam i tylko chromowane są
Justyna Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 piotrl, gdzie kupiłeś te nakładki na śruby, bo szukam i tylko chromowane są podłączam się do pytania dekielki wyglądają teraz super
_Makki_ Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Te male "dekielki" - nakladki na sruby moze kupic w ASO VW Audi.. Mam takie same ale malowane na czarno. Piotr jakbys chcial jeszcze dokladniej dekielki zrobic to tu mala podpowiedz
yukon Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 _Makki_, ciężko je rozbroić? może pokuszę się o przemalowanie jednego kompletu
_Makki_ Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 _Makki_, ciężko je rozbroić? może pokuszę się o przemalowanie jednego kompletu Nie, te chromowane elementy siedza na male klipsiki. Delikatnie do nich podejdz
fireman Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 piotrl, gdzie kupiłeś te nakładki na śruby, bo szukam i tylko chromowane są podłączam się do pytania Ja ciut dłuższe kupiłem w ASO Skoda w tamtym tygodniu 2,60zł sztuka, tylko, że ja potrzebowałem szare. Felgi ładnie wyczyszczone
piotrl Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 piotrl, gdzie kupiłeś te nakładki na śruby, bo szukam i tylko chromowane są To standardowe wyposazenie auta ale mozna je kupic ebay.co.uk komplet 7,99 GPB http://www.ebay.co.uk/itm/Audi-Wheel-Bo ... 4aaefd96aa lub u każdego dealera Audi [ Dodano: 15 Grudzień 2011, 00:42 ] Te male "dekielki" - nakladki na sruby moze kupic w ASO VW Audi.. Mam takie same ale malowane na czarno.Piotr jakbys chcial jeszcze dokladniej dekielki zrobic to tu mala podpowiedz Obrazek Nie dzięki jak zacznę demontować to trzeba będzie kupić nowe
emes Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Makki, ale kółek już nie będziesz rozdzielał mam nadzieję?
piotrl Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 Przedwczoraj ( sobota 10/03/2012) umyłem na zewnątrz auto Pierwsze spłukanie czysta woda pod ciśnieniem Karcher K2.14 całego auta potem nałożenie Autobrite Magifoam i nieszczęsna pianownica Karchera niedługo czas wymiany na porządny sprzęt. Spłukanie auta pod ciśnieniem mycie dokładne 2 wiadra gąbka + szampon Autoglym Zrobiłem zdjęcia od tego momentu czyli mycia 50/50 Ta strona już umyta Collinite 476 po 4 miesiącach zaraz po umyciu szamponem Autoglym-u Druga strona w trakcie mycia Koła umyłem Poorboys APC i wyszorowałem szczoteczka i na to położyłem Poorboys World Bold N Bright Na drugi dzień przeleciałem całe auto Valet Pro Citrus Bling 1:4 i efekt zeszły wszystkie waterspoty
coobah Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 no i ładnie wygląda Audiczka, ładnie!
Rekomendowane odpowiedzi