capricorn Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Dokładnie ja też robiłem ten zabieg po Achillesie i nie widziałem różnicy. Dodatkowo zauważyłem że na czarnym w moim przypadku fajnie wypełnia po dwóch przejazdach.
Ari Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 Witam.Przesyłam mój pierwszy test. Sorry za zwłokę kolego EXCEDE, ale nie było kiedy ogarnąć tematu. Achilles miał w moim teście się wykazać jako niwelator zarysowań. To zaczynamy sprzęt w dłoń i jazda 50/50 z lewej bez z prawej po Achillesie Następnie pod lupę poszło zarysowanie/przetarcie Przed Po Listwa klapy bagażnika i ryski Przed Po Jako żółtodziób pragnę dodać moje odczucia. Preparat zapach: pachnie jak pasta do butów 5/10 Aplikacja/polerowanie - super. Wiadomo, nie idzie tak łatwo jak na przykład Clearkote VHG, ale radość po spolerowaniu rysek oddaje wszystko. 8/10 Na powyższych zdjęciach widać z czym sobie poradził. Nie udało mi się uchwycić jak usunął przebarwienie po ptasiej kupie - nie mogłem wcześniej tego za cholerę zdjąć. Auto po Achillesie ściemniało. Z minusów to, że minimalnie pyli, ale jak wspomniałem efekt rekompensuje to w 100%. Przepraszam za jakość zdjęć, ale nie wiedziałem jak uchwycić efekt. Pozdrawiam
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 17 Czerwca 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2011 arielo88, Po aplikacji przecierałeś IPA ? Patrzyłeś pod różnym kątem czy faktycznie usunął czy zaokrąglił krawędzie i lekko wypełnił
Ari Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2011 Nie przecierałem IPA. Patrzyłem pod różnym kątem - tak na drzwiach nic nie widać na listwie bagażnika też. W innych miejscach zostały ciut większe ryski, ale je wygładziło i nie są tak widoczne.
kolargol Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 czy po użyciu achillesa trzeba robić przerwę przed woskiem czy można od razu?
darek87dz Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 czy po nałożeniu achillesa powinno się jakiś czas odczekać, tak jak w przypadku wosków powiedzmy 10 minut czy nałożyć i od razu polerować mikrofibrą?
kempus Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Achillesa się nie nakłada tak jak wosku. Należy go maksymalnie wpracować w lakier, a resztki spolerować mikrofibrą.
damian Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Wosk tylko nakładasz, a to maksymalnie wypracowujesz, żeby usunać/zamaskować jakieś ryski chyba proste...
darek87dz Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 proste... wypracowujemy to jakimś specjalnym aplikatorem czy może być zwykły, żółty megsa, taki http://www.excede.pl/meguiars-soft-foam ... -p136.html?
darek87dz Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 http://www.excede.pl/valetpro-ergo-poli ... -p254.html taki nie byłby lepszy? chyba bardziej poręcznie pracowałoby się tym niż żółtym megsa? w ogóle czy to ma znaczenie jaki? czy każdy będzie dobry:) ?
SJake Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 darek87dz, Jest spoko - tylko troszkę za malutki
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 4 Września 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 darek87dz, Najlepszy będzie http://www.excede.pl/meguiars-even-coat ... -p414.html lub jeśli potrzebujesz większej ścieralości ten co podałeś wyżej VlaetPRO.
darek87dz Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2011 więc kupię Meguiar's Even-Coat Applicator Pad, tak jak poleca EXCEDE
martek Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Mialam przyjemnosc zastosowac wczoraj i przyznam, ze bardzo przyjemnie mnie zaskoczyl. Uzywalam bialego aplikatora gabkowego ValetPro. Nawet na srebrnym widac efekt chociaz zdjecia nie w pelni to oddaja tu juz po Colli
cubstone Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Chwila moment. Czegoś tu nie rozumiem. Na zdjęciach w tym temacie widzę, że w sumie ten Achilles lepiej usuwa rysy niż ja po korekcie FG500 + FF3000 O co tu chodzi? Jeśli miałby je tylko wypełniać to ok, ale piszecie że po przetarciu IPA nadal nie ma rys, a przecież wypełniacze IPA by usunęła. W takim bądź razie pytanko, bo jeszcze nie rozgryzłem jednego tematu: Samochód już mam po korekcie. Czy do comiesięcznego odświeżenia lakieru ten Achilles jest wystarczający? Mogę nim zastąpić mleczko jakiejś niemieckiej firmy, którym do tej pory pracowałem? Czy może ma on za duże właściwości ścierne i na dłuższą metę będzie szkodliwy dla lakieru? Lub po prostu przecierać go przy każdym myciu QD i będzie w porządku?
martek Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 cubstone, Achilles bardzo ladnie usuwa wszelkie naloty na lakierze, mam wrazenie, ze drobniejsze rysy jednak maskuje, glebszych nie rusza. Dzisiaj wyprobowalam go nawet do czyszczenia oksydacji na szybach i takze milo mnie zaskoczyl (chciaz chwile musialam sie pomeczyc). Nie odpowiem jednak na pytanie czy jest mocno scierny czy nie - za male mam doswiadczenie. Efekty podobne jak po UC ale wydaje mi sie ze "sciernosc odczuwana podczas pracy" mniejsza... i praca przyjemniejsza a efekty - nigdy nie mialam takiego lustra . Przyznaje takze, ze nie brudzi uszczelek, plastikow gladkich a z plastkiow z faktura ladnie schodzi po przetarciu fibra. IPA uzywalam przed Achllesem dla usuniecia resztek poprzedniego wosku - 1 rzad gornego zdjecia, niestety z powodu niedoczasu nie mialam mozliwosci robienia testow. Efekt jak dla mnie
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 4 Października 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Dziękuję Pani Marto za opinię i fotorelację Bardzo ładnie wyszło Na zdjęciach w tym temacie widzę, że w sumie ten Achilles lepiej usuwa rysy niż ja po korekcie FG500 + FF3000 O co tu chodzi? Jeśli miałby je tylko wypełniać to ok, ale piszecie że po przetarciu IPA nadal nie ma rys, a przecież wypełniacze IPA by usunęła. Achilles świetnie wypełnia, ale też delikatnie poleruje. Po przetarciu IPA róznica jest bardzo widoczna. Czy do comiesięcznego odświeżenia lakieru ten Achilles jest wystarczający? Tak, jak najbardziej. Samo go używam Czy może ma on za duże właściwości ścierne i na dłuższą metę będzie szkodliwy dla lakieru? Nie, jest on podobnie ścierny jak większość cleanerów, więc można go stosować regularnie bez obaw.
embargo Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2011 Jak wygląda trwałość wosku (coli 476/FK 1000p) po maszynowym nałożeniu tego AIO ?
darek87dz Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 czy można wypracowywać Achillesa żółtym, piankowym, okrągłym aplikatorem Megsa? czy nie jest ona zbyt delikatny, zbyt miękki? czy nie powstaną hologramy? przed chwilą zacząłem pracę z Achillesem przy aucie. Auto to Seat Leon 1M kolor srebrny. Samą maskę robiłem przez 45 minut i jakiegoś bardzo widocznego efektu nie było widać... Zastanawiam się czy to aby nie zbyt długo jak na samą maskę i czy wszystko robiłem prawidłowo... dodatkowo powiem, że musiałem nakładać naprawdę minimalne ilości środka żeby nie robiły się fałdki...
dzierzaGST Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2012 embargo, 476 leży od 3 miesięcy i ma się świetnie przebieg ok 4k
Rekomendowane odpowiedzi