Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Szanowne Grono Forumowiczów,

Ostatnio przeglądając sklepy "na wyspach" natknąłem się na takie cacuszko

CleanYouCar - EP800 Compact Rotary Polisher

LINK

Czy ktoś z Was drodzy koledzy może korzystał z tego sprzętu i może przedstawić swoje opinie?

• 2 months later...
  • Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam,

Ostatnio pewnych dwóch Panów z tego forum dostalo ode mnie do testow taka polerka.

Z tego co mi mowili to spisywala sie bardzo dobrze - porownywana byla z Metabo.

Jak cos to mam pare sztuk.

Posted

ma stabilizacje obrotów ? cena jest bardzo dobra, jak ma sie do innych polerek makita czy hitachi ?

Posted
Ostatnio pewnych dwóch Panów z tego forum dostalo ode mnie do testow taka polerka.

Z tego co mi mowili to spisywala sie bardzo dobrze - porownywana byla z Metabo.

Mogę potwierdzić, podtrzymanie obrotów działa doskonale. Troszkę irytuje na początku włącznik, ale po kilku włączeniach można się przyzwyczaić i nie zwraca się na to uwagi.

Z BP 3M działała tak jak powinna, za te pieniądze jest super !

Posted

maya, nie patrz na te cene z UK :)

kuflik, dziekuje za komentarz glownego testera.

Posted
maya, nie patrz na te cene z UK :)

kuflik, dziekuje za komentarz glownego testera.

dlaczego ?

Posted

Mnie też ta maszyna interesowała bo wygląda na bardzo kompaktową taka namiastka metabo.

Posted
dlaczego ?
Bo będzie taniej:)

to by była rewelacja, własnie zbieram grosz do grosza na makite/hitachi i sie zastanawiam czy ta maszyna nie zmieni moich planów :mrgreen: możesz coś więcej o niej napisać ? nadaje się do ciężkiej roboty typu lakier w VW/BWM ?

Posted

maya, pracowałem jeden dzień na tej maszynce (ja i Pawbor85, na zmianę na tym i moim Metabo), nie zauważyłem jakiś dużych niedogodności. Przekładania cechuje się na pewno mniejszą kulturą pracy, jednak do zaakceptowania. Postaram się dziś jakiś film zrobić z porównaniem głośności.

Posted

To gdzie i za ile ta maszyna ? Bo jestem akurat na kupnie i nie wiem na co się zdecydować ..?A ta wydaję się bardzo poręczna :ad:

Posted

Zainteresowanych zapraszam na PW.

ps. sprzet jest w kartonie a nie pokrowcu jak w CYC.

Posted

kuflik, a masz moze porównanie do kestrala SIM 180?? Dzisiaj własnie miałem zamawiac Kestrela ale teraz sie zastanawiam...kusi mnie cena troszke bo na jesien w mojej kolekcji wyladuje makitka wiec narazie nie chce szalec

Posted
kuflik, a masz moze porównanie do kestrala SIM 180?? Dzisiaj własnie miałem zamawiac Kestrela ale teraz sie zastanawiam...kusi mnie cena troszke bo na jesien w mojej kolekcji wyladuje makitka wiec narazie nie chce szalec

ja bym brał ep800 ze względu na wagę i podobną moc

Posted

Mogę potwierdzić, podtrzymanie obrotów działa doskonale. Troszkę irytuje na początku włącznik, ale po kilku włączeniach można się przyzwyczaić i nie zwraca się na to uwagi.

czyli problem z włącznikiem jest taki sam jak w DAS6? też odbija i póki się człowiek nie przyzwyczai to sprężyna będzie dokuczać?

Posted
pewnie jest ale w UK :mrgreen:

One sa prosto od producenta a nie z UK. Od lipca rusze ze sklepem wiec gwarancja bedzie realizowana.

[ Dodano: 1 Czerwiec 2011, 15:27 ]

czyli problem z włącznikiem jest taki sam jak w DAS6? też odbija i póki się człowiek nie przyzwyczai to sprężyna będzie dokuczać?

Mam nadzieje, ze Maciej odpisze co mial na mysli. Podczas moich zabaw nie zauwazylem odbijania - raczej na poczatku troche ciezko chodzi i lepiej/wygodnie wlaczac dwoma rekoma i tyle.

Posted
Mam nadzieje, ze Maciej odpisze co mial na mysli. Podczas moich zabaw nie zauwazylem odbijania - raczej na poczatku troche ciezko chodzi i lepiej/wygodnie wlaczac dwoma rekoma i tyle.

Ja nie pisałem nic o odbijaniu;/ Po prostu wyłącznik jest specyficzny i trzba się przyzwyczaić(ma zabezpieczenie przez przypadkowym włączeniem), ot koniec problemu:)

Posted

Fajnie, dzięki za info.

Jako że szukałem lekkiego sprzętu to ją zakupiłem, jutro powinna dojść to przekażę Wam moje opinie. :)

Przełącznik jest bardzo podobny to tego w DAS6 i stąd moje przypuszczenie :-]

Posted
Fajnie, dzięki za info.

Jako że szukałem lekkiego sprzętu to ją zakupiłem, jutro powinna dojść to przekażę Wam moje opinie. :)

Przełącznik jest bardzo podobny to tego w DAS6 i stąd moje przypuszczenie :-]

czekam z niecierpliwością, może jakieś mini video ?

Posted
maya, pracowałem jeden dzień na tej maszynce (ja i Pawbor85, na zmianę na tym i moim Metabo), nie zauważyłem jakiś dużych niedogodności. Przekładania cechuje się na pewno mniejszą kulturą pracy, jednak do zaakceptowania. Postaram się dziś jakiś film zrobić z porównaniem głośności.

czesc, potwierdzam słowa Kuflika, maszyną bardzo przyjemnie się pracuje, włącznik faktycznie jest specyficzny, ale bardzo szybko można się do niego przyzwyczaić

Posted

Właśnie odebrałem maszynerie :-]

Wygląd i jakość w sumie ok tylko jakaś ciężka mi się wydaje :P

No to pozostaje dokupić gąbki i :ad: