Borek Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 yukon, wszystko pięknie, ale Ty zrobiłeś po prostu polerke nierdzewnej rury, mogłeś ciachać papierem bez strach,u a u kolegi jest to samo z czym ja miałem problem czyli rura czymś pokryta więc nie można trzeć tego bez umiaru. Forest, znalazłem sposób na to(poczytaj wczęsniejsze moje posty to zobaczysz że próbowałem wszystkim) a jest nim zmywak kuchenny tego typu http://www.takczysto.pl/scierki_zmywaki ... lowy_3_szt wiem ze na pierwszy rzut oka brzmi to jak herezja, ale on wbrew pozorom jest całkiem delikatny i z materiału o twardości nie większej niż sama rura więc najwyzej minimalnie zmatowi(co później bez problemu wyprowadzisz na lustro pasta polerska). Szorujesz tym jedynie sam brzeg i ew. wnętrze rury, nie szoruj całej bo na zewnątrz poradzisz sobie samą chemią
yukon Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 w takim razie pad + pasta Mothers/inna
Administrator Evo Opublikowano 23 Maja 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 a jest nim zmywak kuchenny tego typu A jak ma być profi to stalowa wełna.
saddam Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Forest, ja taki wydech potraktowałem padem do nakładania wosku + tą pastą Sonax: Mój był bardziej zapuszczony niż ten, który pokazałeś i ładnie cały syf wyczyściło.
SzaKal Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 saddam, Próbowałem kiedyś coś zdziałać tą pastą ... poszła w odstawkę .
saddam Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2011 Mojemu chromowanemu wydechowi dała radę i sam się zdziwiłem jak ładnie wyszło. Jeśli chodzi natomiast o wydech ze stali nierdzewnej to też próbowałem użyć tej samej pasy - nie zdziałała nic. EDIT: Zdjęcia "przed i po" zastosowaniu w/w przeze mnie pasty Sonax (żebym nie był gołosłowny).
damian Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 Na tym zdjęciu to nie widać różnicy w obu przypadkach.
saddam Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 W czterech przypadkach jest pokazany ten sam wydech w tym samym samochodzie. 2 górne zdjęcia pokazują sytuację przed zabiegiem. 2 dolne po. Jakość kiepska ale nie mam fotografii stricte samego wydechu więc wycinałem je z tych pokazujących sylwetkę samochodu. Wg mnie różnice widać
paluch Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 Wg mnie też i pastę polecam również nawet okapy kuchenne czyści
Benz87 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Witam, pacjent to Mercedes W124 E280 z końcówkami wydechu AMG. Efekt po przetarciu mikrofibrą i Turtle Ice Silver Wax: Efekt bardzo krótkotrwały i niezbyt zadawalający Myślicie, że np. Autosol osiągnie lepszy efekt Nie wiem z czego są te końcówki i boję się, żeby nie zedrzeć tej powłoki...
atvmmz Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Benz87, A co w ogóle chcesz osiągnąć? Bo na zdjęciu to ładnie wyglądają te końcówki
lakikwap Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Benz87, autosol służy do polerowania, nie zabezpieczy końcówek przed ponownym zabrudzeniem. Ja polecam nawoskować FK Hi-temp lub nałożyć jakaś powłokę kwarcową, daje bardzo dobry efekt ale dość ciężko się aplikuje.
Benz87 Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2013 A co w ogóle chcesz osiągnąć? Bo na zdjęciu to ładnie wyglądają te końcówki Lewa ma takie na górze jakby delikatne zarysowania/wżery, nie wiem jak to nazwać, ale nie dało się spolerować autosol służy do polerowania, nie zabezpieczy końcówek przed ponownym zabrudzeniem. Zdaję sobie, że czynność trzeba regularnie powtarzać, najlepiej po każdym myciu, ale czy nada lepszy błysk nież wspomniany Turtle Ice...
KeepeR Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Panowie papierki 400,1000,1500,2000 + MOTHERS MAG & ALUMINIUM POLISH sobie z tym poradzą ?
pawel.wkk Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Dołączam się do powyższego pytania kolegi, u mnie sytuacja podobna. Czy chromowaną końcówkę można w pierwszej kolejności potraktować papierem ściernym na mokro?
Rekomendowane odpowiedzi