grzes12 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 na razie nie jest tak źle chociaż przejechałem z nim dopiero z 1500 km.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 na zimę się nie nadaje, chyba że chcesz podbić wygląd np 476 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Ja położyłem w zeszłym roku w październiku DG 111, zgodnie z technologią 2 warstwy. Do dnia dzisiejszego jest na aucie, dopiero nie dawno zszedł z nakładek progowych, tam gdzie woda z opon wali. chcesz powiedzieć że 111 wytrzymał ci przez 10 miesięcy ? czy ja coś źle rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianldz Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Też jestem tego ciekaw ,autko chyba stoi cały czas w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejsr Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Sporo myślałem o DG #111 i jeśli pojawi się na giełdzie jakaś okazja to też go chętnie sprawdzę oczywiście razem z DG #601 , bo podobno ma dawać lepszy wygląd niż 476s. Uważaj tylko z warunkami temperaturowymi podczas nakładania - niby >10st C wystarcza (tak czytałem), ale ja kładłem kiedyś w temp coś między 10-15sc C i już przy samej aplikacji było dziwnie - aplikator jakby nabierał wody, można było wykręcać i kapały krople. Nie leżało to dłużej jak kilka tygodni. A zastosowałem #671 + #601 + #611 (jedna warstwa bo miałem dość - zwłaszcza 671 ręcznie ojoj daje w kość). Ale teraz gdzieś z miesiąc temu dałem temu zestawowi szanse jeszcze raz, temperatury wiadomo jakie mieliśmy i różnica ewidentna - na plus. Więc myślę, że ze 20st C potrzebuje ta chemia aby działała . Natomiast wygląd i przyciąganie kurzu w subiektywnej ocenie lepiej niż np Nattys Red i po tym około miesiącu schodzić nie chce, mimo że jeszczew Aqua Wax nie stosowałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żuczek Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 a co powiecie na zime o zymol titanium lub SV autobahn ? Który wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romekkk Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Podłączam się do pytania Żuczka i dokładam do jego zestawu jeszcze Zymol Detail. Testował ktoś zimą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 co możecie powiedzieć o Zaino Z2 ? producent chwali się wysoką trwałością, uzytkował ktoś ? jak z aplikacją i wyglądem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 co możecie powiedzieć o Zaino Z2 ? producent chwali się wysoką trwałością, uzytkował ktoś ? jak z aplikacją i wyglądem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pascal Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Sporo myślałem o DG #111 i jeśli pojawi się na giełdzie jakaś okazja to też go chętnie sprawdzę oczywiście razem z DG #601 , bo podobno ma dawać lepszy wygląd niż 476s. Uważaj tylko z warunkami temperaturowymi podczas nakładania - niby >10st C wystarcza (tak czytałem), ale ja kładłem kiedyś w temp coś między 10-15sc C i już przy samej aplikacji było dziwnie - aplikator jakby nabierał wody, można było wykręcać i kapały krople. Nie leżało to dłużej jak kilka tygodni. A zastosowałem #671 + #601 + #611 (jedna warstwa bo miałem dość - zwłaszcza 671 ręcznie ojoj daje w kość). Ale teraz gdzieś z miesiąc temu dałem temu zestawowi szanse jeszcze raz, temperatury wiadomo jakie mieliśmy i różnica ewidentna - na plus. Więc myślę, że ze 20st C potrzebuje ta chemia aby działała . Natomiast wygląd i przyciąganie kurzu w subiektywnej ocenie lepiej niż np Nattys Red i po tym około miesiącu schodzić nie chce, mimo że jeszczew Aqua Wax nie stosowałem . Sam nie jednokrotnie stosowałem różne kombinacje z DG w temp. w okolicach 9-13 stopni i nie było żadnych problemów. A to co ci się działo z tym aplikatorem to już naprawdę ciekawe. Z #671 też przyjemnie się pracowało. Ja z DG jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pascal Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Sporo myślałem o DG #111 i jeśli pojawi się na giełdzie jakaś okazja to też go chętnie sprawdzę oczywiście razem z DG #601 , bo podobno ma dawać lepszy wygląd niż 476s. Uważaj tylko z warunkami temperaturowymi podczas nakładania - niby >10st C wystarcza (tak czytałem), ale ja kładłem kiedyś w temp coś między 10-15sc C i już przy samej aplikacji było dziwnie - aplikator jakby nabierał wody, można było wykręcać i kapały krople. Nie leżało to dłużej jak kilka tygodni. A zastosowałem #671 + #601 + #611 (jedna warstwa bo miałem dość - zwłaszcza 671 ręcznie ojoj daje w kość). Ale teraz gdzieś z miesiąc temu dałem temu zestawowi szanse jeszcze raz, temperatury wiadomo jakie mieliśmy i różnica ewidentna - na plus. Więc myślę, że ze 20st C potrzebuje ta chemia aby działała . Natomiast wygląd i przyciąganie kurzu w subiektywnej ocenie lepiej niż np Nattys Red i po tym około miesiącu schodzić nie chce, mimo że jeszczew Aqua Wax nie stosowałem . Sam nie jednokrotnie stosowałem różne kombinacje z DG w temp. w okolicach 9-13 stopni i nie było żadnych problemów. A to co ci się działo z tym aplikatorem to już naprawdę ciekawe. Z #671 też przyjemnie się pracowało. Ja z DG jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian_M26 Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Też jestem tego ciekaw ,autko chyba stoi cały czas w garażu Patrząc miesięcznie, auto 1/2 czasu stoi w garażu, reszta to jazda i zewnątrz. Nie myte na myjniach, konserwowane QD po każdym myciu, a od czasu do czasu Aquawax od Duragloss. Też sporo się namęczyłem, aby dokładnie przygotować lakier przed nałożeniem 2 warstw #111. No i wytrzymał 10 miesięcy. Uzyskanie dla mnie zadowalającego efektu pracując ręcznie #652 i #671 jest przewalone i wymaga z 10 roboczo godzin, na małe auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian_M26 Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Też jestem tego ciekaw ,autko chyba stoi cały czas w garażu Patrząc miesięcznie, auto 1/2 czasu stoi w garażu, reszta to jazda i zewnątrz. Nie myte na myjniach, konserwowane QD po każdym myciu, a od czasu do czasu Aquawax od Duragloss. Też sporo się namęczyłem, aby dokładnie przygotować lakier przed nałożeniem 2 warstw #111. No i wytrzymał 10 miesięcy. Uzyskanie dla mnie zadowalającego efektu pracując ręcznie #652 i #671 jest przewalone i wymaga z 10 roboczo godzin, na małe auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 10 roboczo godzin pracujesz z cleanerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 10 roboczo godzin pracujesz z cleanerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PitBull89 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Czy mozna dac ClearKote Vanilla Hand Glaze pod colli przed zima ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Oczywiście. M16 pod VHG trzymał prawie 6 miesięcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Czy mozna dac ClearKote Vanilla Hand Glaze pod Colli przed zima ?? Jest gdzieś na forum opinia, że bardzo dobrze współgra z Colli i to chyba WaxParadise o tym pisał. Poszukaj w temacie o cleanerach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamils Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 czy Pete's 53 nadaje się na zimę ? Auto będzie stało w garażu praktycznie całą zimę, a wyjeżdżać będzie w dni suche i słoneczne. Jak z jego trwałością ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Jeśli auto nie jeździ w zimię i jest cały czas garażowane to każdy wosk się nada. W takich warunkach jak piszesz to spokojnie pól roku poleży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Planuję na zimę moje auto zabezpieczyć Megs UP + Colli 845 + Clearkote Wax a siostry Megs UP + FK 1000p + FK Pink Wax. Czy w którymkolwiek zestawie muszę coś odczekać pomiędzy kolejnymi produktami? Pytam,bo będę miał do dyspozycji tylko po 1 dniu na każde auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Jak myślicie DG Track Claw Racing zda egzamin w zimę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMarcin95x Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 wczoraj położyłem AG SRP + 1000P, w nast. tygodniu 2 warstwa 1000P, zobaczymy ile to czasu potrzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIANe34 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Ja dziś na e34 wrzucam 1000P na cleaner Wolfganga. zobaczymy co to da za efekt i na jak długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSO-Team Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 wczoraj położyłem AG SRP + 1000P porównywałem cleanery pod hi tempa. Maska na pasy wzdłuż. AG SRP, Sonus PC, DG #625, AF TP i PB PP 1 najszybciej poddał sie fragment z SRP faworytami byli Auto Finesse i DuraGloss, ale DG ze względu na trudność aplikacji i docierania został zdyskwalifikowany już na starcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi