Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ghoorall, może i racja.. Jak dobry to dobrze..

Ooppss... % pomyliły mi sklepy :D Ma dużo tańszy i równie dobry. Czasami nie warto sugerować się ceną ;)

Opublikowano

Chyba że miałeś jeden z "trefnych" roztopków, wtedy się zgodzę.

Tak to prawda i przez to pewnie nie kupiłem oryginału ale jeszcze się zastanowię nad nim czy kupic w originale ;)

Opublikowano

Panowie :)

Mam na aucie Colli 915 od kwietnia b.r - kropelkuje dalej elegancko - więc nie wiem czy jest sens nakładać go ponownie, choć dzisiejsza temp. za oknem do tego zachęca - to info dla szukających trwałych rozwiązań :)

Opublikowano
więc nie wiem czy jest sens nakładać go ponownie
Oczywiście, ja to dziś zrobiłem drugi raz po miesiącu, a poprzednio na wiosnę i też używam Collinite 915 świetny wosk, a do wiosny 6 miesięcy :ad:
Opublikowano

gruby_RS, Też mnie to ciekawi. Kurczę bo ten 476s jest naprawdę pancerny na myjnie bezdotykowe. Teraz miałem trochę mało czasu i myłem auta tam i 10 myć i naprawdę się trzyma.

Ale na zimę nie ,,ryzykuje'' i kładę duragloss 601 i 105

Opublikowano
Justyna napisał/a:

u mnie coli 476 wytrzymał 7 miesięcy,

Rozumiem że, codzienna jazda w śniegu, deszczu, soli, i auto po chmurką?

jazda 3 - 4 razy w tygodniu, deszcz, sól tak, auto pod chmurką. Ogólnie odpisałam Borkowi bo się dziwił, że u apollo78 coli trzyma od kwietnia bieżącego roku.

Opublikowano

swissvax zaleca woskowanie lakieru co miesiąc a co trzecie woskowanie użycie cleanera, a wam trzyma 6-7 miesięcy... nie wierze w to. :/

Opublikowano

Prezes, Jaką daje ochronę wosk gdzie przez 6 miesięcy jest narażony na słońce, deszcz itp. może zostały go jakieś tam resztki, ale ja bym na 6 miesięcy nie zostawił wosku. Jak przestaje dobrze odpychać wodę to dla mnie go nie ma i kładę świeżą warstwę.

Opublikowano

Bedzie ok. Daj tez jakis cleaner pod wosk. Ja bym sie zaopatrzył w Dodo Juice Lime Prime Lite. fajnie sie nakłada i nie sprawia problemów podczas polerowania.

Opublikowano
BartekB, autko nie wyjechało jeszcze od lakiernika , przejedzie 1km i do garażu na woskowanie.

a czy nie jest tak, ze lakier musi sie utwardzić i na początku należy nakładać tylko środki typu DC2 ?

Czy to mit ?