iljash Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 W leroy Merlin masz takie koszyki po niecałe bodaj 3zl
kamilpe Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 ale te koszyczki nie maja "krzyzaka" na dole.. Czy to bardzo zle? Ja u siebie zrobilem z durszlaka, ale kolega, ktory w ad siedzi dlugo, powiedzial, ze lipa, bo i tak zrobi sie wir. Ponoc krzyzak na dnie jest najwazniejszy.. To prawda?
kamilpe Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 W takim razie robie z pleksy jak chlopaki wyzej
kamilpe Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Mam jeszcze pytanie. Myslicie, ze mozna przykleic do dna wiadra na stale grit guard z pleksy (martwie sie, ze bedzie wyplywac..)? Czy to nie ma sensu, bo ciezko bedzie domyc wiadro?
Tomek WRO Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Nastała epoka, że o wszystko trzeba pytać się w sieci Wciśnij do wiaderka, nalej wody i zobaczysz czy wypłynie. Poza tym, jeśli robisz go sam to zrób na wymiar do wiaderka
wilk30 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Ja zrobiłem z koszyczka na cebule zakupiony np w Castoramie albo ogrodniczym, jeśli nie maja to nie powinien się sklep nazywać ogrodniczy . Od spodu 2 kawałki plexi grubości 5mm i przyklejone butaprenem do koszyczka, wchodzi ok i nie wypływa pod naporem wody ponieważ plexa jest ciężka a tutaj taki kropling sam nie wiem jakim cudem ani nie woskowałem a wosk nattys red. Grid leżał od wtorku do dzisiaj non stop w wodzie
bienek Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Tomek WRO, +1 to zaczyna mnie niekiedy przerażać...
wilk30 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 ale ja nie kleiłem do wiadra grida bo nie ma takiej potrzeby taki syf się osadził na dnie że byłem w szoku wręcz jakby błoto Sorki za błąd tam źle napisałem ale na zdjęciu widać, że plexa jest przyklejona do grida nie do wiadra
kamilpe Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 spoko, chodzilo mi o informacje, ze pleksa 5mm tonie
Tomek WRO Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 wilk30, tylko ten GG nie spełnia swojej funkcji. Brak krzyża w środku. A on zapobiega wirowaniu wody, przez co brud siedzi przy dnie wiadra.
pawelpp Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Tomek WRO, przyjrzyj się...mi się wydaje,ze jest, tylko jedna pleksa schowana pod zielonymi "paskami" (na zdj. w pionie). Ja bym tylko ponawiercał środkowe "kółko" bo tam syf może osiadać zamiast lecieć na dno zawsze coś tam się podniesie. A na chlopaków się nie denerwujcie bo wpadło mu coś do głowy o 23.30 to trudno lecieć do garażu i sprawdzać, hehe Ja akurat mam cieńsze przegródki i mój wyplywa. Robiłem z kratki zlewowej okragłej, choć i tak musialem docinać naookoło. [ Dodano: 30 Czerwiec 2014, 11:02 ] Tomek WRO, przyjrzyj się...mi się wydaje,ze jest, tylko jedna pleksa schowana pod zielonymi "paskami" (na zdj. w pionie). Ja bym tylko ponawiercał środkowe "kółko" bo tam syf może osiadać zamiast lecieć na dno zawsze coś tam się podniesie. A na chlopaków się nie denerwujcie bo wpadło mu coś do głowy o 23.30 to trudno lecieć do garażu i sprawdzać, hehe Ja akurat mam cieńsze przegródki i mój wyplywa. Robiłem z kratki zlewowej okragłej, choć i tak musialem docinać naookoło.
wilk30 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 u mnie składa się z dwóch plex złączonych na krzyż i na około koszyka są pionowe otwory więc brud osiada na dnie a wiadro mam 15l więc jest spore na gride nic nie osiada brud
Exodos Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 To mój Grit Guard: Koszt całości razem z wiadrami ok. 30 zł.
dave90 Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Hehe niezła inspiracja, jutro trzeba odwiedzić Casto i sobie złożyć sobie GG, jak zrobie dodam zdjęcie
palczak Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 a mi wyszło coś takiego Wszystko kupiłem w pobliskim ogrodowym: Plexa plastikowa siatka ogrodowa opaski zaciskowe twardy przewód Plexe wyciąłem szlifierką, na środku nacięcie aby na siebie zachodziły. Po skrajnych stronach nawierciłem dziurki aby zaczepić opaskę zaciskową. To niby wystarczy ale siatka zapadała się, więc usztywniłem ją gumowym, bardzo twardym przewodem. Jest ok. Działa i spełnia swoje zadanie.
sysiu20 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Moje Grit Guardy wyglądają tak (zdjęcia już trochę stare): __ __ __ __ Koszt wykonania: 0zł Wszystkie materiały znalazłem w garażu palczak dodaj pierścien z rury PCV tak jak u mnie to krzyż będzie stabilniejszy i siatka będzie miała się na czym podeprzeć
billkill Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Moje Grit Guardy może nie należą do najtańszych, ale za to idealnie pasują do budżetowych wiader dostępnych w marketach. Z uwagi na koszt oryginalnych wiader w sklepach detailingowych postanowiłem iść trochę na łatwiznę (w odniesieniu do projektów kolegów na forum) i przerobiłem oryginalne Grit Guardy tak, aby pasowały do naszych tanich wiader. Aczkolwiek nie powiem że nie było przy tym dłubaniny W każdym razie opłacało się. Efekty pracy oceńcie sami Pierwsza przeróbka kosztowała mnie trochę pracy. Niestety nie zrobiłem zdjęć każdego etapu tylko sam finish.... Odciełem pierwszy okrąg oraz część poprzeczek, skracając go tak,aby pasował do dna naszego budżetowego wiadra z uwzględnieniem naddatku na doklejenie okręgu i poprzeczek spowrotem. Klej trzyma jak należy, Grit siedzi idealnie ciasno we wiadrze na samym dnie. Druga przeróbka była już prostsza, bo nie chciało mi się już sztukować i kleić wszystkiego, więc odciąłem zbędny krąg i tak zostawiłem. Pasuje idealnie, ciasno siedzi, zresztą tak samo jak poprzedni
cubus1 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zrobiłem właśnie tak samo. Zakupiłem 2 grit guardy z tym, e w dwóch kolorach (niebieskim i czerwonym)
kamil_rosen Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ja odciąłem jak w pkt 2 nożykiem do tapet, czas pracy 3min na dwie sztuki Idealnie spasowało do wiaderek z OBI
Rekomendowane odpowiedzi