Administrator AreK Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 tOmtOm, Mam srebrny lakier i uwierz mi na słowo,że jest różnica. Po FK1000 lakier tak jak SJake, napisał jest szklisty. Widoczne nawet dla laika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasyl156 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Allesio, polecam Achillesa, o niebo lepiej wypełnia niż SRP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolargol Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 wasyl156, mam zupełnie odmienne odczucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmtOm Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Arekkaz, kolargol, sęk w tym, żeby dobrać wosk pod SRP i żeby się trzymało..... Z Achillesem, przynajmniej ja takich dylematów jak wyżej nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasyl156 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 kolargol, ja robiłem swoje auto jednym i drugim. Cholernie miękki czerwony akryl i bardziej zadowolony byłem z wykończenia lakieru Achillesem. Zakrył więcej rys no i lakier zdawał się żywszy. Kto co lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Hej, Mam taką sprawę. Na aucie leży CQuartz. Ogarnięty tydzien temu. Teraz miałem trasę, i chcę auto przemyć klarcherem (np na ehrle lub bp). Którego programu użyć? Tego nr 2, czyli spłukiwanie czy tego nr 4 - czyli osuszanie (z demineralizowaną wodą)? Chce zmyć powierzchowny bród, a większe mycie będzie w sobotę. Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowmanFX Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 witam nie mam garazu, wszystkie rzeczy przy swoim aucie robie "pod chmurka" na dzialce nad jeziorem, chcialem troszeczke odnowic lakier (auto ma 16 lat), czy bez garazu jest sens podejmowania sie tego? (mycie/glinkowanie/polerowac nie umiem(kwestia na osobny temat)/wosk) Podziekowal:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Garaż jest bardzo pomocny, ale nie niezbędny Ważne żeby był cień i żeby się nie kurzyło za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keil Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 dać sie da sam tak robię i pewnie spora cześć forum, wystarczy uważać aby nie spadło (lub przywiało) coś na lakier w trakcie glinkowania czy woskowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Hej, Mam taką sprawę. Na aucie leży CQuartz. Ogarnięty tydzien temu. Teraz miałem trasę, i chcę auto przemyć klarcherem (np na ehrle lub BP). Którego programu użyć? Tego nr 2, czyli spłukiwanie czy tego nr 4 - czyli osuszanie (z demineralizowaną wodą)? Chce zmyć powierzchowny bród, a większe mycie będzie w sobotę. Dzieki. Oczywiście że tak - myślę że każdy tak zaczynał Możesz samym nr 2 a najlepiej znajdź myjnie gdzie program nr 2 jest tylko wodą zdemineralizowaną witamnie mam garazu, wszystkie rzeczy przy swoim aucie robie "pod chmurka" na dzialce nad jeziorem, chcialem troszeczke odnowic lakier (auto ma 16 lat), czy bez garazu jest sens podejmowania sie tego? (mycie/glinkowanie/polerowac nie umiem(kwestia na osobny temat)/wosk) Podziekowal:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 dzinkins, kojarzysz taką myjnie w waiwe? (program 2 z wodą demineralizowana) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 ja korzystam z aboxsystem w kobyłce a inne myjnie tej marki masz tutaj http://aboxsystem.com/index.php?option= ... &Itemid=56 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Dzięki za info. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Franek, na EHRLE to program czwarty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allesio Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Arekkaz, kolargol, sęk w tym, żeby dobrać wosk pod SRP i żeby się trzymało..... Z Achillesem, przynajmniej ja takich dylematów jak wyżej nie mam SRP mam już kupione jest nalozony na niego Colli 476, i jest OK. Ale mój dylemtat polega na tym czy AG SRP ładnie wykończy ( o ile mi wiadomo ma jakieś właściowści ścierne) i cleaner, i nie wiem czy pchać się już w coś innego co by dało lepszy efekt tzn. oczyści powierzchnie i odżywi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abc045 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Czy Megsa GOLD CLASS TRIM DETAILER można stosować pod machą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 abc045, tak jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 A czym można pielęgnować felgi pomalowane w czarny mat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 A czym można pielęgnować felgi pomalowane w czarny mat? Tak samo jak zwykle - dział felgi - opony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joshua121 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 w najbliższym czasię będe polerował swoją Hanie. Jest to Civic z 98 roku w kolorze niebieskim. Z past mam jedynie FG500 i SF4000 i 2x pady z Flexipads/Menzerny żółty i biały. I Moje pytanie brzmi co jeszcze muszę dokupić ( minimum) aby w ogóle korekta miała sens i był efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Witam! Wiem że to na forum było bo o tym nawet czytałem ale jak potrzebuję na szybko to nie mogę tego znaleść. Był taki temat z jakby rozkładówką samochodu gdzie zapisywało się wartości grubości lakieru na aucie. I był taki temat też na Detailing World gdzie tam ludzie dawali wrzucali swoje stworzone. Gdzie to znajdę tu na forum, albo jak to się nazywa po angielsku profesionalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poirot Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 http://www.robz-design.co.uk/pics/bodychart.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 To to właśnie mam a poszukuję innego auta a był taki cały dział z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... hp?t=15113 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 http://www.the-blueprints.com/index.php ... ints/cars/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi