uaz555 Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Ile wam wytrzymują pady?? ja zrobiłem prawie całe auto manzerna fg 500 i pomarańczowy flexipad po zewnętrznej stronie trochę się podarł (postrzępił się delikatnie ale da się polerować) Nie wiem czy to jest normalne?? Jeśli nie to co robię źle?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 uaz555, pomarańczowy wg mnie jest strasznie słaby. U mnie po jednym samochodzie też się delikatnie zaczął strzępić, teraz jest cały w "odpryskach" ale zbiera ciągle tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Mam takie pytanie może trochę glupię mianowicie: czy płyn do spryskiwaczy nie wpływa negatywnie na wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 czy płyn do spryskiwaczy nie wpływa negatywnie na wosk? Jak najbardziej wplywa negatywanie, jest na bazie alkoholu i czymś przecież musi "myc", czasami zacieki po plynie usuwa dopiero cleaner lub finiszowa pasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golono Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Co proponujecie do konserwacji dachu cabrio firmy Sonnenland? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Golono 303 fabric guard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Jak najbardziej wplywa negatywanie, jest na bazie alkoholu i czymś przecież musi "myc", czasami zacieki po plynie usuwa dopiero cleaner lub finiszowa pasta. hm... to w takim razie czego używać żeby nie wpływało negatywnie na wosk? Bo moje spryskiwacze pryskają na dach trochę zwłaszcza przy większych prędkościach, i zauważyłem że po niecałym miesiącu mój FK 1000p na dachu wyraźnie osłabł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 ble, użyj quick detailera a tak naprawdę, to moim zdaniem przy dobrej 'niewidzialnej wycieraczce' użycie spryskiwacza ogranicza się naprawdę do absolutnego minimum. Przynajmniej w moim przypadku, a mam dodatkowy ból, bo spryskiwacze lamp potrafią czasem całą maskę zapaskudzić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczekksan Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Hej, do wosku FK Pink Paste jaki QD zakupić ? Myślałem o CG Pro Detailer, ale może sensowniej byłoby nabyć coś z tej samej stajni czyli FK Extra Slick . I jeszcze jedno, jako cleanera używam AIO Cherry Glaze od Auto Brita, używać po nim IPA przed nałożeniem wosku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufus295 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 I jeszcze jedno, jako cleanera używam AIO Cherry Glaze od Auto Brita, używać po nim IPA przed nałożeniem wosku ? Jeżeli IPA, to przed cleanerem, możesz ale nie musisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toka Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Hej, czy temperatura ma wpływ na polerowanie lakieru z użyciem past menzerna i 3m? Jest tak jak w przypadku wosku, że musi być odpowiednia temperatura żeby ścierniwo się odpowiednio rozbiło czy nie ma znaczenia? 16 C jest okej do polerki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 toka, lakier i tak się nagrzewa przy polerowaniu więc wg mnie temperatura nie ma większego znaczenia. Byleby pasty nie były poddane minusowym temperaturom a wszystko powinno być dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Hej, czy temperatura ma wpływ na polerowanie lakieru z użyciem past menzerna i 3m? Jest tak jak w przypadku wosku, że musi być odpowiednia temperatura żeby ścierniwo się odpowiednio rozbiło czy nie ma znaczenia? 16 C jest okej do polerki? i tak panel sie nagrzeje, nawet bym powiedział że lepiej jest jak jest zimniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 a wilgotnosc powietrza podczas korekty ma jakies znaczenie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_1 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Wydaje mi sie ze jak bedzie duza wilgotnosc dluzej bedzie trzeba wyprowadzac paste i tyle. A ja mam pytanie z innej beczki, probowal ktos kiedys robic korekte boxa dachowego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAkk Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zabieram sie za korekte swojego lakieru. Na masce mam sporo odprysków. Po pastach i wosku zostaną resztki w tych odpryskach. Czy wypełniać te odpryski lakierem? Czy lepiej zostawic tak jak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszaKr Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Siema ZAkk ile masz i jakie te odpryski ? pokaż. Można wypełnić lakierem, przy pomocy igły np ale zależy ile i jakie bo będzie to widać. A po korekcie to użyj IPA żeby te reszty pasty się pozbyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAkk Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Hehe, własnie pisałem do Ciebie na KSI No jest ich tam troche. W sumie nawet sporo. Dlatego zastanawiam sie co z tym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toka Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 zacząłem polerować lakier, na próbę wziąłem mały element drzwi na dole, idzie kombinacja menzerna 500 z białym padem flexipads, polerka silverline silverstorm, przy polerlowaniu strasznie szybko nagrzewa się lakier, czy to normalne? Generalnie ma ktoś jakieś rady przy tym zestawie? Lakier LC9Z czarny metalic. Powinno sie rozprowadzić paste na 600 obr na dwóch przejściach, tyle że tu obroty zaczynają się od 900, mógłby ktos napisać schemat polerowania przy tej kombinacji? Bo robiłem metodą zenitu i pasta nie została rozprowadzona, wytarłem mikrofibrą bo bałem się o ten nagrzewający lakier.. Dziś chyba odpuszcze, postudiuje jeszcze a jutro spróbuje Może być PW, dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 szybsze przejazdy, mniejszy docisk, większy obszar roboczy, zmiana pada, zmiana pasy. Musisz niestety próbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 toka, wiadomo że lakier nagrzewa się przy polerowaniu, robi się nawet gorący, wystaw auto na słońce i sprawdź jaką lakier potrafi osiągnąć temperaturę i nic mi nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toka Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 toka, wiadomo że lakier nagrzewa się przy polerowaniu, robi się nawet gorący, wystaw auto na słońce i sprawdź jaką lakier potrafi osiągnąć temperaturę i nic mi nie jest. No dobra, ale słońce lakieru nie przypali Czyli nie martwić się że jest ciepły? Przejazdy robie bardzo szybkie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 czym sie lepiej czysci pady podczas pracy szczoteczka do zebow czy moze taka szczotka do mycia rąk ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bio Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Finishowy pad, rotacja, 500 obrotów i DC2 czy ręczna robótka ? Co lepiej powinno się sprawdzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Ma ktoś pojęcie za ile sprzedać backing plate 180mm w zestawie z futrem? Chodzi o ten zestaw z Silverline Silverstorm. Nie mam zielonego pojęcia za ile to wystawić na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi