Angelo Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 dzisiaj nakładałem PB BH aplikatorem bawełnianym i PB NB aplikatorem gąbkowym. Jak czyścimy aplikatory??? Tak samo jak fibry, biały jeleń i jechane ???? wprawdzie muszę dokończyć jutro nimi resztę auta ale jak skończę to będzie trzeba je jakoś wyczyścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fedur Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 sie pytalem bo lalem nafte na mieka szmatke i wycieralem ta sama szmatka i byla dalej biala ,ze kolor czarny to nie widzialem tej smoly ale na forum przekonyali ze musi byc, sprobuje w innym miejscu. Glinkowanie bedzie tylko balem sie jej dobic juz na starcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Jak czyścimy aplikatory??? Po BH...? dożywocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert. Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 ... Jak czyścimy aplikatory??? Tak samo jak fibry, biały jeleń i jechane ????wprawdzie muszę dokończyć jutro nimi resztę auta ale jak skończę to będzie trzeba je jakoś wyczyścić Ja piorę ręcznie wszystkie MF czy też aplikatory gąbkowe , z MF cz bawełniane w ciepłej wodzie z dodatkiem szarego mydła BHP ew. "Biały Jeleń" ... oczywiście nie piorę razem np. "ręcznika" do osuszania z aplikatorem którym nakładałem wosk itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@tomek@ Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Panowie nie zauważyłem i skończyło mi się APC a potrzebne mi na gwałt planowałem czyścić plastiki,mogę to czymś innym zastąpić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 leć do tesco po APC W Rzeszowie masz gościa który sprzedaje megsa może akurat będzie miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@tomek@ Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Szkoda mi specjalnie gonić i marnować 5l paliwa żeby sobie APC kupić,tym bardziej że mam zlot i teraz oszczędzam jak mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 26 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 jak nie jakoś super mocno zabrudzone to można płynem do szyb coś zdziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@tomek@ Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 nie zabrudzenia powiedział bym lekkie,aha czyli płyn do szyb dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavcior Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 1) przed woskowaniem zamiast cleanera moge uzyc politury na maszynie 3M jasny niebieski korek? czy jakis inny cleaner? bo ta politura jest cleanerem tez tak? i drugie pyt.) czym sie rozni jasno niebieski 3m od granatowego? obydwie to politury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Politura to odżywka, a nie cleaner... Chyba, że masz taką na której jest napisane, że oczyszcza lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uaz555 Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 A czy mozna uzywać ipa zamiast cleanera przed woskowaniem:>?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinL Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 witam mam mocne przebarwienia niewiadomego pochodzenia na desce rozdzielczej i plastikach, czym mogę to zniwelować? może są jakieś specyfiki które odnowią mi deske i plastiki? wyczytałem że black wow do plastików a-la do szyn siedzenia czy listwy progowe. plastik Zymol Vinyl Conditioner, ale czy to da radę? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 27 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 uaz555, Można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszaKr Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 uaz555, Można można, ale IPA usuwa olejki z past polerskich po korekcie, cleaner przygotuj, odswieży i nada blask przed woskiem dlatego według mnie IPA jest tylko {opcjonalnym} etapem przed cleanerem. Poprostu wosk na przygotowanej powierzchni przez cleaner będzie dużej leżał niż na IPA i teoria mówi że po cleanerze będzie lepiej wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fedur Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Dzis przy zakladaniu boczkow drzwi, gdzie mam ta materialowa tapicerke znajomy pobrudzil mi smarem badz olejem silnikowym co mial na rekach ow tapicerke. Mam pytanie czy mozna o wypedzelkowac APC Nielesena powiedzmy 1:2 czy wpierw jakims rozpuszczalnikiem przeleciec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Fedur, Można to wyprać Nilesenem ale po co tak mocne stężenie ? Spróbuj na początek np. 1:15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uaz555 Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Fedur Najlepiej TERSUS SR201 MegaGel, z własnego doświadczenia wiem że smary schodzą odrazu po tym środku jak równierz i inne paskudztwa, pare razy nawet odkurzałem ten żel zwykłym odkurzaczem jak piorącego nie było w pobliżu i nic z nim sie nie stało . Troche kosztuje ale jest bardzo wydajny i co najważniejsze bezpieczny dla tapicerek. MyszaKr Nie pozostaje nic innego jak sprawdzić to w praktyce:) W najbliższym czasie zrobie maske 50/50 z jednej strony ipa-> Dodo Juice Lime Prime -> Collinite no. 476 a z drugiej to samo tylko bez cleanera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 TERSUS SR201 MegaGel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 uaz555, ale IPA usuwa olejki z past polerskich po korekcie rozumiem, że będziesz robić korektę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjq Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Czy po glince a przed Poorboy’s World Black Hole mam przetrzeć auto IPA? Wiem że po glince trzeba jeszcze raz umyć samochód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 mjq, nie musisz, nie ma korekty więc po umyciu możesz od razu dać glaze, ale dobrze by było zaaplikować jakiś cleaner (R222, DJ LP) przed PB BH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uaz555 Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Pavlik Tak, korekta będzie robiona pastami manzerny i 3m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grundik Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Panowie.. wałkuję forum ponad rok i nie wiem, gdzie popełniam błąd podczas pracy. Zwięźle pisząc, zachowuję następującą kolejność: - mycie > tar remover > glinka > mycie > SRP maszynowo > Ultra Deep Shine od AG > Meguiars Tech Wax 2.0 - Problem w tym, że auto postoi 4h na deszczu i z kropelkowania kompletne zero. Będę wdzięczny za wskazówkę, który to etap (może brak cleanera?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 potrzebuje szybka porade czym brud z drzewa na lakierze, domowym sposobem, bo niestety preparatu zadnego nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi