Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

eurow po 4,5 zł gramatura jest ok ?

a ta fibra jaką ma gramaturę ?

Gramatura to jedno, a chlonnosc fibry to drugie... nie sugerowalbym sie tym czynnikiem. Mialem w rekach fibry o gramaturze 1200g/m2 ktore pily wode gorzej niz 300g/m2, wszystko jest kwestia dobrania "materialu".

Opublikowano

Miał ktoś do czynienia z tym klockiem ? Wart zakupu ? Jest na tyle plastyczny, że da się nim pracować na zaokrąglonych powierzchniach ?

4233product_K.jpg

Opublikowano

Szybki temat na aucie powstały 2 ryski chciałem je usunąć SSR na tricolor i powstały 2 jaśniejsze kółka w tych miejscach. Poradzicie coś?

Opublikowano

Po użyciu Ultimate Protectanta pozostały kuliste (tak jak było nakładane) jaśniejsze ślady(smugi) coś źle zrobiłem? Nakłądałem gąbkowym padem.

Czy mogę doraźnie nałożyć smartgel na plastiki w środku?

Opublikowano

Cześć,

Czy kosmetyki samochodowe mają termin ważności, dokładnie marka mequiars ?

Pytam ponieważ na opakowaniu nie ma terminu ważności, a mam kilka kosmetyków których w ogólnie nie używam. A kupiłem je może z rok temu... :o

Więc może komuś mogą się przydać... :)

Pzdr,

ps: kosmetyki leżą w pudełku (czyt. w ciemnym miejscu) w temperaturze pokojowej.

• Moderator
Opublikowano

Jak nie ma terminu podanego to znaczy że nie ulegają przeterminowaniu.

Chyba większość markowych kosmetyków jest ważna bezterminowo, oczywiście jeśli je prawidłowo przechowujemy.

Opublikowano
Po użyciu Ultimate Protectanta pozostały kuliste (tak jak było nakładane) jaśniejsze ślady(smugi) coś źle zrobiłem? Nakłądałem gąbkowym padem.

Czy mogę doraźnie nałożyć smartgel na plastiki w środku?

Czy wcześniej umyłeś plastiki jakimś środkiem? Jakieś APC, mikrofibra i pędzelki do zakamarków. A może za dużo użyłeś UP i nadmiar został? Wystarcza dwie krople na całe drzwi.

Opublikowano
Czy wcześniej umyłeś plastiki jakimś środkiem? Jakieś APC, mikrofibra i pędzelki do zakamarków. A może za dużo użyłeś UP i nadmiar został? Wystarcza dwie krople na całe drzwi.

APC w stężeniu 1:10 + pędzelek wszystko to wytarte papierowym ręcznikiem lub mikrofibrą

Opublikowano

Gdzie w Warszawie można dostać płyn do felg carplan wonder wheels ?

Szukam już od dłuższego czasu i nic, nigdzie nie ma.

Opublikowano

No w końcu chyba tak zrobie, tylko jak mam zamawiać przez internet to nie wiem czy wonder wheels czy tenzi alux ? Słyszałem też, że ten super silny środek "Moje Auto" jest całkiem dobry. Felgi nie myte od środka tak dokładnie od 5 lat, nie jeżdżone w zimie nigdy, zawsze myte tylko powierzchownie wodą + szampon.

Opublikowano

Mrcnsb

Środki Tenzi dostaniesz na:

ul. Chłodna 35/37 paw. 1B

00-877 Warszawa

godziny otwarcia: PN-PT 8:00 - 17:00

Opublikowano

Mrcnsb, jak Tenzi to raczej en-jee, stary pył hamulcowy z wnętrza felgi zjada w 15sek, ale w żadnym wypadku nie stosować na polerowane alu (Alux zresztą też) bo polerke zjada jeszcze szybciej

Opublikowano
Mrcnsb, a czemu by nie bilberry tudzież blue wheel gel ?

Ponieważ nie jest kwasowy i boje się że sobie nie poradzi, a wżery są i to nie małe. Kupię w tym tygodniu tenzi, dzięki wielkie za namiary Piciosz. Skoro en-jee wystarczy to go wezme, thx za dobre rady ;)

Opublikowano

szybkie pytanie: czym nakładacie środki ValetPro - Tyre Glossa ? z butelki na pędzelek/aplikator czy do spraya wpierw?

Opublikowano

jak uzywac nafty oswietleniowej ( ewentualnie benzyny ekstrakcyjnej bo tez posiadam) do usuwania kropek z asfaltu? spryskac atomizerem i wcierac szmatka lub gabka czy na pedzelek i pedzelkowac, na czarnym asfalcie nie widze a nie chce glinki dobic po kilku przejazdach w okolicy progu. poki co nie mam zadnego tar removera firmowego.

Po zastosowaniu nafty od razu ja zmyc czy ma chwile posiedziec przed glinkowaniem?

Opublikowano
Po zastosowaniu nafty od razu ja zmyc czy ma chwile posiedziec przed glinkowaniem?

Wez na "szmatkę" i zetrzyj kropkę smoły.

Umyj element po nafcie.

Glinkuj jesli trzeba.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.