MyszaKr Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 BTW: jak auto po korekcie, to zamiast SRP dał bym cleaner, DJ LP przykładowo. SRP osłabi wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 eurow po 4,5 zł gramatura jest ok ? a ta fibra jaką ma gramaturę ? Gramatura to jedno, a chlonnosc fibry to drugie... nie sugerowalbym sie tym czynnikiem. Mialem w rekach fibry o gramaturze 1200g/m2 ktore pily wode gorzej niz 300g/m2, wszystko jest kwestia dobrania "materialu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Miał ktoś do czynienia z tym klockiem ? Wart zakupu ? Jest na tyle plastyczny, że da się nim pracować na zaokrąglonych powierzchniach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Szybki temat na aucie powstały 2 ryski chciałem je usunąć SSR na tricolor i powstały 2 jaśniejsze kółka w tych miejscach. Poradzicie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 eMeM, spolerować cały panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 mihnova, i wyjdzie jaśniejszy niż inne elementy..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 eMeM, jeśli kondycja lakieru całego auta jest kiepska to oczywiście że będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Po użyciu Ultimate Protectanta pozostały kuliste (tak jak było nakładane) jaśniejsze ślady(smugi) coś źle zrobiłem? Nakłądałem gąbkowym padem. Czy mogę doraźnie nałożyć smartgel na plastiki w środku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Cześć, Czy kosmetyki samochodowe mają termin ważności, dokładnie marka mequiars ? Pytam ponieważ na opakowaniu nie ma terminu ważności, a mam kilka kosmetyków których w ogólnie nie używam. A kupiłem je może z rok temu... Więc może komuś mogą się przydać... Pzdr, ps: kosmetyki leżą w pudełku (czyt. w ciemnym miejscu) w temperaturze pokojowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 25 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Jak nie ma terminu podanego to znaczy że nie ulegają przeterminowaniu. Chyba większość markowych kosmetyków jest ważna bezterminowo, oczywiście jeśli je prawidłowo przechowujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luppus Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Po użyciu Ultimate Protectanta pozostały kuliste (tak jak było nakładane) jaśniejsze ślady(smugi) coś źle zrobiłem? Nakłądałem gąbkowym padem. Czy mogę doraźnie nałożyć smartgel na plastiki w środku? Czy wcześniej umyłeś plastiki jakimś środkiem? Jakieś APC, mikrofibra i pędzelki do zakamarków. A może za dużo użyłeś UP i nadmiar został? Wystarcza dwie krople na całe drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Czy wcześniej umyłeś plastiki jakimś środkiem? Jakieś APC, mikrofibra i pędzelki do zakamarków. A może za dużo użyłeś UP i nadmiar został? Wystarcza dwie krople na całe drzwi. APC w stężeniu 1:10 + pędzelek wszystko to wytarte papierowym ręcznikiem lub mikrofibrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrcnsb Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Gdzie w Warszawie można dostać płyn do felg carplan wonder wheels ? Szukam już od dłuższego czasu i nic, nigdzie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 25 Lipca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Mrcnsb, norauto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrcnsb Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Mrcnsb, norauto Już byłem, nawet nie raz. W Auchan, tesco, carrefour, castorama, praktiker też nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Na aledrogo pełno tego, skoro musi być wonder wheels i zjeździles cale miasto w poszukiwaniach to w czym problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrcnsb Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 No w końcu chyba tak zrobie, tylko jak mam zamawiać przez internet to nie wiem czy wonder wheels czy tenzi alux ? Słyszałem też, że ten super silny środek "Moje Auto" jest całkiem dobry. Felgi nie myte od środka tak dokładnie od 5 lat, nie jeżdżone w zimie nigdy, zawsze myte tylko powierzchownie wodą + szampon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Mrcnsb, a czemu by nie bilberry tudzież blue wheel gel ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Mrcnsb Środki Tenzi dostaniesz na: ul. Chłodna 35/37 paw. 1B 00-877 Warszawa godziny otwarcia: PN-PT 8:00 - 17:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Mrcnsb, jak Tenzi to raczej en-jee, stary pył hamulcowy z wnętrza felgi zjada w 15sek, ale w żadnym wypadku nie stosować na polerowane alu (Alux zresztą też) bo polerke zjada jeszcze szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrcnsb Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Mrcnsb, a czemu by nie bilberry tudzież blue wheel gel ? Ponieważ nie jest kwasowy i boje się że sobie nie poradzi, a wżery są i to nie małe. Kupię w tym tygodniu tenzi, dzięki wielkie za namiary Piciosz. Skoro en-jee wystarczy to go wezme, thx za dobre rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 szybkie pytanie: czym nakładacie środki ValetPro - Tyre Glossa ? z butelki na pędzelek/aplikator czy do spraya wpierw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 26 Lipca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 M4ciek, pędzelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fedur Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 jak uzywac nafty oswietleniowej ( ewentualnie benzyny ekstrakcyjnej bo tez posiadam) do usuwania kropek z asfaltu? spryskac atomizerem i wcierac szmatka lub gabka czy na pedzelek i pedzelkowac, na czarnym asfalcie nie widze a nie chce glinki dobic po kilku przejazdach w okolicy progu. poki co nie mam zadnego tar removera firmowego. Po zastosowaniu nafty od razu ja zmyc czy ma chwile posiedziec przed glinkowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Po zastosowaniu nafty od razu ja zmyc czy ma chwile posiedziec przed glinkowaniem? Wez na "szmatkę" i zetrzyj kropkę smoły. Umyj element po nafcie. Glinkuj jesli trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi