Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tworek,

zaczerpnięte z wątku: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 4&start=45

A czy ktoś z was jest w stanie odpowiedzieć na kilka pytań odnośnie składu wosku?

1. z ilu różnych składników zrobiony jest np. FK 1000?

2. Jakie są temperatury topnienia poszczególnych składników i jak osoba robiąca sampler pilnuje temperatury aby ta nie była zbyt wysoka/niska?

3. Jaka jest gęstość i lepkość poszczególnych składników?

4. czy osoba robiąca samplery ma odpowiedni homogenizator, aby te składniki wszystkie dokładnie wymieszać? czy bierze rondelek i miesza sobie łyżeczką?

5. i na koniec jak odlewany jest sampler? pobierany łyżką z rondelka? czy przelewany ot tak sobie?

Wg mnie jedynie cięcie oryginału jest słuszną metodą do zrobienia samplera.

Jeśli ktoś pracował przy produkcji np. farb i lakierów wie o czym mowa.

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Pavlik, w takim razie czas pokarze, czy oryginalny "roztopek", nie będzie odstawał od wosku z oryginalne puchy. Ja takiego testu nie wykonam, ale mniej więcej wiemy ile FK 1000p wytrzymuję.

Opublikowano

Meguiars Swirl X swirl remover 450ml czy Meguiars Ultra Cut Compound #105 400ml do czarnego lakieru na Fordzie? Polerowanie ręczne. Lakier nie wygląda źle, do usunięcia koliste rysy.

Opublikowano

Pavlik, Ty chyba jesteś nie poważny. Odpowiedziałeś pytaniem na pytanie i jeszcze oczekujesz odpowiedzi :lol: gdybym wiedział to bym Cię oświecił, a jeżeli posiadasz taką wiedzę to chętnie Cie wysłucham.

Opublikowano

Wiesz, może z racji zawodu i wykształcenia troszeczkę przesadzam?...ale to nie ja a Ty roztapiałeś wosk, więc czy mógłbyś powiedzieć jak to zrobiłeś?

Opublikowano
Meguiars Swirl X swirl remover 450ml czy Meguiars Ultra Cut Compound #105
Żeby było dobrze powinieneś zastosować obie te emulsje polerskie.Najpierw 105 później Swirl'x. To dwie zupełnie inne pasty-105 to mocno,a swirl ,lekko ścierna pasta.
Opublikowano
Co zastosowac po myciu aby szybko uzyskac ladny wet look.dodam ze uzywam jako wosk colli476.
PB Spray&Gloss po uzyciu tego środka zrobisz takie oczy :shock:
Opublikowano
Co zastosowac po myciu aby szybko uzyskac ladny wet look.dodam ze uzywam jako wosk colli476.
PB Spray&Gloss po uzyciu tego środka zrobisz takie oczy :shock:

OK a wiec kupuje;-D dzieki

Opublikowano
Żeby było dobrze powinieneś zastosować obie te emulsje polerskie.Najpierw 105 później Swirl'x. To dwie zupełnie inne pasty-105 to mocno,a swirl ,lekko ścierna pasta.

Jako początkujący nie na robię za dużo szkód tą #105?

Opublikowano

Czy dobrze kombinuję z kolejnością użycia następujących środków:

1.) Meguiars Ultra Cut Compound #105

2.) Meguiars Swirl X swirl remover

3.) Meguiars Ultimate Polish Pre - Waxing Glaze

Oczywiście wcześniej auto wymyte i wyglinkowane.

Opublikowano

Z tego co wiem #105 nie jest to użytku ręcznego, poczytaj o Ultimate Compound.

Zamiast SwirlX kup sobie jakieś AIO - Achiller Prep, Cherry Glaze, SRP itp.

Na to jakiś sealant i będzie ok. Może ostatnie "odkrycie" Duragloss Track Claw :-]

Opublikowano

Meguiars Mirror Glaze #105 Ultra-Cut Compound 32 oz. New D.A. Version

Exclusive, super-micro abrasive technology cuts ultra fast!

Meguiars Mirror Glaze #105 Ultra-Cut Compound is a ultra fast-cutting compound for rapid paint correction with minimal compounding swirls. Super-micro abrasives leave a "best in class" finish that requires very little finishing work. Remove your vehicles worst imperfections quickly with professional grade Meguiars Mirror Glaze 105 Ultra-Cut Compound. DA Approved Version.

New Version Approved for DA, Hand and Rotary

Opublikowano

to nie napisal neclocus tylko pLaYmAn, musisz staranniej cytowac ; )

pozdrawiam

Opublikowano

Mam 3 pady nazwijmy je niefirmowe. Miękki, średni, twardy. Auto po korekcie. Czy AG SRP nakładać miękkim czy średnim?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.