bobas Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Ja proponuje najpierw przed pracą wetrzeć w pad pastę polerską tak aby cała powierzchnia pada pracowała. Później to już 2-3 krople stykają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Lakier, który nie wymaga zbytnio korekty (5 letni srebrny, swirle widoczne pod halogenem dopiero) potraktować glinką i potem cleanerem na finishing padzie, czy jeszcze przed tym niebieskim korkiem? Zastanawiam się czy glinka nie porobi hologramów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 jakie futro na BP 125 chodzi mi o rozmiar?? 150 czy lepiej na 135 bedzie mi sie pracowalo?? 2 pytanie czy ktos z was posiada male futro 80mm Flexipads?? czy macie na nim jakis napis wydrukowany?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 futro 135mm na małym nie ma napisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Dziękuje za rady. Dzisiaj jeszcze powalcze ;D boro glinka hologramy? Jaki cleaner planujesz użyć? Są takie które posiadają minimalne właściwości ścierne. Jeżeli uważasz, że Twój lakier nie potrzebuje korekty pasta polerską to użyj tylko cleanera. Sam najlepiej wiesz co chcesz osiągnąć i czy te drobne swirle pod halogenem Ci przeszkadzają czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 czesc. mam opla vectre B kolor srebrny metalic. Mam POORBOY'S WHITE DIAMOND i zastawaniam sie czy jesli zastosuje przed woskiem jeszcze MEGUIARS POLISHING COMPOUND to bedzie widoczna jakas roznica? nie wiem czy oplaca mi sie kupowac Meg'sa czy lepiej sobie odpuscic...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Jak na tle FG500 i FF3000 wypada UC? Jest dużo mniej ścierny/ bardziej? Z czym go porównać z past menzerny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavcior Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Po zielonym korku 3M moge zakonczyc ciemno niebieskim? czy pomiedzy nimi musi byc zolty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Po zielonym korku 3M moge zakonczyc ciemno niebieskim? czy pomiedzy nimi musi byc zolty? Zależy od stanu lakieru, ale raczej nie musisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Który produkt menzerny do średnio zarysowanego lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 harvard, do jakiego lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Ciemny granatowy metalik vw MK IV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Na jakim samochodzie? Chodziło mi o twardość, sory że nie sprecyzowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 IP2000 lub PF2500, jeżeli naprawdę jest średnio zarysowany w co wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 ponawiam pytanie. mam opla vectre B kolor srebrny metalic. Mam POORBOY'S WHITE DIAMOND i zastawaniam sie czy jesli zastosuje przed woskiem jeszcze MEGUIARS POLISHING COMPOUND to bedzie widoczna jakas roznica? nie wiem czy oplaca mi sie kupowac Meg'sa czy lepiej sobie odpuscic...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 harvard, poprostu weź FG500, będzie szybciej w razie czego. Jeśli to Golf 4 to będzie to dobry wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 ponawiam pytanie. mam opla vectre B kolor srebrny metalic. Mam POORBOY'S WHITE DIAMOND i zastawaniam sie czy jesli zastosuje przed woskiem jeszcze MEGUIARS POLISHING COMPOUND to bedzie widoczna jakas roznica? nie wiem czy oplaca mi sie kupowac Meg'sa czy lepiej sobie odpuscic...? ja bym odpuścił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 @Bobas Czyli w ssr2.5 nawet się nie bawić?? Już raż mleckziem sonaxa przepolerwoałem jest lepiej ale część rys została. Czyli mezerna? A może od razu PG 500?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Nie widząc w jakim stanie jest lakier ciężko coś powiedzieć. Podejrzewam, że będziesz potrzebował FG500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Jeżeli lekkościerna pasta nie radzi a nie chce tej najagresywniejszej uzywać to jaką wybrać 'po środku'? coś mocniejszego niż lekkościerna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 tak jak pisałem PF2500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurkura Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Jaki jeden produkt 3m można zastosować na umiarkowanie porysowany czarny lakier. Po tej operacji jeden wosk. Chodzi mi o koszty. Mam polerkę orbitalną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 kurkura, żółty korek... jak chodzi o koszty to może kup próbki ? zielonego i żółtego oczywiście znaczenie mają też gąbki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurkura Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 To może inaczej co będzie bardziej agresywne zielony korek potem żółty + wosk czy ssr3+wosk? Mam orbitalną polerkę więc gąbka jest jakby standardowo a na nią dopiero tz. kapelusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 takie małe rude plamki wielkości tych ze smoły ogarnę IronX - czy darować sobie i je po prostu spolerować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi