senz Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 1. mozecie mi Panowie powiedziec czym lepiej nakładac POORBOY'S WHITE DIAMOND ?? aplikatorem bawełnianym czy gabkowym? Gąbkowym lub z mf - to jak komu lepiej 2. czy MEGUIARS ULTIMATE PROTECTANT trzeba wcierac az pojawi sie zadany efekt i wtedy przetrzec jeszcze fibrą czy wcierac az zniknie spod aplikatora? http://meguiarsonline.com/forums/showthread.php?t=40559 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal__lodz Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Pady waflowe czy gładkie? Polerowałem już 4 auta zestawem FC+, UC i UF do tego pomarańczowe i czarne pady ABW (oba rodzaje waflowe), czeka mnie zakup nowych padów i zastanawiam się czy brać teraz gładkie czy ponownie waflowe? Teoretycznie waflowe lepiej odprowadzają ciepło ale przy FC+ wkurzało mnie że strasznie pyliły mimo niewielkiej ilości pasty, pasta gromadziła się i zasychała w rowkach i trzeba było często czyścić. Czy gładki będzie "łatwiejszy w w eksploatacji" - mniej będzie pylił i nie będzie dużej różnicy w nagrzaniu panelu? Mowa o Cutting/Light Cutting Padach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toka Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Jeśli pod koniec maja został nałożony wosk lusso oro, na wcześniej przygotowany lakier, ( mycie, glinkowanie, cleaner), to czy jak teraz będę nakładał wosk na nowo ( tamtego już niewiele zostało, swoją drogą myślałem że dłużej posiedzi)to czy muszę oczyścić lakier cleanerem na nowo, czy wystarczy dokładne mycie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 musisz cleanerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 1. mozecie mi Panowie powiedziec czym lepiej nakładac POORBOY'S WHITE DIAMOND ?? aplikatorem bawełnianym czy gabkowym? Gąbkowym lub z mf - to jak komu lepiej to w takim razie SHOWCARSHINE APLIKATOR Z BAWEŁNY może byc uzyty do POORBOY'S WHITE DIAMOND? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 to w takim razie SHOWCARSHINE APLIKATOR Z BAWEŁNY może byc uzyty do POORBOY'S WHITE DIAMOND? Tak może być. Najlepiej weź sobie oba i sam zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianekk Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Proszę się nie śmiać ale od jakiegoś czasu zastanawiam się jak rozcieńczać kosmetyki przy podanym stosunku np. 1:10, 1:50, 1:15. Chemię i matematykę miałem dawno temu, jednakże postanowiłem najpierw popytać wujka Google. Nic sensownego nie znalazłem. Wykombinowałem sobie taki pomysł, że za wartość "1" postawiam dowolną ilość płynu np. 100 ml a drugą wartość mnożę przez pierwszą np. 1:10 = 100 ml płynu x 1000 ml wody. Czy dobrze kombinuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Proszę się nie śmiać ale od jakiegoś czasu zastanawiam się jak rozcieńczać kosmetyki przy podanym stosunku np. 1:10, 1:50, 1:15. Chemię i matematykę miałem dawno temu, jednakże postanowiłem najpierw popytać wujka Google. Nic sensownego nie znalazłem. Wykombinowałem sobie taki pomysł, że za wartość "1" postawiam dowolną ilość płynu np. 100 ml a drugą wartość mnożę przez pierwszą np. 1:10 = 100 ml płynu x 1000 ml wody. Czy dobrze kombinuje? tak dobrze jak masz 1:5 to masz litr preparatu i 5 litrów wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 a mówią ze matematyka na maturze nie potrzebna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_star Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Krótkie pytanie: pranie padów fibrowych i bawełnianych po cleanerze zymola (brązowa papka) jaki środek i temperatura bo jeleń tego nie rusza a pad wygląda ....jak .....wymazany w ku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBCIO75 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Szybkie pytanie?? Umyłem auto, potem nałożyłem DJ NFS, ale nie zdażyłem nawoskować (niestety brak czasu). Czy jutro znowu myć i clenerem go czy mozna jakimś detailerem i woskiem działać????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Użyjesz cleaner usuniesz DJ NFS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 o co chodzi z układaniem weluru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronson66 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Witam! Czy może mi ktoś udzielić odpowiedzi jakiej twardości jest lakier w Fordzie Mondeo MK4. Pytanie to kieruję do kolegów, którzy polerowali juz lakier w nowym mondeo. Nie wiem czy ma to znaczenie ale kolor lakieru to panther schwarz metalic. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Witam!Czy może mi ktoś udzielić odpowiedzi jakiej twardości jest lakier w Fordzie Mondeo MK4. Pytanie to kieruję do kolegów, którzy polerowali juz lakier w nowym mondeo. Nie wiem czy ma to znaczenie ale kolor lakieru to panther schwarz metalic. pozdrawiam. Bardzo bardzo miękki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vwosiu Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 nowe auto z tego roku, na maskę spadł duży kawałek żywicy z drzewa, czym najlepiej bezpiecznie usunąć ? ciepła woda, denaturat zmyje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 vwosiu, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ght=#41707 Od siebie mogę dodać, że kiedyś usuwałem żywicę środkiem Citrus Tar & Glue Remover Valetpro i po kilku próbach też się udało. Zależy pewnie też to od gatunku drzewa, z którego kapie żywica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vwosiu Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Adm, dzięki sprawdzę te domowe sposoby delikatnie jak nie pomoże kupie preparat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keil Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 pytanie za 100 punktów, czy wosk z maski znika jakoś dużo szybciej i ewentualnie dlaczego?? pacjent to czarny vw passat nałożone colli 476s na całym aucie oprócz maski kropelkuje ładnie a na masce wg. mnie nie ma wosku, jakiś pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Maska się grzeje od silnika i możliwe, że wosk szybciej zniknie. A jak nie to może źle przygotowałeś powierzchnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keil Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 całe auto przygotowane tak samo i tylko z maski zeszło w cho...ę na następne woskowanie dobrze będzie położyć megsa deep crystal step 2 pod wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 na następne woskowanie dobrze będzie położyć megsa deep crystal step 2 pod wosk ? Pewnie osłabi to połączenie wosku z lakierem... Jak przygotowywałeś lakier pod to Colli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Ktoś coś wie na temat CALIFORNIA SCENTS Hawaiian Gardens? Zapach, wytrzymałość itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keil Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 @Adm produkty zakupione na allegro od znanej firmy na T Turtle Wax szampon samochodowy z woskiem T.F.R koncentrat aktywna piana z kalgonem fioletowa glinka wytarte do sucha Colli nałożone piankowym aplikatorem i spolerowane fibrą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger1981 Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 k24 mam ten zapach od 27.05 i jeszcze trzyma, jeśli chodzi o intensywność to jest o wiele delikatniejszy od CS cherry, pachnie ładnie, średnio słodkawo i kwiatowo - fajny zapach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi