slavoPL Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 jak ktoś ma doświadczenie z tymi padami to też będę wdzięczny za odpowiedź bo mam taki sam dylemat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Ja używam padów firmy BOLL - dostępne w każdym sklepie z lakierami samochodowymi , drogie nie są, dobrze wyważone i starczają na dłużej niż farecla. To prawda też używałem padów farecli ale dużo szybciej się niszczyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 24 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Bartek1985, wstaw ten wosk do lodówki i zobacz czy to nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerek Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 To prawda też używałem padów farecli ale dużo szybciej się niszczyły Pochwal się jakimi pastami pracowałeś na padach farecli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 te wszystkie puszkii powinny miec jakies zabezpiecznie tak jak np DJ te buteleczki a nie,że kazdy moze robić z tym co chce i pozniej nie wiadomo czy masz oryginał czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rubio Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Bartek1985, jak dla mnie to wygląda to bardzo podejrzanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavoPL Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 jak żel do włosów też ostatnio kupiłem colli 476 od gościa z alle co miał 5 komentów ale wydaje się, że oryginał, gość sprzedaje tylko te pasy i same pozytywy za to ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Bartek1985, wstaw ten wosk do lodówki i zobacz czy to nie pomoże. z tego co się orientuję to tak średnio pomaga, po wyjęciu z lodówki będzie z powrotem to samo, wosk należy roztopił w garnku z wodą i ponownie powoli wystudzić, przy topieniu ciecz musi być klarowna, na początku będzie mętna i jak wtedy odstawisz to będzie taki jak wcześniej, temp to bodajże 85 stopni, gdzieś tutaj był opis łukasza jak to się robi podczas topienia należy cały czas mieszać, po odstawieniu mieszamy jeszcze raz i w spokoju kilka godzin powoli ma się schładzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 24 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 malkolm, moje 16 swego czasu wyglądało tak samo, trzymałem głównie w lodówce i było ok, woskowanie trwa kilkanaście-kilkadziesiąt minut i z powrotem do lodówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavoPL Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 colli też trzeba trzymać w lodówce ? czy 20 stopni mu wystarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Może to głupie pytanie, ale mówi się trudno - czy APC Megsa ma jakieś składniki wybielające ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 24 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 slavoPL, zasadniczo to żadnego wosku nie musisz trzymać w lodówce, grunt to nienasłonecznione,suche miejsce. Ja trzymam w lodówce bo zapobiega to osadzaniu się olejków na opakowaniu, i generalnie takim woskiem lepiej mi sie pracuje. pLaYmAn, ZTCW tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 malkolm, tak tez zrobiłem roztopiłem i teraz jest juz tak jak powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 czy APC Megsa ma jakieś składniki wybielające ? Ja sobie tym "wybieliłem" pewnego razu zacisk hamulcowy, stezenie 1:4... wiec pytanie wcale nie takie glupie. Pomogło jakies "metal polish" i szczotka do zębów btw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszaKr Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 chyba każde APC w nieodpowiednim stenżeniu ma właściwości wybielające... ja kiedyś szorowałem pokrywe silnika i kilka rzeczy pod maską i zrobiło się troche szaro a nie czarno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Czy do szarego metalik stosować PB BH czy PB WD ? Nie jest to jasny ale tez nie jest to za ciemny kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczek11 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Czego użyć do lekkiej korekty lakieru nowego samochodu?(1000km) (jak wiadomo nowe samochody też nie są idealne) Czarny Metalik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavoPL Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 MENZERNA Super Finish SF 4000 - cleaner - coli 476 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 25 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Wiek auta ma tutaj małe znaczenie, i na tak zadane pytanie jak to powyżej nie da się odpowiedzieć "użyj pasty X i pada Y". Nowe lakiery potrafią być w takim stanie że zielony korek idzie w ruch, bez zdjęcia czy obejrzenia na żywo nie ma co rzucać propozycjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavoPL Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 przecież napisał, że do lekkiej korekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysh_daniels Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Co jaki czas używać cleanera np SRP? Czy używa się go w celu całkowitego sciągnięcia poprzedniej warstwy wosku? I np co 3 woskowanie czy tylko po gruntownej zabawie z lakierem np po zimie i wtedy przed pierwsza warstwą wosku dajemy SRP a potem już tylko wosk ? Drugie pytanie o SRP czy środek ten 'wpracowywuje sie' w lakier na mokro czy zostawia się jak wosk a dopiero potem pracuje ? Dotatkowo szukam jakiegos ciekawego wosku w płynie do stosowania na mokro, który używalbym przy kazdorazowym osuszaniu karoserii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Mam pytanie dotyczące talerza mocującego pod wodny papier ścierny, czy taki pod gąbki polerskie będzie ok?? (jeżeli tak to jakiej grubości powinien być) jeżeli nie to jakiego talerza szukać i gdzie?? Chodzi o polerke lamp w 12-letniej Hondzie Accord. Z góry dziękuję za odpowiedź i podrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rubio Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Ręcznie w zupełności wystarczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 to jeszcze tak szybko, do pasty polerskiej farecla najlepiej gąbke dedykowaną farecli czy jakąś inną ( również chodzi o te lampy) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Snajper, farecla ok, ale jeśli cenisz sobie większą trwałość możesz kupić pady BOLLa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi