Kukis89 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Mam pytanie czy SWIRLIX da rade usunąc defekty i hologramy pozostawione po MENZERNIE FG 500?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Czy korekta w postaci niebiskiego korka i niebieskiego pada 3M ma sens w wypadku lakieru w nowym samochodzie, czy wystarczy sam cleaner+wosk? Nie doszukałem się żadnych swirli czy innych defektów na powierzchni, oprócz nieszczęśnej 'skórki pomarańczy' (VW Passat, czarna perła, przebieg ok 70-80km w mieście) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 jak nic cie nie razi po oczach, to dobrze oczyść później cleaner i wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 A ja mam pytanie o foto czy znacie jakiś serwer czy coś żeby wrzucić 50 fotek i automatycznie byl link żeby wkleić gotowe duże foty. Bo miniaturki to imageshack daje możliwości ale w pełnym wymiarze brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 jezeli chce uzyc po polerce PB BH to musze tez uzywac cleanera? jezlei tak to w jakiej kolejnosci i czy trzeba jakies odstepy czasu? polera,cleaner, pb bh ,wosk zapewne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puch Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Ja też mam znowu trzy pytania : 1) Czy FK 303 Foam Pad Glaze mogę używać jako cleanera ? 2) Czy na w.w. produkt mogę nałożyć FK Ultra Poulmer Sealant ? 3) Czy te środki mogę nakładać przy pomocy DA, jeśli tak to w jaki sposób ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 1.Powiedzcie mi czy stosowanie wosku do karchera (pojemnik na chemię) ma jakikolwiek sens? 2. Czy PB natty's red nadaje się do granatowego akrylu, jaka jest jego wytrzymałość, i czy jest to wosk nastawiony bardziej na efekt czy na zabezpieczenie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 1. Nie 2. Nadaje się, jest to wosk, który ma przede wszystkim wyglądać Wytrzymałość - z tego co z reguły piszą użytkownicy - to ok. miesiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Czy 100ml BH wystarczy na Opla Corse? Mam go w małej buteleczce więc jak najlepiej byłoby go zaaplikować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 21 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Wystarczy na kilka razy, aplikujesz żółtym, piankowym Megsem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 m1chal, polerka, cleaner /IPA , BH (ok 4h odstępu) i wosk, odstęp potrzebny żeby lepiej BH nie usunął wosku po nałożeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 22 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Skąd ta teoria z odstępem po BH ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 z własnego doświadczenia. Po bezpośredniej aplikacji wosku na BH (DJ WD) wosk zginął po 3 dniach i jednym myciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Hmm teoria co by nie mówić dosyć ciekawa....do tej pory ( a używam BH często ) nie zauważyłem żeby odczekanie cokolwiek dało...może kolejnym razem z ciekawości zbadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Witam, mam takie pytanie jakie pasty najlepiej kupić do rotacji silverline? 1. Menzerna 500/1000 i 4000 2. 3M tutaj nie wiem które 3. Poorboys ssr1 +ssr2.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Weź Menzerne, wychodzi tanio i jest warta kasy. W zależności od twardości lakieru proponowałbym Do twardych FG500 + FF3000 Do miękkich 1000+SF4000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Mam opla wiec lakier raczej sredni badz miekki. wiec wezme 1000 i 4000 dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roko Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Potrzebuje odpowiedzi na szybko jak zdemontowac kierunki boczne w blotnikach w audi 80?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 pociągnąć do siebie? powinny wyskoczyć z zaczepów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puch Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 To ja się ponowię : 1) Czy FK 303 Foam Pad Glaze mogę używać jako cleanera ? 2) Czy na w.w. produkt mogę nałożyć FK Ultra Poulmer Sealant ? 3) Czy te środki mogę nakładać przy pomocy DA, jeśli tak to w jaki sposób ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 1. Nie 2. Tak 3. pierwszy tak, drugi ręcznie chyba że producent zezwala na nakładanie maszynowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavoPL Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 ile czasu zajmuje wyprowadzenie lakieru fg500->ff3000 za pomocą maszyny ? bo tak przeglądam i czytam to raz ludziska piszą, że ogarniają w kilka godzin a inni znów piszą iż na jeden element poświęcają np 4h nie chciał bym zacząć korekcji w piątek a skończyć w poniedziałek nie wychodząc z garażu piszę o średniej wielkości sedanie. dzionek wystarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 23 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 slavoPL, Chłopie wszystko zależy od stanu auta i poziomu korekty. Z przygotowaniem wg mnie jeden dzień nie starczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Dzionek to na porzadne czyszczenie i oklejenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavoPL Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 piszę o samej korekcie, nie o glinkowaniu i oklejaniu bo to wiadome, że robi się to dzień wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi