Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czy korekta w postaci niebiskiego korka i niebieskiego pada 3M ma sens w wypadku lakieru w nowym samochodzie, czy wystarczy sam cleaner+wosk? Nie doszukałem się żadnych swirli czy innych defektów na powierzchni, oprócz nieszczęśnej 'skórki pomarańczy'

(VW Passat, czarna perła, przebieg ok 70-80km w mieście)

Pozdrawiam.

Opublikowano

A ja mam pytanie o foto czy znacie jakiś serwer czy coś żeby wrzucić 50 fotek i automatycznie byl link żeby wkleić gotowe duże foty. Bo miniaturki to imageshack daje możliwości ale w pełnym wymiarze brak

Opublikowano

jezeli chce uzyc po polerce PB BH to musze tez uzywac cleanera? jezlei tak to w jakiej kolejnosci i czy trzeba jakies odstepy czasu?

polera,cleaner, pb bh ,wosk zapewne? :)

Opublikowano

Ja też mam znowu trzy pytania :

1) Czy FK 303 Foam Pad Glaze mogę używać jako cleanera ?

2) Czy na w.w. produkt mogę nałożyć FK Ultra Poulmer Sealant ?

3) Czy te środki mogę nakładać przy pomocy DA, jeśli tak to w jaki sposób ?

Opublikowano

1.Powiedzcie mi czy stosowanie wosku do karchera (pojemnik na chemię) ma jakikolwiek sens?

2. Czy PB natty's red nadaje się do granatowego akrylu, jaka jest jego wytrzymałość, i czy jest to wosk nastawiony bardziej na efekt czy na zabezpieczenie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

m1chal, polerka, cleaner /IPA , BH (ok 4h odstępu) i wosk, odstęp potrzebny żeby lepiej BH nie usunął wosku po nałożeniu.

Opublikowano

z własnego doświadczenia. Po bezpośredniej aplikacji wosku na BH (DJ WD) wosk zginął po 3 dniach i jednym myciu.

Opublikowano

Hmm teoria co by nie mówić dosyć ciekawa....do tej pory ( a używam BH często ) nie zauważyłem żeby odczekanie cokolwiek dało...może kolejnym razem z ciekawości zbadam.

Opublikowano

Witam,

mam takie pytanie jakie pasty najlepiej kupić do rotacji silverline?

1. Menzerna 500/1000 i 4000

2. 3M tutaj nie wiem które

3. Poorboys ssr1 +ssr2.5

Opublikowano

Weź Menzerne, wychodzi tanio i jest warta kasy.

W zależności od twardości lakieru proponowałbym

Do twardych FG500 + FF3000

Do miękkich 1000+SF4000

Opublikowano

To ja się ponowię :

1) Czy FK 303 Foam Pad Glaze mogę używać jako cleanera ?

2) Czy na w.w. produkt mogę nałożyć FK Ultra Poulmer Sealant ?

3) Czy te środki mogę nakładać przy pomocy DA, jeśli tak to w jaki sposób ?

Opublikowano

1. Nie

2. Tak

3. pierwszy tak, drugi ręcznie chyba że producent zezwala na nakładanie maszynowe.

Opublikowano

ile czasu zajmuje wyprowadzenie lakieru :ad: fg500->ff3000 za pomocą maszyny ? bo tak przeglądam i czytam to raz ludziska piszą, że ogarniają w kilka godzin a inni znów piszą iż na jeden element poświęcają np 4h :-] nie chciał bym zacząć korekcji w piątek a skończyć w poniedziałek nie wychodząc z garażu :D piszę o średniej wielkości sedanie. dzionek wystarczy ?

• Administrator
Opublikowano

slavoPL, Chłopie wszystko zależy od stanu auta i poziomu korekty. Z przygotowaniem wg mnie jeden dzień nie starczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.