cocolino Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Ktoś pisał na forum, że robił focusa ręcznie UC i był jakiś efekt. Lampy mozesz robić ręcznie raczej nic im nie zrobisz, ale też maja powłokę ochronną. Czyli rozumiem, że jest to miękki lakier ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scarab Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Czy APC Megsa można użyć do mycia podwozia, będzie skuteczny i nie zniszczy konserwacji? Jeśli można to w jakim stężeniu? Chcę to zrobić ręcznie w kanale, pędzelkiem i gąbką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Czy pracujac z APC np wneki drzwi zabezpieczacie jakos wnetrze(fotele,boczki drzwi,plastiki)??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Ja nie zabezpieczam bo i po co... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Nie ma takiej potrzeby, jednak troszkę ostrożności i uwagi a nie lać z zamkniętymi oczami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Czyli rozumiem, że jest to miękki lakier ? Na to wychodzi, że do twardych nie należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osabzyk Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Czy polerka z tej aukcji na pierwszy raz się nadaje ??? http://allegro.pl/polerka...1674928108.html co ewentualnie trzeba by dokupić do niej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docent114 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Czy polerka z tej aukcji na pierwszy raz się nadaje ??? http://allegro.pl/polerka...1674928108.html EINHELL BT-PO 1100 Te polerki ten sprzedawca sprzedaje 2 dziennie Ciekawe z skąd je bierze. Ostatnio miał z walizkami. Kupic musisz .FLEXIPADS 125 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puch Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Hej, ja mam pytanie czy to normalne, że po polerce mocnymi pastami robią się hologramy ? Robiłem pierwszą w życiu polerkę na swoim Volvo 850 (lakier perłowy). Do tego użyłem DAS-6, Pady ABW, natomiast polerowałem mieszanką 3M FC+ i EF. Sam FC+ był trudny do rozpracowania DA, dlatego łączyłem go z EF i pracowało się całkiem przyjemnie, a efekt był zadowalający (polerka była w stylu odświeżenia lakieru, a nie korekty 100% bo to daily_car). Niestety dzisiaj w słońcu zauważyłem hologramy. A ze względu na brak czasu nie miałem możliwości przejechania auta 3M UF. Czy przejazd UF na miękkim padzie usunie hologramy ? Foto z polerki : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 tak to normalne, że mocno ścierna pasta zostawia holsy. przejedz na miękkim padzie UF lub UF + EF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puch Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Dzięki za szybką odpowiedź. Wychodzi brak sprzętu i początki pracy, ale chyba nikt nie jest mistrzem od początku. W takim razie następny zakup to halogen, bo nie było tego widać wcześniej. Szkoda, że dopiero teraz się zorientowałem, bo już cleaner i wosk nałożony. Ale z rezultatu i tak jestem zadowolony, już mnie paru ludzi pytało, czy mam nowy lakier na aucie *** Może za miesiąc zrobię znowu taki treatment to pozbędę się reszty swirli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 zawsze po korekcie wyjedź dla pewności autem na słońce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puch Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Niestety jak na złość, nie było słońca u mnie przez ostatnie dwa dni. Za to dzisiaj jak wyszło, to zobaczyłem hologramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek3005 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Witam, chciałbym się poradzić, bo się trochę gubię i nie wiem co kupić, nadmieniam iż kolor jasny złoty, ciągle przed korektą ale w niezłym stanie, do tej pory, mycie, glinowanie, Chery Glaze AIO i Megs #16, i chciałem spróbować czegoś nowego, waham się pomiędzy: 1. Dodo Juice Lime Prime + Dodo Juice Banana Armour= około 240 zł 2. Dodo Juice Lime Prime+ Chemical Guys XXX Hard Core Yellow Paste Wax =około 180 zł 3. Lusso Revitalizing Cleaner Creme + Lusso Oro Wax=około 200 zł Chyba ze zaproponujecie jeszcze cos innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
npiotr Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 może wybierz dodo prime i na to wosk chemical guys Pete's 53 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek3005 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Ale czy Pete's 53 nie jest przeznaczony do ciemnych lakierów, nadaje się do jasnego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Nadaje się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek3005 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 A jak z trwałością tego wosku, dobrze się będzie trzymał na DJLP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rise and Shine Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Będzie trzymał się bardzo dobrze - u nas to połączenie daje świetne rezulaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek3005 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 No i namówiliście mnie zamówienie złożone już nie mogę się doczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
npiotr Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 a czy na dodo prime lite też będzie odpowiednia trwałość wosku czy już mnejsza (z uwagi że lite zawiera jakieś olejki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekk4d Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Witam. Panowie mam problem. Postawiłem moje Audi A3 pod remontowanym budynkiem ostatnio i wczoraj patrzę, a tu pełno plamek farby z elewacji. Próbowałem myć auto, ale tak normalnie nie schodzi. Jest jakiś środek którym by to zeszło? Dodam, że te kropki da się zdrapywać paznokciem, ale jakoś nie widzi mi się latać po całym aucie i drapać, a plastikiem jakimś się boje, że porysuje. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 21 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Glinką zejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 mam takie pytanie czy POORBOY'S WORLD NATTY'S WAX RED bedzie dobrym wyborem do srebrnego metalika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 21 Czerwca 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Do srebrnego, nowego lakieru to bez różnicy co się na niego położy Sam mam takie dylematy ale wszystko wygląda tak samo ale w tej kategorii cenowej jako wosk naturalny to też bym w reda celował. Ale po naviwax light też są super kropelki mimo że to hybryda i max. sheeteng - bardzo mi się podoba ten wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi