Kubz Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Panowie i Panie mam takie pytanie czy cleaner przed woskiem ma duże znaczenie w sprawie jakości powłoki wosku i jej trwałości. Im lepiej/dokładniej przygotowana powierzchnia tym dłużej wosk poleży. Nie bój się, że colli zejdzie po tygodniu... tak źle nie będzie. Poza tym... niedługo i tak pewnie będziesz pucował auto i będzie możliwość użycia cleanera. Dla mnie wosk może sobie leżeć nawet poniżej miesiąca, bo częściej lubię się woskiem bawić . Mówię że potrzebój jeszcze ze 3 godziny a ona oczywiście w ciągu następnych 30 minut była w garażu z 10 razy oczywiście ze wsparciem mamy. I tak dzięki nim zapomniałem przed colim dać cleanera. I z tąd moje pytanie. Stąd. I zaraz mnie szlak trafi bo tak mnie poganiała, a teraz już godzinę na nią czekam i postanowiłem zapytać Was czyli doświadczonych detalierów. Szlag. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_gg Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Panowie prał ktoś z Was ręcznik walfowy w pralce? Pożyczyłem kuzynowi i oddał tak uświniony, że masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 ja zawsze piore i nie ma problemu szkoda czasu zeby sie recznie z tym bawic oczywiscie w bialym jeleniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Ja ręcznik PB waflowy prałem, 40* z normalnym proszkiem ale bez płynu do płukania, nie farbował i dalej bardzo dobrze się spisuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bary110 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Mam pytanko czy zabezpieczacie folią głośniki podczas mycia progów myjką, bo trochę się o nie boję. Niby jeden przeleciałem na szybko i trochę poleciało na głośnik, na razie nic się nie stało Drugą sprawę mam odnośnie mycia deski rozdzielczej. Czy APC psikać bezpośrednio na plastiki, szorować i potem wytrzeć MF? I czy na radio jakiejś folii nie dać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 znajomy prosi mnie o zakup piany i wosku do motoru piana ma zmywać dosyć dobrze zabrudzenia drogowe...może zmywać wosk(wpadł na pomysł, że będzie często woskował). Co do zabezpieczenia myślałem o czymś z sealantów problemy to, wysoko temperatura i obcieranie się, szczególnie o bak. moje typy: 1. piana ValetPRO Orange Pre-Wash/ValetPRO Snow Foam Combo? 2. FK1000/WOLFGANG DEEP GLOSS 3.0/Duragloss #105? jeżeli ktoś ma doświadczenie z motorami albo wie co dobrze sobie poradzi, będę wdzięczny za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witles Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Pepper polecam DG #471. Na nawoskowanym aucie radzi sobie bardzo dobrze, natomiast bez wosku jest słabo - nie jest to mocny środek i zalecany jest na nawoskowane lakiery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moggio22 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 POORBOY'S WORLD QD+ czy MEGUIARS QUIK DETAILER ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Moggio22 Ultimate Quick Detailer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 1. piana ValetPRO Orange Pre-Wash/ValetPRO Snow Foam Combo? 2. FK1000/WOLFGANG DEEP GLOSS 3.0/Duragloss #105? 1. piana ValetPRO Orange Pre-Wash/ValetPRO Snow Foam Combo? 2. FK1000/WOLFGANG DEEP GLOSS 3.0/Duragloss #105? co do piany jeśli ma być mocna to dimer i temu podobne preparaty do mycia tirów, a wosk jeśli będzie urzywany często i bez cleanera wybrał bym na przykład taki ALL-IN-1 POLISH + SHINE & SEALANT lub inny cleaner wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukk Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 A ja mam kłopot z felgami, przyjechały trochę brudne i zaklejone taśmą więc najpierw je umyłem apc 1:4, vp tar and glue remover usunąłem resztki taśmy od wewnętrznej strony felgi i na całość nałożyłem nie rozcieńczony blue gel, ładnie sie domyło ale, od strony zewnętrznej zostały czarny nalot (pewnie z hamulców). Mam attack od autolandu, ale nie liczę, że on da radę skoro blue gel nie dał. Czy ironx załatwi sprawę i idealnie doczyści felgi? Większe kropki poszły po vp tar and glue ale "maczek został" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 do mycia wstępnego przed korektą używam Tenzi Truck. Motor to podobna Yamaha MT 01 z dużą ilością chromy i czegoś na styl carbonu(wydechy itp.) boję się, żeby piana o ph14 nie załatwiła tego wszystkiego. malkolm co polecasz z AIO? może CHERRY GLAZE i na to np. FK1000? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Lukk glinka powinna pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukk Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 gruby_RS mam u siebie Bilt Hamber Soft, nie za delikatna do takiego nalotu ? Spróbuje jutro nią podziałać bo ValetPRO Yellow Poly Clay nawet nie tknął tego. Dzięki za radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Lukk, jeśli to nie wżer, to po napoczęciu TG glinka powinna zadziałac, ale skoro VP nie dała rady to BH soft tym bardziej. Jesli masz IronX-a to spróbuj jak najbardziej tym. tylko daj mu podzialac tak z 5 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukk Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 No właśnie nie mam w tej chwili iron-x, jutro zakupię i dam znać jak poszło. Chciałbym do ideału je doprowadzić więc nie odpuszczę tego nalotu, czuć go pod palcami jak piasek no i wygląda też średnio. Skoro większe zmyło tar and glue remover to mniejsze pewnie nie są pod lakierem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Skoro większe zmyło ...to mniejsze są złogiem innego typu. Kupuj Irona, świetny produkt. Może rozważ też nowość Wolf-a Breake Duster. Jest w CarSpa. Tak czy inaczej powodzenia na froncie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 5 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Lukk, zawsze możesz wytoczyć ciężkie działa i sięgnąć po Nielsena Acidica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 do mycia wstępnego przed korektą używam Tenzi Truck. Motor to podobna Yamaha MT 01 z dużą ilością chromy i czegoś na styl carbonu(wydechy itp.) boję się, żeby piana o ph14 nie załatwiła tego wszystkiego. tu może być problem, do chromu to raczej coś o neutralnym ph. co polecasz z AIO? może CHERRY GLAZE i na to np. FK1000? nie znam tego produktu więc nie odpowiem, ale myślę że każdy AIO z polimerem będzie dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 właściciel jak i ja będę spał spokojnie po zakupie piany o neutralnym ph malkolm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 gdzie kupić taki pedzelek i taki aplikator na reke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 5 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 taki aplikator na reke http://www.mrcleaner.pl/dodo-juice-delikatny-aplikator-do-wosku-p1072.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bary110 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 macie jakieś tajne sposoby na mycie plastików kokpitu? APC, szorowanie i wycieranie jakąś mokrą szmatką, czy może macie sposób na polanie tego wszystkiego myjką? I czy radio zaklejać, czy się nie przejmować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Orientujecie się ile może średnio kosztować oklejenie przedniego zderzaka folią bezbarwną która by zmniejszyła odprysk lakieru od kamieni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 ca 400zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi