Kubz Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Panowie i Panie mam takie pytanie czy cleaner przed woskiem ma duże znaczenie w sprawie jakości powłoki wosku i jej trwałości. Im lepiej/dokładniej przygotowana powierzchnia tym dłużej wosk poleży. Nie bój się, że colli zejdzie po tygodniu... tak źle nie będzie. Poza tym... niedługo i tak pewnie będziesz pucował auto i będzie możliwość użycia cleanera. Dla mnie wosk może sobie leżeć nawet poniżej miesiąca, bo częściej lubię się woskiem bawić . Mówię że potrzebój jeszcze ze 3 godziny a ona oczywiście w ciągu następnych 30 minut była w garażu z 10 razy oczywiście ze wsparciem mamy. I tak dzięki nim zapomniałem przed colim dać cleanera. I z tąd moje pytanie. Stąd. I zaraz mnie szlak trafi bo tak mnie poganiała, a teraz już godzinę na nią czekam i postanowiłem zapytać Was czyli doświadczonych detalierów. Szlag.
michal_gg Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Panowie prał ktoś z Was ręcznik walfowy w pralce? Pożyczyłem kuzynowi i oddał tak uświniony, że masakra
snap Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 ja zawsze piore i nie ma problemu szkoda czasu zeby sie recznie z tym bawic oczywiscie w bialym jeleniu
k24 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Ja ręcznik PB waflowy prałem, 40* z normalnym proszkiem ale bez płynu do płukania, nie farbował i dalej bardzo dobrze się spisuje.
bary110 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Mam pytanko czy zabezpieczacie folią głośniki podczas mycia progów myjką, bo trochę się o nie boję. Niby jeden przeleciałem na szybko i trochę poleciało na głośnik, na razie nic się nie stało Drugą sprawę mam odnośnie mycia deski rozdzielczej. Czy APC psikać bezpośrednio na plastiki, szorować i potem wytrzeć MF? I czy na radio jakiejś folii nie dać?
yukon Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 znajomy prosi mnie o zakup piany i wosku do motoru piana ma zmywać dosyć dobrze zabrudzenia drogowe...może zmywać wosk(wpadł na pomysł, że będzie często woskował). Co do zabezpieczenia myślałem o czymś z sealantów problemy to, wysoko temperatura i obcieranie się, szczególnie o bak. moje typy: 1. piana ValetPRO Orange Pre-Wash/ValetPRO Snow Foam Combo? 2. FK1000/WOLFGANG DEEP GLOSS 3.0/Duragloss #105? jeżeli ktoś ma doświadczenie z motorami albo wie co dobrze sobie poradzi, będę wdzięczny za rady
witles Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Pepper polecam DG #471. Na nawoskowanym aucie radzi sobie bardzo dobrze, natomiast bez wosku jest słabo - nie jest to mocny środek i zalecany jest na nawoskowane lakiery.
moggio22 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 POORBOY'S WORLD QD+ czy MEGUIARS QUIK DETAILER ???
malkolm Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 1. piana ValetPRO Orange Pre-Wash/ValetPRO Snow Foam Combo? 2. FK1000/WOLFGANG DEEP GLOSS 3.0/Duragloss #105? 1. piana ValetPRO Orange Pre-Wash/ValetPRO Snow Foam Combo? 2. FK1000/WOLFGANG DEEP GLOSS 3.0/Duragloss #105? co do piany jeśli ma być mocna to dimer i temu podobne preparaty do mycia tirów, a wosk jeśli będzie urzywany często i bez cleanera wybrał bym na przykład taki ALL-IN-1 POLISH + SHINE & SEALANT lub inny cleaner wax
Lukk Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 A ja mam kłopot z felgami, przyjechały trochę brudne i zaklejone taśmą więc najpierw je umyłem apc 1:4, vp tar and glue remover usunąłem resztki taśmy od wewnętrznej strony felgi i na całość nałożyłem nie rozcieńczony blue gel, ładnie sie domyło ale, od strony zewnętrznej zostały czarny nalot (pewnie z hamulców). Mam attack od autolandu, ale nie liczę, że on da radę skoro blue gel nie dał. Czy ironx załatwi sprawę i idealnie doczyści felgi? Większe kropki poszły po vp tar and glue ale "maczek został"
yukon Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 do mycia wstępnego przed korektą używam Tenzi Truck. Motor to podobna Yamaha MT 01 z dużą ilością chromy i czegoś na styl carbonu(wydechy itp.) boję się, żeby piana o ph14 nie załatwiła tego wszystkiego. malkolm co polecasz z AIO? może CHERRY GLAZE i na to np. FK1000?
Lukk Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 gruby_RS mam u siebie Bilt Hamber Soft, nie za delikatna do takiego nalotu ? Spróbuje jutro nią podziałać bo ValetPRO Yellow Poly Clay nawet nie tknął tego. Dzięki za radę
gruby_RS Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Lukk, jeśli to nie wżer, to po napoczęciu TG glinka powinna zadziałac, ale skoro VP nie dała rady to BH soft tym bardziej. Jesli masz IronX-a to spróbuj jak najbardziej tym. tylko daj mu podzialac tak z 5 min.
Lukk Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 No właśnie nie mam w tej chwili iron-x, jutro zakupię i dam znać jak poszło. Chciałbym do ideału je doprowadzić więc nie odpuszczę tego nalotu, czuć go pod palcami jak piasek no i wygląda też średnio. Skoro większe zmyło tar and glue remover to mniejsze pewnie nie są pod lakierem.
gruby_RS Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Skoro większe zmyło ...to mniejsze są złogiem innego typu. Kupuj Irona, świetny produkt. Może rozważ też nowość Wolf-a Breake Duster. Jest w CarSpa. Tak czy inaczej powodzenia na froncie
Administrator Evo Opublikowano 5 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Lukk, zawsze możesz wytoczyć ciężkie działa i sięgnąć po Nielsena Acidica
malkolm Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 do mycia wstępnego przed korektą używam Tenzi Truck. Motor to podobna Yamaha MT 01 z dużą ilością chromy i czegoś na styl carbonu(wydechy itp.) boję się, żeby piana o ph14 nie załatwiła tego wszystkiego. tu może być problem, do chromu to raczej coś o neutralnym ph. co polecasz z AIO? może CHERRY GLAZE i na to np. FK1000? nie znam tego produktu więc nie odpowiem, ale myślę że każdy AIO z polimerem będzie dobry
yukon Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 właściciel jak i ja będę spał spokojnie po zakupie piany o neutralnym ph malkolm
maya Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 gdzie kupić taki pedzelek i taki aplikator na reke
Administrator Evo Opublikowano 5 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 taki aplikator na reke http://www.mrcleaner.pl/dodo-juice-delikatny-aplikator-do-wosku-p1072.html
bary110 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 macie jakieś tajne sposoby na mycie plastików kokpitu? APC, szorowanie i wycieranie jakąś mokrą szmatką, czy może macie sposób na polanie tego wszystkiego myjką? I czy radio zaklejać, czy się nie przejmować?
Xkem Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 Orientujecie się ile może średnio kosztować oklejenie przedniego zderzaka folią bezbarwną która by zmniejszyła odprysk lakieru od kamieni?
Rekomendowane odpowiedzi