Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czy ValetPRO Large Blue Fluffer a SHOWCARSHINE FLUFFY DRYER to te same ręczniki?

Lepszy taki flafi czy POORBOYS WORLD Waffle Weave Drying Towel 60x90cm?

Opublikowano
lu5asz, warto a cena okazyjna chyba ze dolozysz troche i mozesz miec zymola carbona :)

Rozumiem,ze Tobie Petes53 bardziej podchodzi??Ile u CIebie wytrzymuje?

Opublikowano
Jak bym mial wybierac Pete/Carbon wybieram Carbon :good: Pete sprzedalem jakos szybko...

+1

Opublikowano
lu5asz, warto a cena okazyjna chyba ze dolozysz troche i mozesz miec zymola carbona :)

Rozumiem,ze Tobie Petes53 bardziej podchodzi??Ile u CIebie wytrzymuje?

na Vanilli leżał miesiąc,i pewnie dalej by leżał,ale przyjechała próbka Carbona właśnie i nie wytrzymałem... :) ,i znów Vanilla i...efekt jakiś taki...mam wrażenie że Petes daje efekt jakby "tłustego" lakieru,a mi to bardzo pasuje,Carbon był jakby taki neutralny,"normalny",jak Lusso Oro,ale to tylko moje odczucia...

Widze ze masz czarną Octavie-jak chcesz coś taniego a wypróbować na czarne,to zerknij na Dodo Purple Haze ;)

Opublikowano
Świeci się-fajny wosk

a to źle,coś nie tak?przecież 90% użytkowników tego forum to tacy sami laicy,początkujacy jak ja,i ide o zakład że im się micha cieszy jak zobaczą taki właśnie efekt,po skończonej,nieraz całodziennej robocie,takiego właśnie efektuoczekują

Dopiero z czasem,z przeczytanymi postami,relacjami innych kolegów,chcą bądź nie,próbować czegoś innego,brnąć dalej w te "chorobę" ;)

Opublikowano

Panowie jak odśnieżać samochód po korekcie lakieru tak żeby go nie porysować ? Nie chce po korekcie mieć większych rys niż miałem przed :/

Opublikowano
Panowie jak odśnieżać samochód po korekcie lakieru tak żeby go nie porysować ? Nie chce po korekcie mieć większych rys niż miałem przed :/

Jedź na bezdotyk ;)

Opublikowano

Sebek96, jedyna moja rada to nie odśnieżać do gołego lakieru, tylko zostawiać cienką warstwę śniegu tak żeby szczotka nie dotykała lakieru. Ale i tak pewnie po zimie dobrze jest przynajmniej finish zrobić. Rysy od szczotki są raczej płytkie. : ;)

Opublikowano
edź na bezdotyk ;)

A po drodze na bezdotyk dostań mandat za nieodśnieżony samochód.

Świetny pomysł :lol:

Opublikowano

Zgarniasz śnieg tylko z grubsza, żeby na lakierze została cienka warstwa śniegu po której przesuwasz szczotkę. Przez zimę zawsze się coś nałapie. :)

Opublikowano

Sebek96, Mam ten sam problem ... ja odgarniam śnieg z karoserii szczotką, ale nie dotykając lakieru, tak jak by w powietrzu :dontknow: wiadomo trochę śniegu zostanie ...

Opublikowano

Rozumiem, a jak by tak odśnieżać rękawicą do mycia ? Ten filmik dobry :D akurat tak się składa, że też mam subka w bagażniku :D I jeszcze jedno, mówicie, że po zimie finish da radę ? ;)

Opublikowano

kubik wafel bo więcej wchłania wody? Boje się że osuszając pionowe powierzchnie waflem np. drzwi będę robił rysy bo jest mniej delikatny od takiego pluszowego flafiego.

• Administrator
Opublikowano
decydowanie carbon no chyba ze cos z victorii red lub yellow?

Carire, mógłbyś wrzucić tutaj listę wszystkich wosków których osobiście używałeś ? :) Bo mam wrażenie że masz imponujące doświadczenie w tej materii ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.