Marcin89 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Niestety tak Może w przyszłości pomyślę o jakiejś maszynce. Chciałbym się zamknąć w cenie 200 zł, wosk + cleaner. Nie wiem czy istnieją cleanery, które łatwiej wypracowują się ręcznie, to byłoby na pewno duże ułatwienie pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Marcin89, Achilles Drep od valet pro ładnie wypełnia i dobrze sie mi z nim pracuje, tak samo sprawa się ma z Autoglym SRP. Clearkote Vanilla Hand Glaze tez oczyszcza i wypełnia tak jak Cie interesuje żeby efekt był jeszcze lepszy można jeszcze po cleanerze nałożyc glaze do podbicia looku a potem kłaśc wosk Kup sobie tester na początek z Dodo albo ciekawy jest wosk Lusso Oro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin89 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Dzięki z pewnością rozważę te propozycje Też brałem pod uwagę Clearkote VHG, wiele osób go chwali. Jeszcze mam trochę czasu, a więc spróbuje poszukać opinii o produktach. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Jesteś z Warszawy, podjedź w piątek na spot to na pewno ktoś coś doradzi i może od razu kupisz na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Mam pytanie. Jestem przed zakupem rotacji(Lare EPL-11) i chciałem się dowiedzieć czy jeśli do maszyny kupie talerze: 125mm talerz mocujący FlexEdge i talerz mocujący o średnicy 75mm do gąbek 80mm - to czy do tego 125mm mam kupić gąbki o średnicy 135mm czy 150mm czy może na takim talerzu mogę używać obydwu wymiarów . A i jeszcze jedno odnośnie futra polerskiego czy kupić z wyższym włosiem i o jakiej średnicy 130mm czy wystarczy mi 80mm? Dziękuje bardzo za podpowiedzi bardziej doświadczonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Jestem przed zakupem rotacji(Lare EPL-11) i chciałem się dowiedzieć czy jeśli do maszyny kupie talerze: 125mm talerz mocujący FlexEdge W zestawie z LARE EPL-11 jest już talerz FlexEdge 125mm czy do tego 125mm mam kupić gąbki o średnicy 135mm czy 150mm czy może na takim talerzu mogę używać obydwu wymiarów . Obydwa rozmiary pasują do talerza 125mm A i jeszcze jedno odnośnie futra polerskiego czy kupić z wyższym włosiem i o jakiej średnicy 130mm czy wystarczy mi 80mm? futro 130mm do talerza 125mm, a futro 80mm do talerza 75mm Jeśli pytasz się o futra FlexiPads Merino(wyższe) i zwykłe (krótsze), to to drugie mocniej tnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Dziwne pytanie,dlaczego splukujemy i pianujemy od dolu ...a nie jak by sie moglo wydawac od góry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coobah Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 lu5asz, a dlaczego od góry?? Tyle razy było już na forum "wałkowane", że spłukując od góry zmywasz pianę z dołu która powinna też dostać ciśnienia Więc lejemy od dołu, walimy ciśnieniem po brudzie, a potem przechodzimy wyżej i dalej walimy ciśnieniem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 zegarek Dziękuje bardzo za odpowiedź, właśnie oglądałem zestaw u ciebie ale reszta na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musi_no1 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 witam pianownica gloria nie ma oporu podczas pompowania? i nie daje cisnienia! co mogla się z nia stac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Uszczelka na tłoku, http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... -fm10.html A co mogło się stać? 1. Stała nabita jakimś środkiem przez dłuższy czas 2. Zbyt gorąca woda 3. Brak smarowania- od czasu do czasu należy przesmarować tą uszczelkę smarem silikonowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TADEK14 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 witampianownica gloria nie ma oporu podczas pompowania? i nie daje cisnienia! co mogla się z nia stac? Gdzieś jest nieszczelnosc, sprawdź oring w tłoku i uszczelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin89 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Jesteś z Warszawy, podjedź w piątek na spot to na pewno ktoś coś doradzi i może od razu kupisz na miejscu . Kamil bardzo chetnie bym się wybrał, z pewnością poszerzyłbym swoją wiedzę , która jest jeszcze znikoma Niestety już mam plany. Mam nadzieję, że jeszcze się zorganizujecie i będę mógł dołączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Marcin89, spoty są co piątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adk Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Panowie, FK1000P nada się do posmarowania glazury w łazience? Nie zetrę go podczas polerowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_zgr Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Jak mam pod prysznicem coli i sprawdza się bardzo fajnie więc myślę że u ciebie powinno być podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adk Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Elegancko Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pascal Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Czy używa, używał ktoś ręcznik Dodo Juice Double Touch Drying Towel ?? Dwa słowa o nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambol Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 pytanie od strony technicznej zawsze przed woskowaniem lakieru robiłem tak: mycie-->glinka-->mycie-->odtłuszczanie-->wosk teraz wyposażyłem sie dodatkowo w POORBOY’S WORLD White Diamond Show Glaze i moje pytanie czy po nałożeniu tej politury należy/nie należy odtłuścić lakier? czyli mycie-->glinka-->mycie-->odtłuszczanie--> PW--> odtłuszczanie -->wosk?? dodam że do odtłuszczania lakieru używam zmywacza silikonowego thx za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Miyagi Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Po PW bez odtłuszczania bo zmywasz to co nałożyłeś. Po myciach, dekontaminacji i glince masz cleaner->glaze->wosk. Nie kładziesz żadnego cleanera żeby lepiej związać LSP z lakierem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin89 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 karambol, moim zdaniem zmyjesz tym samym poorboysa, jeżeli używasz cleanera to oczyszczasz powierzchnie, na to kładziesz glaze, a później wosk. Glaze spotęguje efekt końcowy. Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambol Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 szczerze nie używam żadnego cleaner z racji tego że nigy nie miałem problemu związania wosku z lakierem dodam że takie zabiegi przeprowadzam co 3 miesiacy racji tego że lubie głaskać auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Miyagi Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Skoro już jesteś na Forum to powinieneś wiedzieć, że cleaner to jeden z kluczowych etapów przy zabezpieczaniu lakieru. Nie wiem jakiego wosku używasz ale z pewnością sprawowałby się lepiej leżąc na cleanerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambol Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 coli 476 ale mysle nad przesiadka na 845 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Miyagi Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Polecam cleaner ClearKote Vanilla Hand Glaze pod Colli 476. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi