czaptan Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 lu5asz, dużo za dużo, z czasem Ci to przyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupszczelisty Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Witam, chcialbym uzyc produkt typu All In One lub cos podobnego do zabezpieczenia wnek drzwi. Nie znam sie na tego typu produktach i chcialbym wiedziec co proponujecie. Ma byc trwale i latwe do nakladania, lub cos pomiedzy tymi wymaganiami. Pozdrawiam Michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Najlepiej spray wax, ja używam OPTIMUM Car Wax i bardzo dobrze sprawdza się w tej roli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Natchnięty wczorajszym spotem na myjni bezdotykowej Gdzie okazało się że Pete's poprostu opuścił lokal, spróbuje na jutro wygospodarować sobie dzień by rzucić Colli. Pytanie czy ma to sens: 1. Mycie na bezdotyku 2. Glinkowanie w garażu 3. Wyskok na bezdotyk w celu zmycia wszystkiego co ściągnęła glinka 4. Powrót do garażu (przetarcie APC jeśli jakiś brudek się znajdzie) - czy lepiej PB Spray&Gloss 5. Przetarcie IPA 6. Nałożenie Colli Z uwagi na temperatury odpada mycie przed domem Coś się w tym pomyśle nie trzyma kupy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Natchnięty wczorajszym spotem na myjni bezdotykowej Gdzie okazało się że Pete's poprostu opuścił lokal, spróbuje na jutro wygospodarować sobie dzień by rzucić Colli. Pytanie czy ma to sens: 1. Mycie na bezdotyku 2. Glinkowanie w garażu 3. Wyskok na bezdotyk w celu zmycia wszystkiego co ściągnęła Glinka 4. Powrót do garażu (przetarcie APC jeśli jakiś brudek się znajdzie) - czy lepiej PB Spray&Gloss 5. Przetarcie IPA 6. Nałożenie Colli Z uwagi na temperatury odpada mycie przed domem Coś się w tym pomyśle nie trzyma kupy ? Jak daleko masz od bezdotyku? Mycie na bezdotyku - rozumiem piana, , prickbort, Iron itp ,dwa wiaderka Przejazd 5km/h max Glinka + QD IPA COLI Ale wiesz że to- tak czy inaczej partyzantka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Natchnięty wczorajszym spotem na myjni bezdotykowej Gdzie okazało się że Pete's poprostu opuścił lokal, spróbuje na jutro wygospodarować sobie dzień by rzucić Colli. Pytanie czy ma to sens: 1. Mycie na bezdotyku 2. Glinkowanie w garażu 3. Wyskok na bezdotyk w celu zmycia wszystkiego co ściągnęła Glinka 4. Powrót do garażu (przetarcie APC jeśli jakiś brudek się znajdzie) - czy lepiej PB Spray&Gloss 5. Przetarcie IPA 6. Nałożenie Colli Z uwagi na temperatury odpada mycie przed domem Coś się w tym pomyśle nie trzyma kupy ? Jak daleko masz od bezdotyku? Mycie na bezdotyku - rozumiem piana, , prickbort, Iron itp ,dwa wiaderka Przejazd 5km/h max Glinka + QD IPA COLI Ale wiesz że to- tak czy inaczej partyzantka Na bez dotyk mam z 3 km Szanse są, że jutro będzie +5 to wtedy problem by się rozwiązał I bym sobie pod domkiem popracował Zapomniał bym o dekontaminacji przed glinką :oO dzięki Partyzantka pełną gębą ale pełna korekta dopiero przyszły rok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli_7 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 To ja juz wolałbym nie mieć wosku na aucie niż po myjnie robic kilometry autem i użyć glinki która narobi pełno rys. Nie lepiej umyć uto w garażu jakims ONRem albo #931/2 i wtedy glinka i woskowanie>? Jak nie masz szamponów bez spłukiwania to możesz zamiast tego użyć QD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 1. Mycie na bezdotyku 2. Glinkowanie w garażu Chce Ci się tak jeździć tam i z powrotem? Ja ok 3 tyg. temu glinkowałem auto na Shellu na Wiśniewskiego w nocy. Przywiozłem sobie dużo ciepłej wody, żeby moczyć w niej glinkę jak twardniała i w poszło sprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 1. Mycie na bezdotyku 2. Glinkowanie w garażu Chce Ci się tak jeździć tam i z powrotem? Ja ok 3 tyg. temu glinkowałem auto na Shellu na Wiśniewskiego w nocy. Przywiozłem sobie dużo ciepłej wody, żeby moczyć w niej glinkę jak twardniała i w poszło sprawnie. Przebiegłe Ale noc odpada bo kiedyś pić trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Przebiegłe Ale noc odpada bo kiedyś pić trzeba Dobrze, że mnie już to nie dotyczy Jak atakowałem myjnię za dnia to mnie przeganiali. Swoją drogą jestem ciekawy jak Ci Colli zwiążę w takiej temp. P.S.Tylko pamiętaj jak będziesz wracał nie przekraczać 5km/h max bo jak nie to nie warto mieć auta nawoskowanego na zimę. Właśnie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Panowie czym najlepiej usunąć plastikową rysę? Zahaczyłem o lusterko pewną Panią i przez pół auta mam rysę z plastiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 patol, Każdym produktem tar remover lub białą gąbeczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Jakim kurierem i jak najkorzystniej i najbezpieczniej wysłać felgi+opony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 cz@rek, ceny, bez umowy z firmą kurierską, są raczej zaporowe, ale z tego co wiem to jedna z tańszych to "Siódemka"... musisz szukać. SzaKal, oj nie pomogło... walczyłem przed chwilą i prawie różnicy nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol.e36 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 kurierzy.pl apaczka.pl będziesz miał taniej najlepszym rozwiązaniem jest spakować paczki po 2 felgi. ew. dogadać się z kimś kto ma umowę z firmą kurierską wtedy wysyłka +\- 40zł kiedyś wysyłałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micky Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 sprobuj brokera. Np https://www.kurier-broker.eu/ Praktycznie wszystko z ich pomoca wysylam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubi78 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Peugeot 207 ma kokpit "materiałowy". Czym najlepiej czyścić i jakiego dresingu użyć? Może ktoś już miał z tym do czynienia? Ja czyszcze APC Nielsena i na to dressing Nielsen Finesse. Uzywalem wczesniej Megs Ultimate Protectant, ale na twardszych plastikach za bardzo sie błyszczał. Thomas207 - dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 patol, Dziwne, ja tak robiłem wiele razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 SzaKal, może byłem za mało cieprliwy... VP Tar&Glue Remover "wcierałem" jakoś przez 8-10min... może trzeba trochę dłużej albo ten VP do pupy jest A czego Ty używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI25 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Panowie jako ze zbiliża się zima a w garażu robi się chłodniej, moje pytanko 13 stopni nie jest za mało dla kosmatyków ??? bo w zeszłej zimy wszystko w pódła i do domu poszło Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frank Ocean Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Na stronie 788 znajduje się odpowiedź 13 stopni jest ok. Bliżej zera - nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Pany jest akcja taka, że potrzebuje na teraz czegoś co mi wyczyści tapicerke - fotel z weluru. Koleżanka mi troche...zwróciła na kolana sobie i na mój fotel przy okazji Nie wiem czy jechac dzis do slepu i kupic sobie po prostu Autoland Tap Ultra (bo to na pewno gdzies znajde) czy zamówic cos i czekac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Natchnięty wczorajszym spotem na myjni bezdotykowej Gdzie okazało się że Pete's poprostu opuścił lokal, spróbuje na jutro wygospodarować sobie dzień by rzucić Colli. Pytanie czy ma to sens: 1. Mycie na bezdotyku 2. Glinkowanie w garażu 3. Wyskok na bezdotyk w celu zmycia wszystkiego co ściągnęła Glinka 4. Powrót do garażu (przetarcie APC jeśli jakiś brudek się znajdzie) - czy lepiej PB Spray&Gloss 5. Przetarcie IPA 6. Nałożenie Colli Z uwagi na temperatury odpada mycie przed domem Coś się w tym pomyśle nie trzyma kupy ? Jak daleko masz od bezdotyku? Mycie na bezdotyku - rozumiem piana, , prickbort, Iron itp ,dwa wiaderka Przejazd 5km/h max Glinka + QD IPA COLI Ale wiesz że to- tak czy inaczej partyzantka Jak się nie ma warunków to niestety tak trzeba robić, ja mam do bezdotyku równe 900m Więc jak ciepło to robię mycie , glinkowanie itd wieczorem lub wcześnie rano, później do garażu na woskowie. jak zimno to tylko mycie na 2 wiadra i osuszenie rano lub wieczorem i do tego qd Coli nakładane 16.10 na razie trzyma jak wściekłe :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Natchnięty wczorajszym spotem na myjni bezdotykowej Gdzie okazało się że Pete's poprostu opuścił lokal, spróbuje na jutro wygospodarować sobie dzień by rzucić Colli. Pytanie czy ma to sens: 1. Mycie na bezdotyku 2. Glinkowanie w garażu 3. Wyskok na bezdotyk w celu zmycia wszystkiego co ściągnęła Glinka 4. Powrót do garażu (przetarcie APC jeśli jakiś brudek się znajdzie) - czy lepiej PB Spray&Gloss 5. Przetarcie IPA 6. Nałożenie Colli Z uwagi na temperatury odpada mycie przed domem Coś się w tym pomyśle nie trzyma kupy ? Jak daleko masz od bezdotyku? Mycie na bezdotyku - rozumiem piana, , prickbort, Iron itp ,dwa wiaderka Przejazd 5km/h max Glinka + QD IPA COLI Ale wiesz że to- tak czy inaczej partyzantka Jak się nie ma warunków to niestety tak trzeba robić, ja mam do bezdotyku równe 900m Więc jak ciepło to robię mycie , glinkowanie itd wieczorem lub wcześnie rano, później do garażu na woskowie. jak zimno to tylko mycie na 2 wiadra i osuszenie rano lub wieczorem i do tego qd Coli nakładane 16.10 na razie trzyma jak wściekłe :> Może tak reasumując - jak ktoś nie czuje tematu to mając karchera, pianę, dwa wiadra, najlepszą rękawicę, dobry szampon i ręcznik z 500000g/m2 to i tak NAROBI BIEDY Więc wszystko jest do zrobienia ale z GŁOWĄ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Jaki odplamiacz wybrać Autoglym Stain&Scuff, Oranje Cleantex czy Tersus SR201 Megagel ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi