Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm jakby się ktoś taki znalazl na porównanie to prosze o info o wyniku ;)

Ciekaw jestem tego "nowego" Megsa #16 ;) Ewentualnie może ktoś coś innego polecić w okolicach 100 zł ;)? Trwałośc - przede wszystkim to ona jest dla mnie wyznacznikiem :mrgreen:

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Tomson-8p., raczej nie. IPA ma za zadanie odtłuścić powierzchnię, a spirytus tego zadania chyba nie spełni ;)

Opublikowano
heja :)

cz moge zastapic IPA spirytusem 86% rozcienczonym 1:1 z woda destylowana....?

Znam lepsze zastosowanie dla tego spirytusu :-] o ile to nie metanol :P

Opublikowano

witam ,a ja mam pytanie dotyczące trwałości aplikatorow megsa

Jak o nie dbać, bo nie są one jednorazowe ,nieprawdaż ?

Myć po każdym woskowaniu czy co robić ?

pozdrawiam

Opublikowano

witam nie dysponuje zbytnio czasem na studiowanie calego tematu wiec prosze o pomoc w doborze myjki cisnieniowej obecnie posiadam myjnie parowa optime i chce sie doposazyc w cisnieniowke karchera lub herkulesa bo takie marki sa dostepne na moim rynku sredni przerob to 5 aut dzienie cos do 2,5tys a i zeby mozna dopiac pianownice z gory dziekuje za rady

Opublikowano

Witam. Pytanie mam. Otóż dwa tygodnie temu nalożyłem Colli 476 zgodnie ze sztuką detailingu. Wyszło to bardzo ładnie i przez ostatnie dwa tygodnie jazdy w deszczu elegancko kropelkuje ioddanycha wodę. Myślałem jednak że owa warstwa wosku też spowoduje mniejsze przywieranie brudu a tym czasem dziś po bezdotyku (only woda zdemineralizowana) warstwa prudu jak była tak została... czy coś zrobiłem źle czy po prostu ten wosk tak ma?

Opublikowano

barry_1, przerabiam właśnie ten sam schemat, też auto 2 tyg temu posmarowane collinem i dziś bylo pierwsze mycie, sama woda praktycznie nic nie usuwa, ale ten wosk tak się zachowuje na początku - poci się i łapie brud, potem jest już spokój

Opublikowano

Wczoraj patrze do szafki w garazu a tam 3l VALETpro pH NEUTRAL SNOW FOAM z tych niskich temperatur zrobiło się białe... ale niedawno czytałem ze komus tez sie tak stalo i radziliscie zeby sie tym nie przejmowac, piana nadal bedzie ok.

Wiec wlałem 40ml do glori i rzeczywiscie, wszystko oki...

I tu pytanie... Czy może przez zime tam stac, czy trzeba ją zabrac ?

Zostawiłem w tej szafce także galonowe opakowanie szamponu Presta. Czy szampon trzeba zabrac ?

Reszte kosmetyków zabrałem do pokoju :)

Opublikowano

Panowie coś dobrego do mycia nadkoli potrzebuję , najlepiej żeby spryskać i spłukać i były czyste :) Do zabezpieczenia to wiem że 303 jest dobre.

Opublikowano

fipa, +1, myslalem o konserwacji a nie o myciu

do mycia jakies APC,szampon,degreser np z Glorii lub czegos co robi piane

Opublikowano

WItam

Ktoś przyozdobił mojego Mondka w rysę . I teraz pytanie czy salon Smart Repair ogarnie to ? (rysa nie do podkładu w dwóch może ciut ale dość głeboka o długości 0 -50 cm )

I jaki to mniej wiecej koszt ?

pozdr leszcz

ps. najbliższy taki punkt mam w Toruniu ale nie znam opinii o nich

Opublikowano

Chodzi mi o jakiś konkretny srodek do nadkoli, Glorią już próbowałem z pianą i nic nie daje, a nie wszędzie da się ręką sięgnać dlatego pytam o srodek którym spryskam wszystko i po chwili spłukam.

No dobra APC... jakiej firmy i w jakim stężeniu?

Opublikowano
Chodzi mi o jakiś konkretny srodek do nadkoli, Glorią już próbowałem z pianą i nic nie daje, a nie wszędzie da się ręką sięgnać dlatego pytam o srodek którym spryskam wszystko i po chwili spłukam.

No dobra APC... jakiej firmy i w jakim stężeniu?

Jak chcesz bezdotykowo to spróbuj Tenzi Truck np 1:6 ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.