Kr3t Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Hmmm jakby się ktoś taki znalazl na porównanie to prosze o info o wyniku Ciekaw jestem tego "nowego" Megsa #16 Ewentualnie może ktoś coś innego polecić w okolicach 100 zł ? Trwałośc - przede wszystkim to ona jest dla mnie wyznacznikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomson-8p. Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 heja cz moge zastapic IPA spirytusem 86% rozcienczonym 1:1 z woda destylowana....? (tzn. uzylem go,ale nie wiem na ile jest wiarygodny.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Tomson-8p., raczej nie. IPA ma za zadanie odtłuścić powierzchnię, a spirytus tego zadania chyba nie spełni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomson-8p. Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 gary, moja wiedza o chemi jest znikoma,ale sam spirytus to mysle ,ze da rade odtluscic....,ale za bardzo nie wiem wiec wole zapytac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoozaQ Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 heja cz moge zastapic IPA spirytusem 86% rozcienczonym 1:1 z woda destylowana....? Znam lepsze zastosowanie dla tego spirytusu o ile to nie metanol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomson-8p. Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Znam lepsze zastosowanie dla tego spirytusu o ile to nie metanol tez znam takie sposoby ,ale on jest skazony hibitanem (cz jakos tak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alvin234 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Czy aplikatory do wosku urban są dobre, chodzi mi o ich trwałość i czy dużo w siebie wchłaniają wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
german Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 witam ,a ja mam pytanie dotyczące trwałości aplikatorow megsa Jak o nie dbać, bo nie są one jednorazowe ,nieprawdaż ? Myć po każdym woskowaniu czy co robić ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 bo nie są one jednorazowe nie Myć po każdym woskowaniu tak...ciepła woda, mydło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
german Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costa de sol Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 witam nie dysponuje zbytnio czasem na studiowanie calego tematu wiec prosze o pomoc w doborze myjki cisnieniowej obecnie posiadam myjnie parowa optime i chce sie doposazyc w cisnieniowke karchera lub herkulesa bo takie marki sa dostepne na moim rynku sredni przerob to 5 aut dzienie cos do 2,5tys a i zeby mozna dopiac pianownice z gory dziekuje za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barry_1 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Witam. Pytanie mam. Otóż dwa tygodnie temu nalożyłem Colli 476 zgodnie ze sztuką detailingu. Wyszło to bardzo ładnie i przez ostatnie dwa tygodnie jazdy w deszczu elegancko kropelkuje ioddanycha wodę. Myślałem jednak że owa warstwa wosku też spowoduje mniejsze przywieranie brudu a tym czasem dziś po bezdotyku (only woda zdemineralizowana) warstwa prudu jak była tak została... czy coś zrobiłem źle czy po prostu ten wosk tak ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 barry_1, każdy wosk tak ma, samym płukaniem nie zmyjesz brudu po tygodniu jazdy w deszczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Jakie będą konsekwencje wystawienia samochodu ze zmatowionym lakierem (papierki 2500+3000) na dwa dni pod chmurką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 barry_1, przerabiam właśnie ten sam schemat, też auto 2 tyg temu posmarowane collinem i dziś bylo pierwsze mycie, sama woda praktycznie nic nie usuwa, ale ten wosk tak się zachowuje na początku - poci się i łapie brud, potem jest już spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_ko7 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Wczoraj patrze do szafki w garazu a tam 3l VALETpro pH NEUTRAL SNOW FOAM z tych niskich temperatur zrobiło się białe... ale niedawno czytałem ze komus tez sie tak stalo i radziliscie zeby sie tym nie przejmowac, piana nadal bedzie ok. Wiec wlałem 40ml do glori i rzeczywiscie, wszystko oki... I tu pytanie... Czy może przez zime tam stac, czy trzeba ją zabrac ? Zostawiłem w tej szafce także galonowe opakowanie szamponu Presta. Czy szampon trzeba zabrac ? Reszte kosmetyków zabrałem do pokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barry_1 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 kamilgt, borek, no to luz, bo już myślałem że x godzin roboty poszło na marne... Dzięki Panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrrcin Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Panowie coś dobrego do mycia nadkoli potrzebuję , najlepiej żeby spryskać i spłukać i były czyste Do zabezpieczenia to wiem że 303 jest dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 kazdy srodek do plastikow sie nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 snap, chyba kolego nie doczytałeś o co marrrcin pytał, podobnie jak w moim wątku na giełdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 fipa, +1, myslalem o konserwacji a nie o myciu do mycia jakies APC,szampon,degreser np z Glorii lub czegos co robi piane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 WItam Ktoś przyozdobił mojego Mondka w rysę . I teraz pytanie czy salon Smart Repair ogarnie to ? (rysa nie do podkładu w dwóch może ciut ale dość głeboka o długości 0 -50 cm ) I jaki to mniej wiecej koszt ? pozdr leszcz ps. najbliższy taki punkt mam w Toruniu ale nie znam opinii o nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrrcin Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Chodzi mi o jakiś konkretny srodek do nadkoli, Glorią już próbowałem z pianą i nic nie daje, a nie wszędzie da się ręką sięgnać dlatego pytam o srodek którym spryskam wszystko i po chwili spłukam. No dobra APC... jakiej firmy i w jakim stężeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 leszcz, a Krucza18 w Osielsku ? Moze tam CI to ogarną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TADEK14 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Chodzi mi o jakiś konkretny srodek do nadkoli, Glorią już próbowałem z pianą i nic nie daje, a nie wszędzie da się ręką sięgnać dlatego pytam o srodek którym spryskam wszystko i po chwili spłukam.No dobra APC... jakiej firmy i w jakim stężeniu? Jak chcesz bezdotykowo to spróbuj Tenzi Truck np 1:6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi