Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Jaka jest różnica pomiędzy Menzerna IP2000 a IP2500?

Niewielka, PF 2500 (IP jest chyba tylko 2000) jest nieco delikatniejsza, ale do usuwania jakiegokolwiek szlifu, zacząłbym przynajmniej od PG 1000.

Opublikowano

To przez to, że w sklepie napisali Power Finish IP2500..

Chcę kupić zestaw:

FG 500, IP 2000, FF 3000 lub FG 500, PF 2500, FF 3000

w zestawie z gąbkami:

gąbka Flexipads 135mm cutting,

gąbka Flexipads 135mm polishing,

gąbka Flexipads 135mm finishing.

Po tym może iść jeszcze lekko ścierny cleaner od PB (tak mi poradził mister z jednego ze sklepów) i na to wosk FK 1000p lub Colli 476.

Zatem, który zestaw lepszy?

Opublikowano

Jeśli lakier twardy i dojechany dorzuciłbym do zestawu futro.

Z wymienionych zestawów oba dobre. Kwestia gustu, preferencji. Pierwszy z nich (ten z IP2000) bardziej wszechstronny moim zdaniem.

Opublikowano

Panowie gdzie był temat firmy co okleja samochody?? Chyba byli z Gdańska czy jakoś tak. Ni olery nie mogę doszukać się. :wallbash:

Opublikowano

grabek246, nowe opony ? Jeśli tak, to bardzo możliwe, że trafiłeś na bardzo "czułą" gumę .

Ja na jednej stacji ustawiałem zbieżność z nowymi gumami i mieściło się ustawienie w tolerancji .

Później 2x sprawdzali, zamiana kół itp. i dalej tak było...

Okazało się, że trzeba było zbieżność "bliżej ideału" przestawić, co uczynili na innej stacji i było już ok ;):good: Daj cynk czy to było to :)

Opublikowano

Pytanie troche z innej beczki widziałem że ktoś kiedyś podczas detailingu miał do czynienia z kamieniem w samochodzie jako element wykończenia.

Czy dało by rady oblecieć polerką np element z konglomeratu (konkretnie parapet) i pozbyć się takich kółek które zostawia przykładowo szklanka z zimną wodą lub jakieś inne płyny ?

Opublikowano

kukis, myślę że tak. Ktoś już polerował drzwi prysznicowe, a ktoś inny blat kuchenny chyba z marmuru jakiegoś więc z parapetem nie powinno być problemu :)

A ja mam takie pytanie czym usunąć smar z jasnych foteli z samochodzie? Samochód po wypadku na tylną kanapę pewnie ładowali jakieś rzeczy i jest ubrudzone oparcie smarem. Zwykłe pranie nie dało rady

Opublikowano

Koledzy,czym nakladac Blue Gel wheel cleaner?musze domowic atomizer czy jak.Rozcienczacie go??W zestawie do PB Natural Look otrzymalem atomizer,ale konsystencja tego specyfiku jest gesta,wiec jak to jest? :o

Opublikowano

kamilgt, jemu nie chodzi o aplikator tylko atomizer do butelki chyba z tego co ja rozumiem :) Ja do NL nie uzywam atomizera tylko dozuje sobie z butelki na aplikator i jazda. Jak chcesz to weź ten atomizer z NL do blue gela i powinno być dobrze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.