Salwinek91 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Dzięki, trzeba poszukać trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Zna ktoś dobry warsztat w Warszawie w którym ustawie zbieżność ? może być na PW I drugie pytanie chcę sobie trochę odświeżyć ranty,będę to robił ręcznie przy pomocy tricolora i tego sonaxa ze zdjęcia (polecił mi go sprzedawca od którego kupiłem felgi,z rozmowy wynikało że jest dość ogarnięty w temacie detailingu) chcę usunąć trochę rysek,czy to dobry środek czy proponujecie coś lepszego ? i felga taka : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chabsu Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 zebym mnie zaraz nie wywalili za reklamowanie swojej firmy, no ale zaryzykuje. Pracuje w http://www.czarny-mat.pl jak dalej chcesz rozmawiac o klejeniu to zapraszam na PM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick86 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Mam pytanie z innej beczki. A mianowicie chciałbym pisac w temacie sprzedam ale trzeba miec 10 postów. Zerkam na swój profil i mam dwa a w zakładce znajdz moje wszystkie posty własnie te wymagane 10 a dalej pisac nie moge. O co tu chodzi????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Te z luźnych nie są nabijane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick86 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Dzięki. Mam tez z pokaz swój blask ale to też mi nie zalicza. Wiadomo z jakich jeszcze tematów nie zalicza ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek123 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Pasty Poorboy's SSR czy Menzerna są przyjemniejsze/łatwiejsze w pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnichu Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 jak dla mnie Menzerna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinCe Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Zna ktoś dobry warsztat w Warszawie w którym ustawie zbieżność ? może być na PW http://www.asko.net.pl/ofirmie.htm albo bardzo dobry warsztat na prymasa tysiąclecia.. nie znam adresu niestety ale jadąc w strone ronda zesłańców to po lewej stronie na górce przed tunelem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 VinCe,a to wiem który ten na prymasa tysiąclecia,dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick86 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Czy wystarczy mi jedna gąbka tri color do zrobienia całego auta czy to nie możliwe . Używał będe ultimate compound dodam że mam duże auto osobowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Maverick86, lekko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnes Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 W weekend pierwszy raz glinkowałem auto. Glinka ValetPRO Yellow Poly Clay. Jako poślizg woda destylowana z kropelką szamponu. I teraz powiedzcie mi jak długo pracować glinką po jednym panelu. Ja robiłem to do momentu aż glinka zaczynała się ślizgać. Obleciałem całe auto i glinka byla ledwo co przybrudzona a auto raczej nigdy nie glinkowane. W relacjach PSB glinki wygladaja dużo gorzej. Co w tym przypadku zrobiłem źle. Za krótko obrabiałem każdy panel czy mógł być za mały docisk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Magnes, jak glinkujesz, to podczas pracy psikasz wodą z szamponem i jedziesz.. Jak jest syf, to czuć delikatny opór, ale generalnie glinka powinna się ślizgać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnes Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Właśnie jak zaczynałem na każdym elemencie to byl wyraźny opór. Psik psik woda+szampon, kilka ruchów glinka w jednym miejscu i opor znikał. Obleciałem tak całe auto a mimo to glinka w duzo lepszym stanie niż na niektórych PSB. Z tego właśnie powodu wydaje mi się że coś zrobiłem źle bo nie chce mi sie wierzyć że auto było na tyle czyste że glinka tak malo zebrała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Magnes, wszystko zależy od tego, jak wcześniej myłeś auto i jakich środków używałeś ... no i czy garażowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Nie wiem co można robić źle w glinkowaniu jeśli wcześniej dokładnie umyłeś i odsmoliłeś lakier to glinka niewiele się ubrudzi. Może ktoś przed Tobą też dbał o samochód i często mył i woskował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 panowie pytanie nie detallingowe. mam problem z autem, tydzień temu wymienione opony i wyważone koła, 3 dni temu zrobiona zbierzność...i autem bardzo sciaga...co moze byc przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 rychu, to jak to możliwe? Może na odwrót No dobra a co jest potrzebne do tego, opalarki, coś do dociskania tylko jak to się może nazywać? Co jeszcze? Bo mam samochód do oklejenia, do nauczenia się oklejać I chciałbym coś się bardziej dowiedzieć na ten temat Odezwij sie na PW, chetnie pomoge w wolnej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnichu Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 panowie pytanie nie detallingowe. mam problem z autem, tydzień temu wymienione opony i wyważone koła, 3 dni temu zrobiona zbierzność...i autem bardzo sciaga...co moze byc przyczyna? może niskie ciśnienie powietrza w którymś z kół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Mnichu, ciśnienie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 grabek246, moze drazki kierownicze ? jak beda wywalone to bedzie sciagalo. na bank cos w zawiasie - jedz na stacje na szarpaki i powiedz ze Ci sciaga i czy sprawdzi CI co wypada juz wymienic, tak najszybciej sie dowiesz wg mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 ZółtyDziobek, jak robili zbiezność to sprawdzali i mowili ze z zawiasem wsio ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 grabek246, a bieżnik na oponach na danej osi jest równy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiba Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 zamieniałeś stronami?ściągało w drugą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi