Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Nie jestem pewien co do padów więc dlatego pytam. Jestem początkującym i to będzie moja pierwsza korekta, pasty myślę, że będą ok.

Opublikowano

-Menzerna FG500 / biały pad

-Menzerna PF2500 / pomarańczowy

-Menzerna SF4000 / żółty.

Kombinacja padów będzie ok ? :) możesz jeszcze doradzić co do glinki ? jaką wybrać ?

Opublikowano

Rozumiem. Ogólnie pod finishowy powinien być miękki i tego będę się trzymał. Mam jeszcze takie pytanie rozprowadzam pastę po małym kawałku na malutkich obrotach i potem ustawiam np 1200 obr. i poleruje aż do wypracowania pasty ? badając oczywiście przy tym temperature lakieru żeby nie zrobić "kuku". Powtarzam tą czynność aż lakier osiągnie dla mnie dobry stan ? (oczywiście biorąc pod uwagę grubość lakieru) i potem na to 1 przejazd PF2500 i SF4000. Zmierzam w dobrym kierunku ?

Opublikowano
NIE, a w sumie może być polecam FG500 z futrem i SF 4000

Hologramy murowane

Chwila, chwila. Już nie raz o tym była mowa. Dobór past/padów i ich mnogość jest uzależniona od lakieru - jego kondycji i twardości. Zakładanie, że trzeba użyć cutting, polish, finish jest bezpodstawne - nie wiemy nawet o jaki lakier chodzi :dontknow:

Nie raz robiłem miękkie, japońskie lakiery, które po fg500 były na tyle dobrze wykończone, że można było ominąć polish. Fg500 to nie jakiś killer i z cuttingami Scholl`a, tudzież miękkimi futrami Flexi dobrze współgra nie zostawiając nie wiadomo jakich śladów, które byłyby nie do usunięcia przez sf4000.

Sebek96, przed chwilą widziałem twój temat w dziale "Zestaw kosmetyków" - nie wiem dlaczego zniknął, ale proponuję tam układać swój zestaw kosmetyków, bo ten dział - wbrew pozorom - czemu innemu służy ;)

Opublikowano

Auto po korekcie kilka miesiecy.

Od mycia pojawily sie mikro ryski.

Widoczne tylko pod sloncem.

Przed zima chcialem sobie przygotowac dobrze powierzchnie pod wosk.

Czym najlpiej?

Np. manzerna 4000?

Czy moze jakis inny srodek i jakis pad do tego?

Opublikowano

Panowie zrobiłem sobie licznik w aucie PlastXem od Megi i co jakiś czas pojawia mi się taka jakby tłusta mgła.

Jak teraz się tego pozbyć żeby nie spitolić roboty ??

Opublikowano

Sam nie wiem dlaczego zniknął.. Znalazł się w koszu. Chciałem tutaj tylko dowiedzieć sie o co chodzi z tymi pastami i padami. Bo nie dokładnie rozumiem jakie pady stosować do danych past.

Opublikowano

Sebek96, a nie miałeś już wcześniej zaczętego postu w tamtym dziale? Takie dublowanie może się właśnie skończyć w koszu. Napisz do któregoś z moderatorów i załóż sobie tam temat, wszystko tam omówimy w sprawie past, padów i kosmetyków - bo to trochę dłuższa dyskusja, która nie ma racji bytu w kategorii "Krótkie pytanie - krótka odpowiedź" :acute:

Opublikowano

Koleżanki i Koledzy, jak to miało być?

wersja A: wosk, a na niego sealant...

wersja B: sealant, a na niego wosk... ?

Mam Finish Kare 2685 i Finish Kare 2180 i nie wiem w jakiej kolejności je położyć na zimę...

Opublikowano
dostane gdzies Sholl'a A15 w opakowaniu 250g?

Szukałem niedawno ale nic z tego. W GB, Niemczech czy Skandynawii jest dostępne - w Polsce nie :dontknow: Scholl prowadzi dziwną politykę handlową z niektórymi produktami jak A15+ czy W9+ :thumbdown:

Opublikowano

Ja mam pytanie o najlepsze możliwe APC do odszczurzenia uszczelek zewnętrznych. Moje nie dość, że brudzą na czarno to są brązowawe. Chciałbym je jak najbardziej wyczyścić ;) Widziałem, że Justyna w relacji tolka używała MAC i z tego co pamiętam bardzo chwaliła na uszczelkach, ale może macie jakieś inne typy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.