SzaKal Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Taka kombinacja padów bezie ok ? NIE, a w sumie może być polecam FG500 z futrem i SF 4000 Hologramy murowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Nie jestem pewien co do padów więc dlatego pytam. Jestem początkującym i to będzie moja pierwsza korekta, pasty myślę, że będą ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Sebek96, Tu nie chodzi o dobór padów czy past ... Ma być cuting, polish i finish. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 A co powiesz na takie coś ? -Menzerna FG500 -Menzerna PF2500 -Menzerna SF4000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Sebek96, Od razu lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 -Menzerna FG500 / biały pad -Menzerna PF2500 / pomarańczowy -Menzerna SF4000 / żółty. Kombinacja padów będzie ok ? możesz jeszcze doradzić co do glinki ? jaką wybrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 -Menzerna SF4000 / żółty. Zależy jakiej firmy. I z reguły pod SF to czarny pad - finishowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Rozumiem. Ogólnie pod finishowy powinien być miękki i tego będę się trzymał. Mam jeszcze takie pytanie rozprowadzam pastę po małym kawałku na malutkich obrotach i potem ustawiam np 1200 obr. i poleruje aż do wypracowania pasty ? badając oczywiście przy tym temperature lakieru żeby nie zrobić "kuku". Powtarzam tą czynność aż lakier osiągnie dla mnie dobry stan ? (oczywiście biorąc pod uwagę grubość lakieru) i potem na to 1 przejazd PF2500 i SF4000. Zmierzam w dobrym kierunku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek85 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 NIE, a w sumie może być polecam FG500 z futrem i SF 4000 Hologramy murowane Chwila, chwila. Już nie raz o tym była mowa. Dobór past/padów i ich mnogość jest uzależniona od lakieru - jego kondycji i twardości. Zakładanie, że trzeba użyć cutting, polish, finish jest bezpodstawne - nie wiemy nawet o jaki lakier chodzi Nie raz robiłem miękkie, japońskie lakiery, które po fg500 były na tyle dobrze wykończone, że można było ominąć polish. Fg500 to nie jakiś killer i z cuttingami Scholl`a, tudzież miękkimi futrami Flexi dobrze współgra nie zostawiając nie wiadomo jakich śladów, które byłyby nie do usunięcia przez sf4000. Sebek96, przed chwilą widziałem twój temat w dziale "Zestaw kosmetyków" - nie wiem dlaczego zniknął, ale proponuję tam układać swój zestaw kosmetyków, bo ten dział - wbrew pozorom - czemu innemu służy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Auto po korekcie kilka miesiecy. Od mycia pojawily sie mikro ryski. Widoczne tylko pod sloncem. Przed zima chcialem sobie przygotowac dobrze powierzchnie pod wosk. Czym najlpiej? Np. manzerna 4000? Czy moze jakis inny srodek i jakis pad do tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Panowie zrobiłem sobie licznik w aucie PlastXem od Megi i co jakiś czas pojawia mi się taka jakby tłusta mgła. Jak teraz się tego pozbyć żeby nie spitolić roboty ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Sam nie wiem dlaczego zniknął.. Znalazł się w koszu. Chciałem tutaj tylko dowiedzieć sie o co chodzi z tymi pastami i padami. Bo nie dokładnie rozumiem jakie pady stosować do danych past. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Bieniek, jeśli to tylko delikatne swirle to 4000 + finish powinien dać radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Czy moze lepiej dokupic UC?Jak sie sprawdza czarny wafel WWL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek85 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Sebek96, a nie miałeś już wcześniej zaczętego postu w tamtym dziale? Takie dublowanie może się właśnie skończyć w koszu. Napisz do któregoś z moderatorów i załóż sobie tam temat, wszystko tam omówimy w sprawie past, padów i kosmetyków - bo to trochę dłuższa dyskusja, która nie ma racji bytu w kategorii "Krótkie pytanie - krótka odpowiedź" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Tak miałem ale zmieniłem samochód zupełnie. Ok, dziękuję za rade, napisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coobah Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Koleżanki i Koledzy, jak to miało być? wersja A: wosk, a na niego sealant... wersja B: sealant, a na niego wosk... ? Mam Finish Kare 2685 i Finish Kare 2180 i nie wiem w jakiej kolejności je położyć na zimę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 wersja B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coobah Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 wersja B a no właśnie, właśnie.... Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnichu Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 dostane gdzies Sholl'a A15 w opakowaniu 250g? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek85 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 dostane gdzies Sholl'a A15 w opakowaniu 250g? Szukałem niedawno ale nic z tego. W GB, Niemczech czy Skandynawii jest dostępne - w Polsce nie Scholl prowadzi dziwną politykę handlową z niektórymi produktami jak A15+ czy W9+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati_77 Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam, zaproponujcie dobry środek do usuwania drobnych rysek z szyb, z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 5 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Tlenek ceru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfr Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam, zaproponujcie dobry środek do usuwania drobnych rysek z szyb, z góry dzięki przejrzyj sobie temat : http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... &start=240 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Ja mam pytanie o najlepsze możliwe APC do odszczurzenia uszczelek zewnętrznych. Moje nie dość, że brudzą na czarno to są brązowawe. Chciałbym je jak najbardziej wyczyścić Widziałem, że Justyna w relacji tolka używała MAC i z tego co pamiętam bardzo chwaliła na uszczelkach, ale może macie jakieś inne typy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi