Zybercik Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 A jaki wosk? Niby możesz, ale bez dedykowanego cleanera będzie krócej 'siedział'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomqq Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Collinite #476. Ja mam parę dni teraz wolnego, żeby to auto zrobić. Jakbym miał zamawiać cleanera i czekać to się nie wyrobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Collinite #476. Ja mam parę dni teraz wolnego, żeby to auto zrobić. Jakbym miał zamawiać cleanera i czekać to się nie wyrobieColli siądzie - możesz działać QD odpuść - używaj go po myciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomqq Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 OK. Dzięki za pomoc A jaki cleaner jest najlepszy do Colli 476?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 OK. Dzięki za pomoc A jaki cleaner jest najlepszy do Colli 476?? a przeczytaj trochę forum, bo o "cleanerach pod colli" było już pińcet razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom87 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Moze ktos mi podpowie ile mniej wiecej ml schodzi ironx na jedna felge? (mycie zewnetrznej i wewnetrznej czesci) przy zalozeniu dwoch opcji: - pierwsza to czyszczenie wczesniej Valet Pro Blue Gel, Valet PRO Citrus Tar & Glue Remover oraz glinka czyli zostanie najciezszy osad - druga przy uzyciu tylko ironx bez wstepnego czyszczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damin Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Dużo zależy od tego w jakim stanie są felgi. Ja miałem tester 100 ml 4Nano Rim Cleaner+ (odpowiednik IronX) i taka ilość owszem wystarczyła mi na 4 felgi, ale ze względu na stan moich felg wszystkiego nie doczyściło. A glinka to raczej do zastosowania po wszystkich zabiegach. Do felg mam taki oto schemat działania: 1. Spłukiwanie Karcherem 2. APC w stężeniu 1:4 3. ValetPROBliberry Wheel Cleaner 4. 4Nano Rim Cleaner+ 5. PRICKBORT MAC 124 6. Glinka Później ewentualnie : 7. Cleaner 8. Wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ma ktos porownanie proszku Karchera rm i Tenzi ex? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 barteq161, Znajomy używał obu i mówił że praktycznie to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 SzaKal, Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnes Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Ranty felg wypolerowane na lustro. Czy IronX nie spowoduje matowienia? Czy najlepiej zabezpieczyć felgi gdzie szprychy są w tradycyjnym lakierze a ranty w polerce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Magnes, już o tym było, spokojnie możesz używać irona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekSz Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Pożyczyłem od ziomka taką oto maszynę TU i moje pytanie, czy zdziałam coś takim ustrojstwem, a może lepiej jechać ręcznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 PiotrekSz, miałem taką, tzn tata miał... totalny syyf.. lepiej tego nie ruszać.. no chyba, że do jakiegoś cleanera.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnes Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Magnes, już o tym było, spokojnie możesz używać irona Jestem tu od niedawna także jeszcze nie ogarniam wszystkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 PiotrekSz, Ręcznie więcej zdziałasz, ta maszynka w ogóle nie ma mocy, trochę mocniej dociśniesz i staje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu5asz Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Jaki olej polecacie do 1.6tdi z norma 507.00? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 lu5asz, zgodnie z linkiem: Pierwsza to olej Millers Oils XF Longlife 504.00/507.00 Druga to Amsoil spełniający 504/507 o oznaczeniu AEl link http://www.zmienolej.pl/forum/5-Oleje-s ... -90KM.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Czy warto zabierać MF, pady, aplikatory itp. na zimę z garażu do piwnicy, czy może im zaszkodzić niska temperatura ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwiecha Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Ma ktos porownanie proszku Karchera rm i Tenzi ex? Karcher pachnie ładniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Jaki olej polecacie do 1.6tdi z norma 507.00? Do swojego 1.9 tdi z dpf wlałem ten olej Motul Specific 504.00 - 507.00 http://pro-choice.pl/specific-50400-507 ... -p-25.html i jestem zadowolony. Przejechałem na nim już 13 tysięcy i ani razu nie zaświeciła mi się kontrolka, która sygnalizuje potrzebę wypalania dpf . Co do różnicy w głośności pracy silnika to nie zauważyłem pomiedzy tym a poprzednim Castrolem SLX. Silnik oleju praktycznie nie bierze więc ciężko mi powiedzieć jak na to wpłynęła marka Motul. Ale od wymiany nic nie dolewałem i poziom jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adk Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 A ja polecam olej marki Millers Oils, np. XF LongLife 5w30 z oficjalną aprobatą VW 504.00/507.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Panowie jak to teraz z wysyłaniem chemii,a szczególnie wosków,gdzie często i gęsto temperatury ujemne? Odpuścić do wiosny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chabsu Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 a ja juz mialem pytac, jak przechowywac wosk? w zimnie czy cieple? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 w zimnie czy cieple? w lodówce. Lepiej chłodniej niż zimno czy ciepło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi