Swoop Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 a...to przepraszam ale tam w kieszonce coś nie teges chodziło mi o temperaturę w aucie... nie ma to jak się "dobrze zrozumieć" peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Biszkopt, dokładnie tak jak napisałeś, czytanie ze zrozumieniem to podstawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 czy u jakiegoś partnera forum dostępna jest Lare epl 11? Bo nie mogę nigdzie znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Podobno są problemy z dostępnością maszyn Lare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello0071 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Witam Mam pytanie dotyczące piany aktywnej Effectal. Robię ją z ciepłą wodą 1:5, 1:10, 1:15 i piana ciągle ma taką samą konsystencję (takie mleko co po 30 sekundach spływa z karoserii). Używam jako pianownicy przerobionego Marolexa. Czy ta piana jest taka daremna, bo już sam nie wiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majaq Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Mam pytanie dotyczace vp neutral snow foam, a gloria FM10. A mianowicie gdy rozciencze 1:25 to z glorii leci bita smietana, nie rozprowadza sie dobrze bo leci 1 strumieniem,a w dodatku slabo to leci.. Co poradzicie panowie? Z gory dziekuje za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 szukam aplikatora do cleanera (od czasu do czasu nakładanie dressingu na plastiki wewnętrzne)...pomyślałem o aplikatorze Zymol, ale czy watro go kupować czy np. even coat od Megsa wystarczy jest między nimi jakaś duża różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Mam pytanie dotyczace vp neutral snow foam, a gloria FM10.A mianowicie gdy rozciencze 1:25 to z glorii leci bita smietana, nie rozprowadza sie dobrze bo leci 1 strumieniem,a w dodatku slabo to leci.. Co poradzicie panowie? Z gory dziekuje za odp. Wyjmij 2 filce i pompuj,żeby było ciśnienie Ogólnie kombinuj stężenie/filce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Nigdy nie byłem mocny z matematyki dlatego wolałem się zapytać a w takim razie kiedyś jeszcze nie czytałem forum i z APC Nielsen zrobiłem takie roźcieńczenie 1litr nielsena i 4litry wody czyli co zrobiłem 1:4000 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 1litr nielsena i 4litry wody czyli co zrobiłem 1:4000 ? serio pytasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek123 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Nielsen zrobiłem takie roźcieńczenie 1litr nielsena i 4litry wody czyli co zrobiłem1:4000 ? 1:4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Szybka piłka- jaki dressing położyć na klasyczne opony do auta z epoki PRL- Endurance, czy T1? Nie chodzi mi o look (ten i tak się szybko wyrówna w przypadku Megs'a), tylko jak najlepsze zabezpieczenie. Opony są fabrycznie nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Majaq, spróbuj dwa filce, 20-25 ml piany i 1l wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Witam Mam 2 pytania. 1. Ostatnio nawoskowałem samochód i n drugi dzień padał deszcz, wosk pięknie kropelkował ale na kolejny dzień kropelki wyschły i zostały brudne kropki na całym lakierze. Teraz pytanie czy takie nawoskowane auto leciutko zabrudzone muszę myć na dwa wiadra czy mogę tylko spłukać na myjni bezdotykowej i wytrzeć flaffym do sucha?czy może nie wycierać ale jak zostawię kropelki to na 2-gi dzień znowu będą brudne plamki. 2. Jakbym chciał nałożyć kolejną warstwę wosku to wystarczy tylko umyć wysuszyć i i nałożyć kolejną warstwę czy źle myślę? Dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 tylko spłukać na myjni bezdotykowej i wytrzeć flaffym do sucha? Zapomnij czy może nie wycierać ale jak zostawię kropelki to na 2-gi dzień znowu będą brudne plamki. możesz zastosować tzw osuszanie za 500, ale i tak kropki będą tam, gdzie zostanie woda, na której osadzi się pył. Czyli tył w kropkach... 2. Jakbym chciał nałożyć kolejną warstwę wosku to wystarczy tylko umyć wysuszyć i i nałożyć kolejną warstwę czy źle myślę? Jeśli to jakiś mocniejszy sealant, to możesz po myciu przetrzeć roztworem IPA coś koło 1:5 - 1:10, jak wosk to pomiń IPA, ale też nie używaj qd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Czyli zostaje mi mycie na dwa wiadra. osuszanie za 500? masz na myśli gaz do dechy i wiatr zdmuchnie? Przed nałożeniem wosku był cleaner DJ LP następnie PB BH potem PB Nattys Paste Wax czyli rozumiem że mogę po umyciu i wysuszeniu kłaść wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwejk Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Przed nałożeniem wosku był cleaner(...) A glinka? 'Tak' na oba pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Glinkowałem całe auto - jestem w trakcie wstawiania relacji . [ Dodano: 2 Październik 2012, 19:37 ] Proszę o pomoc - jak wstawiam zdjęcia to pokazuje mi je w miniaturkach jak zrobić aby były w pełnych rozmiarach żeby nie trzeba było klikać na każde zdjęcie. Zdjęcia pomniejszyłem do 100kb i rozdzielczości 800x600 a pomimo to wstawia mi miniaturki Zdjęcia wstawiam przez imageshack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Wrzuć na imgur.com a nie ten syf imageshack. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 masa140, masz tam opcję wstaw na forum czy jakoś tak ... skopiuj tamten link ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa140 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Tak robiłem ale nic to nie daje. Poradziłem sobie inaczej - wstawiłem na tinypics i jest ok. Relacja do obejrzenia w dziale Pokaż swój blask Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 tylko spłukać na myjni bezdotykowej i wytrzeć flaffym do sucha? Zapomnij czy może nie wycierać ale jak zostawię kropelki to na 2-gi dzień znowu będą brudne plamki. możesz zastosować tzw osuszanie za 500, ale i tak kropki będą tam, gdzie zostanie woda, na której osadzi się pył. Czyli tył w kropkach... W taki sposób będzie mył auto co dwa dni.. chyba że wstawi do garażu i będzie podziwiał swoją robotę w świetle żarówki. Bez przesady, jest nawoskowane. Wystarczy ostatnim programem przelecieć i wysuszyć za 500. Ja często po demineralizowanej używam QD i flufego, co jest niezgodne ze sztuką panującą na tym forum, ale to moje auto i nie widżę żeby coś mu zaszkodziło w takim działaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Sabat, Rozumiem, że mówisz o aucie z avataru? Jak już to bym jeszcze dał wcześniej proszek i zostawił duużo złotówek na tej myjni, a później oblał auto QD od góry do dołu Mimo wszystko przy czarnym aucie z lakierem w raczej niezłym stanie- nawet nie zamierzam próbować, wolę mieć nie domyć niż porysować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Sabat, Rozumiem, że mówisz o aucie z avataru? Jak już to bym jeszcze dał wcześniej proszek i zostawił duużo złotówek na tej myjni, a później oblał auto QD od góry do dołu Mimo wszystko przy czarnym aucie z lakierem w raczej niezłym stanie- nawet nie zamierzam próbować, wolę mieć nie domyć niż porysować Nie, mam dwa i we dwóch tak samo postępuję drugie to: Ale w tym przypadku to błogosławie że 6 jest srebrna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi