Swoop Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 a...to przepraszam ale tam w kieszonce coś nie teges chodziło mi o temperaturę w aucie... nie ma to jak się "dobrze zrozumieć" peace
Tworek Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Biszkopt, dokładnie tak jak napisałeś, czytanie ze zrozumieniem to podstawa
gary Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 czy u jakiegoś partnera forum dostępna jest Lare epl 11? Bo nie mogę nigdzie znaleźć
michałoś Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Podobno są problemy z dostępnością maszyn Lare.
pawello0071 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Witam Mam pytanie dotyczące piany aktywnej Effectal. Robię ją z ciepłą wodą 1:5, 1:10, 1:15 i piana ciągle ma taką samą konsystencję (takie mleko co po 30 sekundach spływa z karoserii). Używam jako pianownicy przerobionego Marolexa. Czy ta piana jest taka daremna, bo już sam nie wiem?
Majaq Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Mam pytanie dotyczace vp neutral snow foam, a gloria FM10. A mianowicie gdy rozciencze 1:25 to z glorii leci bita smietana, nie rozprowadza sie dobrze bo leci 1 strumieniem,a w dodatku slabo to leci.. Co poradzicie panowie? Z gory dziekuje za odp.
daniel87 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 szukam aplikatora do cleanera (od czasu do czasu nakładanie dressingu na plastiki wewnętrzne)...pomyślałem o aplikatorze Zymol, ale czy watro go kupować czy np. even coat od Megsa wystarczy jest między nimi jakaś duża różnica
kubik Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Mam pytanie dotyczace vp neutral snow foam, a gloria FM10.A mianowicie gdy rozciencze 1:25 to z glorii leci bita smietana, nie rozprowadza sie dobrze bo leci 1 strumieniem,a w dodatku slabo to leci.. Co poradzicie panowie? Z gory dziekuje za odp. Wyjmij 2 filce i pompuj,żeby było ciśnienie Ogólnie kombinuj stężenie/filce.
Sparco Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Nigdy nie byłem mocny z matematyki dlatego wolałem się zapytać a w takim razie kiedyś jeszcze nie czytałem forum i z APC Nielsen zrobiłem takie roźcieńczenie 1litr nielsena i 4litry wody czyli co zrobiłem 1:4000 ?
gruby_RS Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 1litr nielsena i 4litry wody czyli co zrobiłem 1:4000 ? serio pytasz?
Borek123 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Nielsen zrobiłem takie roźcieńczenie 1litr nielsena i 4litry wody czyli co zrobiłem1:4000 ? 1:4
cubstone Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Szybka piłka- jaki dressing położyć na klasyczne opony do auta z epoki PRL- Endurance, czy T1? Nie chodzi mi o look (ten i tak się szybko wyrówna w przypadku Megs'a), tylko jak najlepsze zabezpieczenie. Opony są fabrycznie nowe.
pLaYmAn Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Majaq, spróbuj dwa filce, 20-25 ml piany i 1l wody
masa140 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Witam Mam 2 pytania. 1. Ostatnio nawoskowałem samochód i n drugi dzień padał deszcz, wosk pięknie kropelkował ale na kolejny dzień kropelki wyschły i zostały brudne kropki na całym lakierze. Teraz pytanie czy takie nawoskowane auto leciutko zabrudzone muszę myć na dwa wiadra czy mogę tylko spłukać na myjni bezdotykowej i wytrzeć flaffym do sucha?czy może nie wycierać ale jak zostawię kropelki to na 2-gi dzień znowu będą brudne plamki. 2. Jakbym chciał nałożyć kolejną warstwę wosku to wystarczy tylko umyć wysuszyć i i nałożyć kolejną warstwę czy źle myślę? Dziękuję za odpowiedzi
JM63 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 tylko spłukać na myjni bezdotykowej i wytrzeć flaffym do sucha? Zapomnij czy może nie wycierać ale jak zostawię kropelki to na 2-gi dzień znowu będą brudne plamki. możesz zastosować tzw osuszanie za 500, ale i tak kropki będą tam, gdzie zostanie woda, na której osadzi się pył. Czyli tył w kropkach... 2. Jakbym chciał nałożyć kolejną warstwę wosku to wystarczy tylko umyć wysuszyć i i nałożyć kolejną warstwę czy źle myślę? Jeśli to jakiś mocniejszy sealant, to możesz po myciu przetrzeć roztworem IPA coś koło 1:5 - 1:10, jak wosk to pomiń IPA, ale też nie używaj qd
masa140 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Czyli zostaje mi mycie na dwa wiadra. osuszanie za 500? masz na myśli gaz do dechy i wiatr zdmuchnie? Przed nałożeniem wosku był cleaner DJ LP następnie PB BH potem PB Nattys Paste Wax czyli rozumiem że mogę po umyciu i wysuszeniu kłaść wosk.
JM63 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Przed nałożeniem wosku był cleaner(...) A glinka? 'Tak' na oba pytania.
masa140 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Glinkowałem całe auto - jestem w trakcie wstawiania relacji . [ Dodano: 2 Październik 2012, 19:37 ] Proszę o pomoc - jak wstawiam zdjęcia to pokazuje mi je w miniaturkach jak zrobić aby były w pełnych rozmiarach żeby nie trzeba było klikać na każde zdjęcie. Zdjęcia pomniejszyłem do 100kb i rozdzielczości 800x600 a pomimo to wstawia mi miniaturki Zdjęcia wstawiam przez imageshack
Fr0styyy. Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Wrzuć na imgur.com a nie ten syf imageshack.
Thomas Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 masa140, masz tam opcję wstaw na forum czy jakoś tak ... skopiuj tamten link ...
masa140 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Tak robiłem ale nic to nie daje. Poradziłem sobie inaczej - wstawiłem na tinypics i jest ok. Relacja do obejrzenia w dziale Pokaż swój blask Pozdrawiam
Sabat Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 tylko spłukać na myjni bezdotykowej i wytrzeć flaffym do sucha? Zapomnij czy może nie wycierać ale jak zostawię kropelki to na 2-gi dzień znowu będą brudne plamki. możesz zastosować tzw osuszanie za 500, ale i tak kropki będą tam, gdzie zostanie woda, na której osadzi się pył. Czyli tył w kropkach... W taki sposób będzie mył auto co dwa dni.. chyba że wstawi do garażu i będzie podziwiał swoją robotę w świetle żarówki. Bez przesady, jest nawoskowane. Wystarczy ostatnim programem przelecieć i wysuszyć za 500. Ja często po demineralizowanej używam QD i flufego, co jest niezgodne ze sztuką panującą na tym forum, ale to moje auto i nie widżę żeby coś mu zaszkodziło w takim działaniu.
JM63 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Sabat, Rozumiem, że mówisz o aucie z avataru? Jak już to bym jeszcze dał wcześniej proszek i zostawił duużo złotówek na tej myjni, a później oblał auto QD od góry do dołu Mimo wszystko przy czarnym aucie z lakierem w raczej niezłym stanie- nawet nie zamierzam próbować, wolę mieć nie domyć niż porysować
Sabat Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Sabat, Rozumiem, że mówisz o aucie z avataru? Jak już to bym jeszcze dał wcześniej proszek i zostawił duużo złotówek na tej myjni, a później oblał auto QD od góry do dołu Mimo wszystko przy czarnym aucie z lakierem w raczej niezłym stanie- nawet nie zamierzam próbować, wolę mieć nie domyć niż porysować Nie, mam dwa i we dwóch tak samo postępuję drugie to: Ale w tym przypadku to błogosławie że 6 jest srebrna
Rekomendowane odpowiedzi