SzaKal Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Koli_7, Szczotką na sucho, ale jak już są za bardzo zapchane to pod kran z wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli_7 Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 I wtedy jak suszysz? Bo mi się wydaje ze wysuszyłem suszarką w paręnaście minut ale w trakcie używania na DA woda z niego leci jak szalona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Koli_7, Polerka w umywalce obroty na max i pad prawie suchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli_7 Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Przechlapane w garażu nie mam umywalki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucki Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Ja często pady osuszam sprężonym powietrzem z kompresora , później jeszcze włączam polerkę z założonym padem na chwilkę na maksymalne obroty i jest git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 A ja susze na polce nad grzejnikiem i tez jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Koli_7, to polerka do wiadra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupszczelisty Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Witam Jakie stężenie mam dawać do pianownicy zapiętej do myjki ciśnieniowej. Piana to ValetPro ph neutral. Na litr wody 100ml piany jest OK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 kupszczelisty, Pianownica PA ? jeżeli tak to wystarczy 1:15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupszczelisty Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Pianownica z allegro firmy Idrobase Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek3miasto Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Jestem na etapie kompletowania sprzętu do korekcji lakieru, i lekko głupieję. Jaki efekt dają pady waflowe? Czy wystarczą mi same płaskie. Nadmienię że lakier to czarne BMW z 2006 r. perła. Myślę o flexipads (bo część padów już mam) ale jestem otwarty na sugestie. Ponadto waham się pomiędzy LARE 11 a 21. Pytam tutaj bo liczę na szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Lare 11 to polerka rotacyjna, 21 to orbitalna, pady waflowe mają taką zaletę że lepiej odprowadzają ciepło przez mniej się grzeje lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Lare 11 to polerka rotacyjna, 21 to orbitalna Lare 21 i 11 to rotacje. 41 jest DA. Różnica między 21 i 11 jest głównie w wadze, 21 jest lżejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Lare 11 to polerka rotacyjna, 21 to orbitalna, pady waflowe mają taką zaletę że lepiej odprowadzają ciepło przez mniej się grzeje lakier. LARE 21 też jest rotacyjna, jest mniejsza i lżejsza od 11, a 41 jest orbitalna. Co do padów to się zgadza, łatwiej też na finiszu takim wykończyć lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Różnica między 21 i 11 jest głównie w wadze, 21 jest lżejsza Za to EPL 11 jest bardziej ergonomiczna. [ Dodano: 12 Wrzesień 2012, 14:33 ] ------------------------------------------------------------------------------------------------- Jak dobrze rozumiem do nakładania SRP maszynowo najbardziej miękki pad finishowy + najniższe obroty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Panowie jaka macie technike polerowania? Najpierw cale auta np. futrem i pozniej cale padami?Czy element po elemencie kompletnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Oh damn, przepraszam za wprowadzenie w błąd -,- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek3miasto Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ok, a w kwestii uchwytu LARE 21, pasuje mi jej mała waga bo myśłę że wpływa to na precyzję prowadzenia ale nie ma ona nie wiem jak to sprecyzować tej ergonomicznej końcowej rękojeści, czy ktoś z was użytkował ww. polerkę, czy ten brak wpływa na użytkowanie? Czy najprościej mówiąc jest poręczna. Co do wafli to rozumiem że powinienem nabyć tylko finiszujące. Do cięcia i lizania wystarczą płaskie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli_7 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Co to jest impregnacja padów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Pytanie trochę nie na temat, aktualnie w TV jest puszczana nowa reklama BMW, wie ktoś z was co to za podkład muzyczny ? wiem że gdzieś go już słyszałem ale nie mogę sobie przypomnieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 SzaKal, o to Ci chodzilo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Yanek, Tak to, bardzo dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyjac Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 tu ta sama muza ale filmik ciekawszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyymek Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Mam takie pytanko odnośnie woskowania świeżego lakieru, a mianowicie kolega odbiera auto od lakiernika i coś mu tam wspomniał o wosku a on na to że na świeży lakier nie kładzie się wosków przez 1 rok ponieważ lakier jeszcze twardnieje i oddycha jakoś a warstwą wosky go przydusimy. Jak to z tym naprawdę jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Pękł mi wąż od karchera, kupiłem nowy, ale nie mogę odkręcić starego od urządzenia. Macie jakiś sprawdzony sposób? Końcówka jest z plastiku i nie da się jej złapać francuzem Tylko mi nie mówcie, że potrzebuję kogoś silniejszego http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=en& ... s:18,i:145 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi