Marcin_M Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 escimo, tego nie wziąłem pod uwagę, że środek pójdzie na niedomyty lakier i może wyjść dziwny efekt. A hydrowoski? Ma to w ogóle rację bytu, czy w praktyce się nie sprawdza?
escimo Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Marcin_M, jest kilka produktów tego typu w dziale testy, popatrz, może coś Ci przypasuje
szymon_k Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Marcin, spróbuj zaopatrzyć się w miękką rękawicę z wełny, wiaderko z castoramy, szampon np Meguiars Gold Class (świetny stosunek cena-jakość) i coś do felg. Takie mycie nie kosztuje wiele czasu a utrzymanie efektu murowane. Do tego ze dwa ręczniki, kilka fibr, cleaner i wosk, coś do plastików i ew. szyb., czernidło do opon i wszystko gra. O wnętrzu nie mówię bo pytasz o mycie lakieru.
S3ci0r Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 jest ktoś na forum kto ogarnia lakierowanie? jaki kompresor, pistolet itp? booohal tylko mi tu nie odpowiadaj bo wiem że mi możesz polakierować
krzysztof410199 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Mam Zymol Glasur. Na zimę lepiej zainwestowac w Z Titanium czy SV Shield?
Marcin_M Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Dzięki Szymon. Wychodzi na to, że najlepiej będzie jak wyposażę się w mini zestaw detailera . A może lepiej taką szczotką do mycia kół, która leje szamponem i ciepłą wodą? Ludzie myją tym całe samochody...żart Teraz trochę zmiana tematu. Miał ktoś styczność z zimowymi oponami Nokian WR A3? Podobno poprzedni model WR D3 był całkiem niezły. Cenowo te oponki wychodzą całkiem atrakcyjnie około 350zł za sztukę w jednym ze znanych sklepów internetowych. Przykładowy link (żadna kryptoreklama) http://www.opony.com.pl/opony/nokian/wr ... ?idp=75356 Aha, stary model był produkowany w Finlandii (kraj Nokiana), a nowy model jest robiony w Rosji. Słyszałem różne opinie, o różnych krajach produkcji, ma to jakieś znaczenie?
krzysztof410199 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 A czy pod Shield nada się HD-CLEANSE ( bo taki już mam) czy wypadało by kupić Cleaner Fluid?
escimo Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 krzysztof410199, na moje lepiej dedykowany. HDC robi dobrą robotę, ale CF chyba lepiej będzie pasował pod wosk SV.
Mrcnsb Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Niecały tydzien temu nałożyłem na kawałek błotnika FK 1000hi-temp z testera. Wcześniej powierzchnia wyglinkowana. Cleaner poorboy's professional polish. Wszystko ładnie kropelkowało, było widać różnice w nawoskowanej części i nie. A dzisiaj na deszczu nic, żadnych kropelek i odpychania wody, jaby wosku nie było. No i o co chodzi ? FK trzymał niecały tydzień
adamos89 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Forumowicze czy Megs UC nadaje się do aluminiowych felg?
kubik Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Forumowicze czy Megs UC nadaje się do aluminiowych felg? Nada,tylko co ma to na celu?
adamos89 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Forumowicze czy Megs UC nadaje się do aluminiowych felg? Nada,tylko co ma to na celu? Myślałem żeby zniwelować rysy, ktoś już próbował i mu się powiodło?
kubik Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Forumowicze czy Megs UC nadaje się do aluminiowych felg? Nada,tylko co ma to na celu? Myślałem żeby zniwelować rysy, ktoś już próbował i mu się powiodło? rozumiem,że chodzi o felgi lakierowane. Jak najbardziej,coś ruszy,krzywdy też nie zrobi
jackill Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Ja swoje ręcznie wypolerowałem, o wiele lepszy blask i klarowność. Jak najbardziej warto
piotro Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Witam, znajdę gdzieś do kupienia lub wydrukowania etykiety do produktów np. do APC, IPA itp? Tak żeby ponaklejać na butelki?
Tomek WRO Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Piotro można samemu zrobić, potem druknąć na etykiecie samoprzylepnej i przykleić na buteleczki/pojemniczki. Najlepiej zabezpieczyć później przezroczystą taśmą klejącą. Co nie zmienia faktu, że łatwiej druknąć gotowca
iivo Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Witam, znajdę gdzieś do kupienia lub wydrukowania etykiety do produktów np. do APC, IPA itp? Tak żeby ponaklejać na butelki? W tym temacie są etykiety do drukowania http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... t=etykiety
Tomek WRO Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 iiv teraz to mnie się przyda też
iivo Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 iiv teraz to mnie się przyda też ja też muszę wydrukować bo pisanie mazakiem wygląda niechlujnie
MM.MM Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Mrcnsb, po PP pod FK wypadało by dać IPA.
balcerek Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Co kupić do usuwania owadów? cena do 40zł miło by było żeby wosku nie ruszało.
kubik Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Co kupić do usuwania owadów? cena do 40zł miło by było żeby wosku nie ruszało. Ja tam strzelam aktywną pianą,chwilę pomęczyć ciśnieniem i wszystko ucieka
sebek0720 Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 balcerek, Shiny Garage Bug Off Insect Remover - cena to 24 zł. Czy wosku nie rusza to nie wiem... na nawoskowanym aucie to raczej nie powinno być problemu z usunięciem owadów bez użycia jakiegokolwiek środka.
Rekomendowane odpowiedzi