Marcin_M Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 escimo, tego nie wziąłem pod uwagę, że środek pójdzie na niedomyty lakier i może wyjść dziwny efekt. A hydrowoski? Ma to w ogóle rację bytu, czy w praktyce się nie sprawdza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Marcin_M, jest kilka produktów tego typu w dziale testy, popatrz, może coś Ci przypasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Marcin, spróbuj zaopatrzyć się w miękką rękawicę z wełny, wiaderko z castoramy, szampon np Meguiars Gold Class (świetny stosunek cena-jakość) i coś do felg. Takie mycie nie kosztuje wiele czasu a utrzymanie efektu murowane. Do tego ze dwa ręczniki, kilka fibr, cleaner i wosk, coś do plastików i ew. szyb., czernidło do opon i wszystko gra. O wnętrzu nie mówię bo pytasz o mycie lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 jest ktoś na forum kto ogarnia lakierowanie? jaki kompresor, pistolet itp? booohal tylko mi tu nie odpowiadaj bo wiem że mi możesz polakierować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof410199 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Mam Zymol Glasur. Na zimę lepiej zainwestowac w Z Titanium czy SV Shield? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 krzysztof410199, Shield Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Jest jeszcze ew. RG 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_M Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Dzięki Szymon. Wychodzi na to, że najlepiej będzie jak wyposażę się w mini zestaw detailera . A może lepiej taką szczotką do mycia kół, która leje szamponem i ciepłą wodą? Ludzie myją tym całe samochody...żart Teraz trochę zmiana tematu. Miał ktoś styczność z zimowymi oponami Nokian WR A3? Podobno poprzedni model WR D3 był całkiem niezły. Cenowo te oponki wychodzą całkiem atrakcyjnie około 350zł za sztukę w jednym ze znanych sklepów internetowych. Przykładowy link (żadna kryptoreklama) http://www.opony.com.pl/opony/nokian/wr ... ?idp=75356 Aha, stary model był produkowany w Finlandii (kraj Nokiana), a nowy model jest robiony w Rosji. Słyszałem różne opinie, o różnych krajach produkcji, ma to jakieś znaczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof410199 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 A czy pod Shield nada się HD-CLEANSE ( bo taki już mam) czy wypadało by kupić Cleaner Fluid? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 krzysztof410199, na moje lepiej dedykowany. HDC robi dobrą robotę, ale CF chyba lepiej będzie pasował pod wosk SV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrcnsb Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Niecały tydzien temu nałożyłem na kawałek błotnika FK 1000hi-temp z testera. Wcześniej powierzchnia wyglinkowana. Cleaner poorboy's professional polish. Wszystko ładnie kropelkowało, było widać różnice w nawoskowanej części i nie. A dzisiaj na deszczu nic, żadnych kropelek i odpychania wody, jaby wosku nie było. No i o co chodzi ? FK trzymał niecały tydzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos89 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Forumowicze czy Megs UC nadaje się do aluminiowych felg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Forumowicze czy Megs UC nadaje się do aluminiowych felg? Nada,tylko co ma to na celu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos89 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Forumowicze czy Megs UC nadaje się do aluminiowych felg? Nada,tylko co ma to na celu? Myślałem żeby zniwelować rysy, ktoś już próbował i mu się powiodło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Forumowicze czy Megs UC nadaje się do aluminiowych felg? Nada,tylko co ma to na celu? Myślałem żeby zniwelować rysy, ktoś już próbował i mu się powiodło? rozumiem,że chodzi o felgi lakierowane. Jak najbardziej,coś ruszy,krzywdy też nie zrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackill Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Ja swoje ręcznie wypolerowałem, o wiele lepszy blask i klarowność. Jak najbardziej warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Witam, znajdę gdzieś do kupienia lub wydrukowania etykiety do produktów np. do APC, IPA itp? Tak żeby ponaklejać na butelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Piotro można samemu zrobić, potem druknąć na etykiecie samoprzylepnej i przykleić na buteleczki/pojemniczki. Najlepiej zabezpieczyć później przezroczystą taśmą klejącą. Co nie zmienia faktu, że łatwiej druknąć gotowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iivo Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Witam, znajdę gdzieś do kupienia lub wydrukowania etykiety do produktów np. do APC, IPA itp? Tak żeby ponaklejać na butelki? W tym temacie są etykiety do drukowania http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... t=etykiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 iiv teraz to mnie się przyda też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iivo Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 iiv teraz to mnie się przyda też ja też muszę wydrukować bo pisanie mazakiem wygląda niechlujnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Mrcnsb, po PP pod FK wypadało by dać IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerek Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Co kupić do usuwania owadów? cena do 40zł miło by było żeby wosku nie ruszało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Co kupić do usuwania owadów? cena do 40zł miło by było żeby wosku nie ruszało. Ja tam strzelam aktywną pianą,chwilę pomęczyć ciśnieniem i wszystko ucieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 balcerek, Shiny Garage Bug Off Insect Remover - cena to 24 zł. Czy wosku nie rusza to nie wiem... na nawoskowanym aucie to raczej nie powinno być problemu z usunięciem owadów bez użycia jakiegokolwiek środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi