Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

krzysztof410199, Glasur raczej średnio na zimę się nadaje. Chyba, że masz możliwości gdzieś w cieple myć i smalcować samochód ;)

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Gdzieś wyczytałem, że PB black hole ma właściwości ścierne tak jak UC. Nadaje się do nałożenia po UC, będzie widoczny efekt po ręcznej korekcie?

BH nie ma właściwości ściernych i jak najbardziej się nadaje po ręcznej korekcie żeby zamaskować to czego wcześniej nie usunąłeś.

Opublikowano

Ma ktoś może jakiś sposób, jak nie zanieczyszczać lakieru przy spamclowaniu wszelakich gum, tworzyw, uszczelek ? Używam FK #317 i jak najedzie się na lakier to trzeba się namęczyć.

Opublikowano
czy opakowanie PB black hole starczy na więcej niż jednorazową aplikację?

to ile Ty tego chcesz dać ?

Opublikowano

Czym usunąć białe plamy na czarnych plastikach po korekcie? odkleiłem taśmę i wszędzie ten pył mam i nie wiem jak go wybawić z plastików. Ipa trochę pomogła ale nie wszystko zeszło.

Oraz jakiej temp nie powinno się przekraczać podczas polerowania żeby nie spalić lakieru?

Opublikowano
Czym usunąć białe plamy na czarnych plastikach po korekcie? odkleiłem taśmę i wszędzie ten pył mam i nie wiem jak go wybawić z plastików. IPA trochę pomogła ale nie wszystko zeszło.

Magiczna gąbka powinna pomóc ;)

Opublikowano

kupiłem zestaw gt 12 i gt 11 do skór. W związku z tym że na ulotce gt 12 pisze "nie stosować do kierownicy" zaopatrzyłem sie w zykłe szare mydło "biały jeleń" no i zacząłem myc. delikatnie nawilzyłem kierownice mydło na mf, przetarłem i patrze czarna mf i "szare miejsce " które się teraz klei - reasumując najprawdopodobniej usunałem farbę ze skóry:| z tym się nic nie da zrobić juz to wiem. Zatem co zrobilem nie tak ?

• Administrator
Opublikowano

Nie chce mi się wierzyć ,że szare mydło weszło w reakcję z farbą na skórze. Błędu doszukiwałbym się w zbyt agresywnym tarciu. Jest to możliwe?

Opublikowano

nie ma opcji zostało to dosłownie przetarte ;/ na początku pomyślałem " ja pier*dole czym ja ja tak ubrudziłem " a potem patrze ze to farba : | wrzuce wieczorem foty jak to wyglada oczywiscie zaprzestalem dalszej pracy i mam "plame" na kierownicy

Opublikowano

Panowie krótkie pytanie - potrzebne trwałe zabezpieczenie na jesień/zima, chodzi głównie o ochronę. Mercedes Sprinter trzymany pod chmurką. Co polecicie, coś od DG, FK 1000P, a może Rejex (?)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.