asan15 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Co polecacie do zabezpieczenia dachu z włókna szklanego i żywicy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 masa140 ręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Panowie wypolerowałem lakier polerką mechaniczną i chce pielęgnować lakier po każdym umyciu. Wystarczy taki zestaw : Meguiar's Deep Crystal Polish + FINISH KARE 1000P Hi-Temp Paste Wax lub collinite ? Co wybrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Chcesz używać ww. środków po każdym myciu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 pLaYmAn, tak to brzmi co nie ma sensu .. jak już to użyj jakiś QD po myciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 To po każdym umyciu stosować tylko QD ? Co ile myć stosować politurę i wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Sebek96, możesz użyć cleaner i wtedy dać Colliego ... wystarczy,że położysz Colliego raz na 2-3 miesiące jak będziesz stosował QD ja tam prawie co mycie woskowałem latem ( takie zboczenie ) ale nie jest to potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Kurde jakieś dziwne mi się to wydaje.. Myję szamponem całe auto i po prostu daje sam QD ? i np co 2 miesiące wosk ? Kiedy dawać politurę ? i jaki Quick Detailer możesz polecić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clhseba Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Kurde jakieś dziwne mi się to wydaje.. Myję szamponem całe auto i po prostu daje sam QD ? i np co 2 miesiące wosk ? Kiedy dawać politurę ? i jaki Quick Detailer możesz polecić ? Ja bym polecał najpierw PORZĄDNĄ I SUMIENNĄ lekturę forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek96 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Staram się przeczytać jak najwięcej lecz jeszcze nie wiem co i jak... Chciałbym dbać o auto czytałem FAQ itp. Ale jeszcze nie wiem dokładnie co i w jakiej kolejności robić dlatego proszę o pomoc i dokładne wytłumaczenie jeśli jest to możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clhseba Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Staram się przeczytać jak najwięcej lecz jeszcze nie wiem co i jak... Chciałbym dbać o auto czytałem FAQ itp. Ale jeszcze nie wiem dokładnie co i w jakiej kolejności robić dlatego proszę o pomoc i dokładne wytłumaczenie jeśli jest to możliwe trudno to wytłumaczyć w jednym poście Jak co to zapraszam jutro do mnie o 9:00 zaczynam zabawę z Taty Megana 99r. Czarna jak smoła Sebek96 jak co to PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 A ja mam nietypowe pytanie - znalazłby się ktoś, kto w przyszły weekend będzie się bawił w korektę i pozwoliłby popatrzyć i pomóc, na tyle na ile dam radę? Generalnie chciałbym zobaczyć jak się do tego zabiera ktoś, kto ma, w przeciwieństwie do mnie pojęcie o tym co robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubsztyk Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Jaki cleaner pod Finish Kare 1000p? Czy Finish Kare 218 Poly Wipe Sealant Conditioner będzie właściwym wyborem, czy może coś innego? Czy cleaner jakoś wyraźnie przedłuży działanie 1000p? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorian21 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Czy IPA moze zastapic benzyna lekka rafinowana(Autocolor P850-1378 zmaywacz)???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Czy ktos moze mi wytlumaczyc jak to jest z blokada wlacznika w polerce silversilne ciemno zielonej ze stabilizacja obrotow? W mojej polerce i polerce kolegi nie mozna wlaczyc tej blokady, jednak inni mowia ze blokada jest i dziala bez problemow. Polerke mam z amazona, moze ktos opisac jak to dokaldnie jest z ta blokada wlacznika? Bo juz zglupialem i probowalem roznych kombinacji z duzym i malym przyciskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 ona nie ma blokady, to jest przycisk zabezpieczajacy przed przypadkowym wlaczeniem, dlatego wciska sie duzy a potem maly przxycisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 moze ktos opisac jak to dokaldnie jest z ta blokada wlacznika? ona nie ma blokady, to jest przycisk zabezpieczajacy przed przypadkowym wlaczeniem, dlatego wciska sie duzy a potem maly przxycisk. A nie mówiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 kubsztyk Duragloss 652/ Valet Pro achilles Czy Finish Kare 218 Poly Wipe Sealant Conditioner będzie właściwym wyborem, czy może coś innego? To nie jest cleaner tylko SEALANT Czy cleaner jakoś wyraźnie przedłuży działanie 1000p? raczej tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 moze ktos opisac jak to dokaldnie jest z ta blokada wlacznika? ona nie ma blokady, to jest przycisk zabezpieczajacy przed przypadkowym wlaczeniem, dlatego wciska sie duzy a potem maly przxycisk. A nie mówiłem? No tak, tez tak sadzilem. Dzis rozebralem caly przycisk w tej silverline i udalo mi sie go przerobic na taki 'z blokada' wlacznika Caly myk polega na tym, zeby podtopic jeden plastik, zeby ten boczny przycisk mial o co sie zahaczyc Swoja droga, snap mowil, ze jest taka sama polerka ale z blokada wlacznika, czyli wychodzi na to, ze sa dwie wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos89 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Jako, że jestem początkującym mam do Was pytanie: czy po zrobieniu ręcznej korekty UC na czarnym lakierze wystarczające będzie następnie przetarcie IPĄ i zawoskowanie? Co sądzicie o PB black hole, wart swej ceny? Wosk jaki zamierzam użyć to Colli 476. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiek Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 PB BH nadaje ciemnym lakierom glebi i bardzo fajnie się z nim pracuje. Na BH mozna nałożyć PB Nattys Blue/Red (kwestia zapachu) - chociaż w sumie zima idzie to Colli trwalszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyra Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Panie i Panowie, jestem po pierwszej grubszej (jak dla mnie ) rewitalizacji lakieru i pragnę w tym miejscu podziękować za wiedzę jaką zawarliście na tym forum. Samochodzik błyszczy pięknie i aż napatrzyć się nie mogę. Miałem już nawet propozycję posmyrania samochodu sąsiada no i żona zachwycona . Dobrze wydane pieniądze. Tak trzymać Koleżanki i Koledzy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos89 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Gdzieś wyczytałem, że PB black hole ma właściwości ścierne tak jak UC. Nadaje się do nałożenia po UC, będzie widoczny efekt po ręcznej korekcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 adamos89, nie ma właściwości ściernych, tak nadaje się do nałożenia po UC [ Dodano: 3 Wrzesień 2012, 20:59 ] Panie i Panowie, jestem po pierwszej grubszej (jak dla mnie ) rewitalizacji lakieru i pragnę w tym miejscu podziękować za wiedzę jaką zawarliście na tym forum. Samochodzik błyszczy pięknie i aż napatrzyć się nie mogę. Miałem już nawet propozycję posmyrania samochodu sąsiada no i żona zachwycona . Dobrze wydane pieniądze. Tak trzymać Koleżanki i Koledzy . to chyba nie dział na podziękowania, chyba że czegoś nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof410199 Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Posiadam Z Glasur. Czy na zimę warto kupić jakiś inny wosk?. Jeżeli tak to proszę o propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi