Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bieniek

Ja jak ściągałem naklejki z auta ciężarowego to opalarka i skubałem... Ale to były napisy, a sądzę że w żywcu będzie na cały element naklejka...

Mam pytanko przy okazji. Czy zestawem od GLIPTONE-a GT11 , GT12 mogę czyścić skórę koloru szarego ? Czy tylko czarne ?

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Podgrzewać naklejki opalarką lub suszarką do włosów i powoli odrywać. Z pozostałościami po kleju poradzi sobie Tar Remover (np. u mnie Prickbort usunął bezproblemowo klej po naklejce na szybie). Pewnie będzie widać różnicę w odcieniu lakieru pomiędzy powierzchniami gdzie była naklejka i gdzie jej nie było. Wtedy już zostaje korekta.

• Dystrybutor
Opublikowano
Pany musze usunac dzisiaj kumplowi naklejki z auta. Firmowe auto Zywiec. Drzwi i maska.

hmm nie namawiam, bo może rzeczywiście takie rzeczy da się taniej usunąć ale od nas już kilka osób brało 1z :http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka-samochodowa/srodek-do-usuwania-etykiet-i-folii-1z-221.html własnie do usuwania folii. Z efektów byli zadowoleni :)

Opublikowano
Fr0styyy., pasta finishow na miękim padzie lub CGP :evil:

No i tak będę musiał zrobić, albo i nie, bo dzisiaj mi przednia szyba strzeliła..

8vrwnhygiahn_t.jpg

A tak wyglądają te zacieki XD

5dyc33iqps5p_t.jpg

93wpo15pwhie_t.jpg

Opublikowano

Ja ostatnim razem użyłem Billberry i Prickborta na felgi kumpla - potraktowane szarym sprayem i się zacieki porobiły, ani IPA ani APC w stężeniu 1:4 nie poradziły sobie...

Opublikowano
Co będzie lepsze do codziennego mycia felg? Blue Gel? Billbery słabe mi się wydaje...

Bilberry słabe? :o. Blue gel to raczej do rzadszego stosowania np. po zimie na zajechane felasie.

Tak jak kolega pisał - "woda z szamponem" :)... i przykryć np. FK

Opublikowano

Czy stalówki przed zimą warto zabezpieczyć autobahnem? Czy mija się to z celem? Chodzi mi o to, czy na feldze stalowej będzie się jakoś trzymał? Wcześniej oczywiście by poszedł SV CF :)

Opublikowano

Na pewno nie zaszkodzi ;)

Felga jest przecież pomalowana, więc wosk będzie się miał czego trzymać i zabezpieczy felgę przed solą itp.

OFC. na jakiś czas ;)

Opublikowano

Prałem trzy razy tapicerkę ręcznie za pomocą ValetPro Heavy Duty Carpet Cleaner i zostały na jednym fotelu po wysuszeniu małe plamy, warto przejechać samą wodą cały fotel skoro po każdorazowym praniu tego fotela powstają plamy w różnych miejscach? VP w rozcieńczeniu 1:20

Opublikowano
Czy pomiedzy cleanerem DG 601 a sealantem DG 105 dla polepszenia efektu polysku i glebi koloru moge zastosowac AIO Pink Wax :?: AIO zaszkodzi w jakis sposob :?:

Jeśli nie wolno ścierać #601 przed położeniem #105, to w jaki sposób chciałbyś zastosować jakikolwiek produkt pomiędzy? :)

Za takie pomysły powinno się odbierać możliwość woskowania auta na co najmniej miesiąc :-]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.