AUDI-A8 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Bieniek Ja jak ściągałem naklejki z auta ciężarowego to opalarka i skubałem... Ale to były napisy, a sądzę że w żywcu będzie na cały element naklejka... Mam pytanko przy okazji. Czy zestawem od GLIPTONE-a GT11 , GT12 mogę czyścić skórę koloru szarego ? Czy tylko czarne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Podgrzewać naklejki opalarką lub suszarką do włosów i powoli odrywać. Z pozostałościami po kleju poradzi sobie Tar Remover (np. u mnie Prickbort usunął bezproblemowo klej po naklejce na szybie). Pewnie będzie widać różnicę w odcieniu lakieru pomiędzy powierzchniami gdzie była naklejka i gdzie jej nie było. Wtedy już zostaje korekta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Dokładnie tak jak koledzy mówią. MAC Prickbort + opalarka + VP Tar&Glue remover. Myślę, że powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Pany musze usunac dzisiaj kumplowi naklejki z auta. Firmowe auto Zywiec. Drzwi i maska. hmm nie namawiam, bo może rzeczywiście takie rzeczy da się taniej usunąć ale od nas już kilka osób brało 1z :http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka-samochodowa/srodek-do-usuwania-etykiet-i-folii-1z-221.html własnie do usuwania folii. Z efektów byli zadowoleni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Tak,ale na popoludnie u mnie nie bedzie tego srodka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Próbowałem octu na te waterspoty na szybie czołowej od wewnątrz... Nic nie dało, benzyna ekstrakcyjna też nic nie dała :E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Fr0styyy., pasta finishow na miękim padzie lub CGP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Fr0styyy., pasta finishow na miękim padzie lub CGP No i tak będę musiał zrobić, albo i nie, bo dzisiaj mi przednia szyba strzeliła.. A tak wyglądają te zacieki XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 A to nie jest para ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Pewnie tak ale u dołu szyby widać wspomniane zacieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Tak, specjalnie "zaparowałem" szybę, żeby to było wyraźnie widoczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marasec Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Czy kołpaki można potraktować VP blue gel..., lub bilberry ? Klar nie zejdzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Spokojnie mozesz lac nawet IronX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 pewnie ze mozna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0styyy. Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Co będzie lepsze do codziennego mycia felg? Blue Gel? Billbery słabe mi się wydaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Fr0styyy., codziennego? Woda z szamponem. Oczywiście felgi zabezpieczone jakimś woskiem lub nju technolodżi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Jaki mamy obecnie na rynku najbardziej ścierny cleaner? (dodo lite prime odpada) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 proximo, VP Achilles Prep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Ja ostatnim razem użyłem Billberry i Prickborta na felgi kumpla - potraktowane szarym sprayem i się zacieki porobiły, ani IPA ani APC w stężeniu 1:4 nie poradziły sobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marasec Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Co będzie lepsze do codziennego mycia felg? Blue Gel? Billbery słabe mi się wydaje... Bilberry słabe? . Blue gel to raczej do rzadszego stosowania np. po zimie na zajechane felasie. Tak jak kolega pisał - "woda z szamponem" ... i przykryć np. FK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Czy stalówki przed zimą warto zabezpieczyć autobahnem? Czy mija się to z celem? Chodzi mi o to, czy na feldze stalowej będzie się jakoś trzymał? Wcześniej oczywiście by poszedł SV CF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Na pewno nie zaszkodzi Felga jest przecież pomalowana, więc wosk będzie się miał czego trzymać i zabezpieczy felgę przed solą itp. OFC. na jakiś czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMS Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Prałem trzy razy tapicerkę ręcznie za pomocą ValetPro Heavy Duty Carpet Cleaner i zostały na jednym fotelu po wysuszeniu małe plamy, warto przejechać samą wodą cały fotel skoro po każdorazowym praniu tego fotela powstają plamy w różnych miejscach? VP w rozcieńczeniu 1:20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Czy pomiedzy cleanerem DG 601 a sealantem DG 105 dla polepszenia efektu polysku i glebi koloru moge zastosowac AIO Pink Wax AIO zaszkodzi w jakis sposob Jeśli nie wolno ścierać #601 przed położeniem #105, to w jaki sposób chciałbyś zastosować jakikolwiek produkt pomiędzy? Za takie pomysły powinno się odbierać możliwość woskowania auta na co najmniej miesiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 proximo, VP Achilles Prepto nie cleaner a AIO. przestańcie już "oszukiwać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi