Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Roztwór szarego mydła. :good:

A jeżeli i takiego nie posiadam?

Do prania mf i padów mam sonusa.

Czy heavy duty cleaner z vp nada się w celu oczyszczenia czy lepiej nie próbować z delikatnym rozcieńczeniem np. 1:60

Opublikowano

AMS, Ale szare mydło to koszt ok 1zł za kostkę, do dostania w praktycznie każdej drogerii.

Ponawiam:

Czy Scholl S17+ + pad polishing będą dobre jako one step na ori lakierze VW? Da się nim wykończyć bez hologramów?

Lakier w dobrym stanie, wymaga delikatnego odświeżenia.

Opublikowano

jak się zabrać do wygłuszenia maski??

z zewnątrz gładki materiał, wewnątrz takie coś jakby włosy :kox:

nigdy nie było ogarniane a dodatkowo przeleżało 3 lata w garażu (lekka wilgoć) :dontknow:

Opublikowano
Panowie czym zmyć zaschnięte APC na szybie ? są takie kropki i tzw waterspoty... benzyna ekstrakcyjna, płyn do szyb, i samo apc nie pomogło

Megs UC na germanie, lub inną dowolną pastą polerska

Opublikowano
na szybie są takie kropki i tzw waterspoty...

Megs UC na germanie, lub inną dowolną pastą polerska

polecam też....ocet :evil: sprawdzone :kox::P na waterspoty wszystko inne można zużyć/wyrzucić :song:

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad kupnem opryskiwacza kwazara z dyszą spieniającą, mam duragloss car wash concentrate, jak myślicie jak to by ze sobą współgrało? czy jest sens takiego połączenia?

Opublikowano
jak się zabrać do wygłuszenia maski??

z zewnątrz gładki materiał, wewnątrz takie coś jakby włosy

nigdy nie było ogarniane a dodatkowo przeleżało 3 lata w garażu (lekka wilgoć)

Ambitnie wyprać odkurzaczem z presprayem jako APC

Mniej ambitniej APC i myjka :D

czy jest sens takiego połączenia?

Nie ;)

Opublikowano

kubik, czyli co proponujesz? sprzedac duragloss i kupic aktywna piane? czy nie kupowac kwazara?

zastanawiam sie nad kwazarem, zeby chociaz troche przyspieszyc, oszczedzic sobie machania, jak narazie zwykly waz ogrodowy w posiadaniu

Opublikowano

Kwazar z dyszą pianującą nie ma sensu.

Sam kupiłem opryskiwacz Kwazar Venus,po czym po 2tygodniach kupiłem normalną pianownicę,bo stwierdziłem,że bez sensu takie mycie.

Opublikowano

kubik,barteq161, ok podziekowal:)

kubik, jaką pianownicę kupiłeś?

czy każda pianownica musi być podłączona do karchera? (może głupie pytanie-pewnie tak) czy jakaś inna "pompa" moze zapewnic odpowiednie cisnienie, jesli tak to co to może być?

Opublikowano

Ja kupiłem pianownicę ręczną ;)

Epoca Tec One 2l,napompuje się człowiek,ale po złapaniu wprawy piana bardzo fajna ;)

Opublikowano

kubik,

i wlasnie o takie cos by mi chodzilo, dzieki bardzo:) nie mam ochoty wydawac na karchera kilka setek:)

sory za offtop, dzieki jeszcze raz:)

Opublikowano

kamilgt tylko uważaj bo to wygłuszenie jak jest zawilgocone a teraz jeszcze dołożysz wody przy praniu może się rozkleić czarny materiał od wygłuszenia więc może najpierw wysusz :o

Opublikowano

to nie przesadź z ilością wody najlepiej tylko kurz ściągnij bo może się rozwarstwić :o rano spytam kolegów z laboratorium u mnie w pracy może będą mieli pomysł jak to potraktować (robimy takie wygłyszenia do aut może będą wiedzieli)

Opublikowano

Czy Scholl S17+ + pad polishing będą dobre jako one step na ori lakierze VW? Da się nim wykończyć bez hologramów?

U mnie zostało delikatne holo, na początku niewidoczne pod halogenem. Położyłem cleaner, wosk i na słońcu widać minimalne holsy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.