escimo Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Arekkaz, nie boje się aż tak, żeby mi się ręce trzęsły Ale nie róbmy offtopa, idę zaraz korektę strzelić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMS Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Roztwór szarego mydła. A jeżeli i takiego nie posiadam? Do prania mf i padów mam sonusa. Czy heavy duty cleaner z vp nada się w celu oczyszczenia czy lepiej nie próbować z delikatnym rozcieńczeniem np. 1:60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 AMS, Ale szare mydło to koszt ok 1zł za kostkę, do dostania w praktycznie każdej drogerii. Ponawiam: Czy Scholl S17+ + pad polishing będą dobre jako one step na ori lakierze VW? Da się nim wykończyć bez hologramów? Lakier w dobrym stanie, wymaga delikatnego odświeżenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadarVR6 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Panowie czym zmyć zaschnięte APC na szybie ? są takie kropki i tzw waterspoty... benzyna ekstrakcyjna, płyn do szyb, i samo apc nie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy_ Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 `Glinka plus IPA, w moim przypadku zadziałało bez zarzutu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 jak się zabrać do wygłuszenia maski?? z zewnątrz gładki materiał, wewnątrz takie coś jakby włosy nigdy nie było ogarniane a dodatkowo przeleżało 3 lata w garażu (lekka wilgoć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krz_p Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Panowie czym zmyć zaschnięte APC na szybie ? są takie kropki i tzw waterspoty... benzyna ekstrakcyjna, płyn do szyb, i samo apc nie pomogło Megs UC na germanie, lub inną dowolną pastą polerska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 na szybie są takie kropki i tzw waterspoty... Megs UC na germanie, lub inną dowolną pastą polerska polecam też....ocet sprawdzone na waterspoty wszystko inne można zużyć/wyrzucić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mankament Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Witam, zastanawiam się nad kupnem opryskiwacza kwazara z dyszą spieniającą, mam duragloss car wash concentrate, jak myślicie jak to by ze sobą współgrało? czy jest sens takiego połączenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 jak się zabrać do wygłuszenia maski?? z zewnątrz gładki materiał, wewnątrz takie coś jakby włosy nigdy nie było ogarniane a dodatkowo przeleżało 3 lata w garażu (lekka wilgoć) Ambitnie wyprać odkurzaczem z presprayem jako APC Mniej ambitniej APC i myjka czy jest sens takiego połączenia? Nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mankament Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 kubik, czyli co proponujesz? sprzedac duragloss i kupic aktywna piane? czy nie kupowac kwazara? zastanawiam sie nad kwazarem, zeby chociaz troche przyspieszyc, oszczedzic sobie machania, jak narazie zwykly waz ogrodowy w posiadaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Mankament, ja tam wole pomachac rekawica niz pompowac pompka w opryskiwaczu, mysle ze duzo wiecej sie nameczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Kwazar z dyszą pianującą nie ma sensu. Sam kupiłem opryskiwacz Kwazar Venus,po czym po 2tygodniach kupiłem normalną pianownicę,bo stwierdziłem,że bez sensu takie mycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mankament Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 kubik,barteq161, ok podziekowal:) kubik, jaką pianownicę kupiłeś? czy każda pianownica musi być podłączona do karchera? (może głupie pytanie-pewnie tak) czy jakaś inna "pompa" moze zapewnic odpowiednie cisnienie, jesli tak to co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Ja kupiłem pianownicę ręczną Epoca Tec One 2l,napompuje się człowiek,ale po złapaniu wprawy piana bardzo fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mankament Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 kubik, i wlasnie o takie cos by mi chodzilo, dzieki bardzo:) nie mam ochoty wydawac na karchera kilka setek:) sory za offtop, dzieki jeszcze raz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek82 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 kamilgt tylko uważaj bo to wygłuszenie jak jest zawilgocone a teraz jeszcze dołożysz wody przy praniu może się rozkleić czarny materiał od wygłuszenia więc może najpierw wysusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Maniek82, nie nie, ono jest suche, ale po prostu w pomieszczeniu było trochę wilgoci, dużo kurzu, pyłu itp.... o tak to wygląda: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek82 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 kamilgtw dotyku jest sztywne? czy wiotkie takie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 miękkie, mogę sobie zwijać w każdą stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek82 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 to nie przesadź z ilością wody najlepiej tylko kurz ściągnij bo może się rozwarstwić rano spytam kolegów z laboratorium u mnie w pracy może będą mieli pomysł jak to potraktować (robimy takie wygłyszenia do aut może będą wiedzieli) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Czy Scholl S17+ + pad polishing będą dobre jako one step na ori lakierze VW? Da się nim wykończyć bez hologramów? U mnie zostało delikatne holo, na początku niewidoczne pod halogenem. Położyłem cleaner, wosk i na słońcu widać minimalne holsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 mihnova, jaki pad używałeś i jaką metodą? Cleaner ścierny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 k24, pad to czarny gładki Urban, cleaner nieścierny, to samo tam gdzie HDC + Glasur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 szybki od zegarów przejechać UC czy AIO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi