Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kupusso, dzięki, mam Prickborta, ale chyba taniej pójdzie benzynką

Do mycia silnika spróbuj Tenzi Truck , w odpowiednim rozcieńczeniu myje bardzo ładnie i nic sie nie dzieje z plastikami :mrgreen: testowałem wielokrotnie :mrgreen:

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam:)

Po wyczyszczeniu wnęk drzwi i ich dolnych partii czy najlepiej wszystko opłukać? Myjką? Nie zaleje to trochę auta?

Mam mały pędzelek ValetPro, nie rysa on lakieru?

Opublikowano
Mam mały pędzelek ValetPro, nie rysa on lakieru?

Nie rysa ani nie rysuje nawet ;)

:wallbash: Nie wiem skąd wziął mi się ten twór, co za wstyd :mrgreen:

Panowie, dziękuję za pomoc :good:

Opublikowano

iivo, o plastiki się nie boję tak bardzo, bo póki co zależy mi na zmyciu oleju z aluminiowych części. Sprawdzałeś na aluminium?

Opublikowano
iivo, o plastiki się nie boję tak bardzo, bo póki co zależy mi na zmyciu oleju z aluminiowych części. Sprawdzałeś na aluminium?

Felgi też myłem i nie zauważyłem jakiś niepokojących rzeczy a domywało bardzo ładnie pył z klocków , więc myślę że nic nie powinno się stać :) Przetestuj różne rozcieńczenia i myślę że" będzie Pan zadowolony " :mrgreen:

• Administrator
Opublikowano

Korektę robisz raz i przy zachowaniu wszelkich zasad "co jakiś czas" odświeżasz lakier.

Opublikowano
Korektę robisz raz i przy zachowaniu wszelkich zasad "co jakiś czas" odświeżasz lakier.

Czym różni się korekta od odświeżania ?

Opublikowano

Korekta to pełna dekontaminacja, ostre cięcie lakieru, a lekkie odświeżenie to przeważnie pasty polishing-finishing i na to cleaner/wosk lub sam cleaner i na to wosk.

Opublikowano

A jeżeli chodzi o taki zabieg:

1 - Mycie Meg's NXT

2 - Glinka + Quik Detailer Meg's

3- Deep Crystal Polish Meg's

4 - Meg's Ultimate Compound ręcznie

5 - Meg's NXT Tech Wax 2.0

To jest odświeżenie, czy korekta ?

Opublikowano

Ponieważ w tym przedziale cenowym, są znacznie lepsze, trwalsze. Zacznij czytać forum :)

Panie i Panowie. Mam zamiar położyć PB EX-P + Natty's Blue na to - srebrny metalik. Dobre rozwiązanie? Przed EX-P powierzchnię przelecieć IPA? Czy EX-P ma już w sobie jakiś cleaner?

Imo dobre produkty Megsa dla mnie to: słoneczkowe aplikatory, Endurance i #16. Miło też wspominam Gold Class Paste Wax za zapach i 'szajn' - dla mnie wystarczający :)

Opublikowano

rafo1, Meg's ma bardzo mocny marketing, ale jego produkty nie są najlepsze w swojej klasie nawet... A przynajmniej nie wszystkie, bo - żeby być uczciwym - muszę przyznać, że też jest kilka rzeczy w ich ofercie, które używam z przyjemnością ;)

Opublikowano
rafo1, Meg's ma bardzo mocny marketing, ale jego produkty nie są najlepsze w swojej klasie nawet... A przynajmniej nie wszystkie, bo - żeby być uczciwym - muszę przyznać, że też jest kilka rzeczy w ich ofercie, które używam z przyjemnością ;)

Siedzę już jakiś czas na tym forum i nie wiem co wybrać, postawiłem na kosmetyki Meg's, bo mam środek do kokpitu, oraz do skóry i spodobały mi się. Poszukuję jakiegoś zestawu, do odświeżenia ręcznego... Rok temu znajomy robił delikatną polerkę maszyną, po tym zabiegu dwa razy odświeżałem tak na szybko ręcznie UC + Wosk Turtle Nano. Teraz potrzebuję czegoś lepszego :) Na razie mam tylko mikrofibry, ręcznik, rękawicę Meg's i szampon NXT.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.