iivo Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 kupusso, dzięki, mam Prickborta, ale chyba taniej pójdzie benzynką Do mycia silnika spróbuj Tenzi Truck , w odpowiednim rozcieńczeniu myje bardzo ładnie i nic sie nie dzieje z plastikami testowałem wielokrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz9 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Witam:) Po wyczyszczeniu wnęk drzwi i ich dolnych partii czy najlepiej wszystko opłukać? Myjką? Nie zaleje to trochę auta? Mam mały pędzelek ValetPro, nie rysa on lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Ja spłukuję myjką te miejsca. Przy odrobinie wprawy nie zalejesz auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Mam mały pędzelek ValetPro, nie rysa on lakieru? Nie rysa ani nie rysuje nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 najlepiej zakupić jakiś zwykły opyskiwacz ciśnieniowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz9 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Mam mały pędzelek ValetPro, nie rysa on lakieru? Nie rysa ani nie rysuje nawet Nie wiem skąd wziął mi się ten twór, co za wstyd Panowie, dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biszkopt Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 iivo, o plastiki się nie boję tak bardzo, bo póki co zależy mi na zmyciu oleju z aluminiowych części. Sprawdzałeś na aluminium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo1 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Co jaki czas robicie korektę lakieru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iivo Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 iivo, o plastiki się nie boję tak bardzo, bo póki co zależy mi na zmyciu oleju z aluminiowych części. Sprawdzałeś na aluminium? Felgi też myłem i nie zauważyłem jakiś niepokojących rzeczy a domywało bardzo ładnie pył z klocków , więc myślę że nic nie powinno się stać Przetestuj różne rozcieńczenia i myślę że" będzie Pan zadowolony " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Korektę robisz raz i przy zachowaniu wszelkich zasad "co jakiś czas" odświeżasz lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek55 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Jak pracować maszyna z DJ LPL ? Jakie obroty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Najniższe na finishowym padzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo1 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Korektę robisz raz i przy zachowaniu wszelkich zasad "co jakiś czas" odświeżasz lakier. Czym różni się korekta od odświeżania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Korekta to pełna dekontaminacja, ostre cięcie lakieru, a lekkie odświeżenie to przeważnie pasty polishing-finishing i na to cleaner/wosk lub sam cleaner i na to wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo1 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 A jeżeli chodzi o taki zabieg: 1 - Mycie Meg's NXT 2 - Glinka + Quik Detailer Meg's 3- Deep Crystal Polish Meg's 4 - Meg's Ultimate Compound ręcznie 5 - Meg's NXT Tech Wax 2.0 To jest odświeżenie, czy korekta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Bardzo lekkie odświeżenie. W dodatku słabiutkie produkty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo1 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Dlaczego słabiutkie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Pytaj producenta, dlaczego takie produkty na rynek wypuścił Na rynku znajdziesz znacznie lepszy szampon, glinkę, QD, politurę/AIO i sealant. W podobnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Ponieważ w tym przedziale cenowym, są znacznie lepsze, trwalsze. Zacznij czytać forum Panie i Panowie. Mam zamiar położyć PB EX-P + Natty's Blue na to - srebrny metalik. Dobre rozwiązanie? Przed EX-P powierzchnię przelecieć IPA? Czy EX-P ma już w sobie jakiś cleaner? Imo dobre produkty Megsa dla mnie to: słoneczkowe aplikatory, Endurance i #16. Miło też wspominam Gold Class Paste Wax za zapach i 'szajn' - dla mnie wystarczający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernando Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 rafo1, Meg's ma bardzo mocny marketing, ale jego produkty nie są najlepsze w swojej klasie nawet... A przynajmniej nie wszystkie, bo - żeby być uczciwym - muszę przyznać, że też jest kilka rzeczy w ich ofercie, które używam z przyjemnością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek555 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Panowie mam pytanko jutro bede robil kumplowi nisana gt-r,tylko aio bede stosowal a15+ moje pytanie czy pozniej nalozyc glasure? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo1 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 rafo1, Meg's ma bardzo mocny marketing, ale jego produkty nie są najlepsze w swojej klasie nawet... A przynajmniej nie wszystkie, bo - żeby być uczciwym - muszę przyznać, że też jest kilka rzeczy w ich ofercie, które używam z przyjemnością Siedzę już jakiś czas na tym forum i nie wiem co wybrać, postawiłem na kosmetyki Meg's, bo mam środek do kokpitu, oraz do skóry i spodobały mi się. Poszukuję jakiegoś zestawu, do odświeżenia ręcznego... Rok temu znajomy robił delikatną polerkę maszyną, po tym zabiegu dwa razy odświeżałem tak na szybko ręcznie UC + Wosk Turtle Nano. Teraz potrzebuję czegoś lepszego Na razie mam tylko mikrofibry, ręcznik, rękawicę Meg's i szampon NXT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 krzysiek555, co rozumiesz przez "glasure"? Zymol Glasur? Jeśli tak to pod Glasur koniecznie HDC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek55 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zółty flexi nadaje sie do DJ LPL ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi