fazer Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 czy szampon top drive zmyje wosk FINISH KARE 1000P Hi-Temp ? na karcie charakterystyki wyczytałem ph 7,5 wydaje mi się że nie, ale nigdy nie wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinek01 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 fazer, ale ty chcesz zmyć wosk czy używać tego normalnie i się boisz ze zedrze wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 chcę używać normalnie i pytam czy nie zedrze finish care Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo1 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Panowie, jak często mogę używać Meguiar's UC, lub Swirlx ? Chodzi o to, że moje auto rok temu miało polerkę mechaniczną (delikatną), oraz na wiosnę tego roku sam ręcznie polerowałem Ultimate Compound i teraz znowu są małe ryski, więc chciałbym zastosować komplet, czyli: Glinka, Swirlx, DC2, oraz wosk NXT 2.0. Czy to nie zaszkodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Glinka, Swirlx, DC2, oraz wosk NXT 2.0. Czy to nie zaszkodzi ? Absolutnie nie zaszkodzi, a na ciemnym lakierze DC2 z NXT2.0 wygląda naprawdę dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo1 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Dzięki za odpowiedź Mam nadzieję, że dobrze dobrałem swój pierwszy zestaw Do tego chyba przyda się aplikator TRI ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 na 303 aerospace protectant zostają ślady po wodzie? robie teraz duże czyszczenie wnętrza i nie wiem czym zabezpieczyć. na NL mi zostawały brzydkie zacieki. a 303 bym musiał zamówić także musze być pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo1 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 I jeszcze jedno pytanko lepiej SwirlX czy Ultimate Compound do ręcznej polerki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Ultimate Compound Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo1 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Dlaczego nie należy polerować/woskować samochodu pod chmurką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrcnsb Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Dlaczego nie należy polerować/woskować samochodu pod chmurką ? Ponieważ w powietrzu masz taką "zawiesinę" kurzu, pyłu i różnego syfu, który bezlitośnie opada na lakier który po chwili przejeżdżasz padem, rysując niemiłosiernie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo1 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Wszystko jasne Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Pytanie do osób doświadczonych, obytych z wet/dry sandingiem. Czy poniższe rysy da radę usunąć, bądź zniwelować do poziomu nierzucania się w oczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 na 303 aerospace protectant zostają ślady po wodzie? robie teraz duże czyszczenie wnętrza i nie wiem czym zabezpieczyć. na NL mi zostawały brzydkie zacieki. a 303 bym musiał zamówić także musze być pewien. Nie zostają ślady po wodzie. Można stosować 303 na zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzaGST Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 cubstone, tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvo18 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 czy przed polerowaniem pastą Menzerna, muszę zmatowić powierzchnię papierem wodnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 silvo18, matowisz punktowo, jeśli masz taką potrzebę/rysy. Nie matowisz przed standardową korektą jako jeden z etapów. Tak jak rysy z postu powyżej, matowisz papierami rysy, wyprowadzając jedną gradacją lub kilkoma, potem pasta (Menzerna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzaGST Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 silvo18, papierów wodnych używasz tylko punktowo w przypadku grubszych rys jak pisze soll lub gdy pozbywasz się "morki", zanim zdecydujesz się na papier sprawdź jaki efekt osiągniesz przy pomocy pasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvo18 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 ok, rozumiem o co chodzi, dzięki wielkie za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrcnsb Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Tak swoją drogą, czy Meguiar's cleaner paste wax jest typowym AIO, czy "cleaner" jest tylko w nazwie ? Spotkałem sie z różnymi opiniami co do wszechstronności, pomimo napisów na opakowaniu. Może ktoś testował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damin Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Czym usunąć resztki pasty Tempo na plastikach zewnętrznych? Uprzedzam od razu, że auto nie moje. ;] Akurat miałem pod ręką APC 1:10, ale nic to nie dało. Może IPA? Jeśli tak, to w jakim stężeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzierzaGST Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 wzmocnij APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Damin albo uzyj tego APC i jak masz to magiczna gabke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damin Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Jutro będę mył nadkola i felgi. Będę do tego używał m.in. APC (BiltHamber Surfex HD) w stężeniu 1:4. Stężenie nie będzie za mocne? W sensie, że do czyszczenia tych resztek z pasty. Magiczną gąbkę też mam. Wypróbuje ją. Pasta tempo leży na plastikach od maja. Może stąd ten problem z jej usunięciem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Tak swoją drogą, czy Meguiar's cleaner paste wax jest typowym AIO, czy "cleaner" jest tylko w nazwie ? Tak, to typowe AIO. Przy czym trzeba mieć swiadomość, że jest to AIO z najsłabszym efektem czyszczącym wśród produktów AIO Meguiarsa. Niemniej cleaner nie jest tylko w nazwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi