Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy szampon top drive zmyje wosk FINISH KARE 1000P Hi-Temp ? na karcie charakterystyki wyczytałem ph 7,5 wydaje mi się że nie, ale nigdy nie wiadomo :D

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Panowie, jak często mogę używać Meguiar's UC, lub Swirlx ? Chodzi o to, że moje auto rok temu miało polerkę mechaniczną (delikatną), oraz na wiosnę tego roku sam ręcznie polerowałem Ultimate Compound i teraz znowu są małe ryski, więc chciałbym zastosować komplet, czyli:

Glinka, Swirlx, DC2, oraz wosk NXT 2.0. Czy to nie zaszkodzi ?

Opublikowano
Glinka, Swirlx, DC2, oraz wosk NXT 2.0. Czy to nie zaszkodzi ?
Absolutnie nie zaszkodzi, a na ciemnym lakierze DC2 z NXT2.0 wygląda naprawdę dobrze.
Opublikowano

na 303 aerospace protectant zostają ślady po wodzie? robie teraz duże czyszczenie wnętrza i nie wiem czym zabezpieczyć. na NL mi zostawały brzydkie zacieki. a 303 bym musiał zamówić także musze być pewien.

Opublikowano
Dlaczego nie należy polerować/woskować samochodu pod chmurką ?

Ponieważ w powietrzu masz taką "zawiesinę" kurzu, pyłu i różnego syfu, który bezlitośnie opada na lakier który po chwili przejeżdżasz padem, rysując niemiłosiernie. :cry:

Opublikowano

Pytanie do osób doświadczonych, obytych z wet/dry sandingiem. Czy poniższe rysy da radę usunąć, bądź zniwelować do poziomu nierzucania się w oczy?

p8130795.jpg

p8130796.jpg

p8130797.jpg

Opublikowano
na 303 aerospace protectant zostają ślady po wodzie? robie teraz duże czyszczenie wnętrza i nie wiem czym zabezpieczyć. na NL mi zostawały brzydkie zacieki. a 303 bym musiał zamówić także musze być pewien.

Nie zostają ślady po wodzie. Można stosować 303 na zewnątrz. :)

Opublikowano

silvo18, matowisz punktowo, jeśli masz taką potrzebę/rysy.

Nie matowisz przed standardową korektą jako jeden z etapów.

Tak jak rysy z postu powyżej, matowisz papierami rysy, wyprowadzając jedną gradacją lub kilkoma, potem pasta (Menzerna)

Opublikowano

silvo18, papierów wodnych używasz tylko punktowo w przypadku grubszych rys jak pisze soll lub gdy pozbywasz się "morki", zanim zdecydujesz się na papier sprawdź jaki efekt osiągniesz przy pomocy pasty

Opublikowano

Tak swoją drogą, czy Meguiar's cleaner paste wax jest typowym AIO, czy "cleaner" jest tylko w nazwie ? Spotkałem sie z różnymi opiniami co do wszechstronności, pomimo napisów na opakowaniu. Może ktoś testował ?

7110324_mgr_a1214_pri_larg.jpg

Opublikowano

Czym usunąć resztki pasty Tempo na plastikach zewnętrznych?

Uprzedzam od razu, że auto nie moje. ;]

Akurat miałem pod ręką APC 1:10, ale nic to nie dało. Może IPA? Jeśli tak, to w jakim stężeniu?

Opublikowano

Jutro będę mył nadkola i felgi. Będę do tego używał m.in. APC (BiltHamber Surfex HD) w stężeniu 1:4. Stężenie nie będzie za mocne? W sensie, że do czyszczenia tych resztek z pasty.

Magiczną gąbkę też mam. Wypróbuje ją.

Pasta tempo leży na plastikach od maja. Może stąd ten problem z jej usunięciem?

Opublikowano
Tak swoją drogą, czy Meguiar's cleaner paste wax jest typowym AIO, czy "cleaner" jest tylko w nazwie ?
Tak, to typowe AIO. Przy czym trzeba mieć swiadomość, że jest to AIO z najsłabszym efektem czyszczącym wśród produktów AIO Meguiarsa. Niemniej cleaner nie jest tylko w nazwie.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.