Fr0styyy. Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Czym zmyć zacieki po środku niewiadomego pochodzenia z przedniej szyby od wewnątrz? Wydaje mi się, że to zaschnięte APC albo jakiś stary dressing ale nie wiem, próbowałem to ruszyć APC 1:10 ale zacieki dalej są... Glass Cleaner od Shiny Garage też tego nie ruszył oO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Czym zmyć zacieki po środku niewiadomego pochodzenia z przedniej szyby od wewnątrz? Wydaje mi się, że to zaschnięte APC albo jakiś stary dressing ale nie wiem, próbowałem to ruszyć APC 1:10 ale zacieki dalej są... Glass Cleaner od Shiny Garage też tego nie ruszył oO. Cleaner ścierny/UC/itp., ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 fajnie sprawdzają się do usuwania pasty i IPA eurow http://shiningcar.pl/pl/p/Eurow-mikrofibra/346 Takich akurat nie mam... próbowałem też MF z Showcarshine, ale nic to nie daje Umieszczam zdjęcie problemu: Jak się pozbyć białych śladów po paście? Co próbowałem: - przetarcie IPA (kilkukrotne), - pędzelkowanie na IPA/APC, - umycie szamponem, - ...tarcie mikrofibrą Delikatnie paznokciem jeżdząc po rysach powoli pozbywam się resztek... ale zajęło by to wieki, a to nie jedyne takie miejsce na samochodzie (choć największe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Myjka ze skoncentrowanym strumieniem powinna pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Myjka ze skoncentrowanym strumieniem powinna pomoc. Ładowałem po tym z całkiem bliska myjką... Niestety bez efektu. Końcówki tornado nie założe, bo sobie lakier poodrywam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biszkopt Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 A IPĄ próbujesz czystą, czy rozcieńczoną? Jeśli 1:1 to może spróbuj stuprocentową, jak masz. Ostatnio jeden z partnerów mi tak podpowiedział, że warto zrobić "gęstszą" IPĘ, bo nie zawsze stężeniem 1:1 się wszystko z rys wymywa... No chyba, że jaiś cleaner może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 A IPĄ próbujesz czystą, czy rozcieńczoną? Jeśli 1:1 to może spróbuj stuprocentową, jak masz. Ostatnio jeden z partnerów mi tak podpowiedział, że warto zrobić "gęstszą" IPĘ, bo nie zawsze stężeniem 1:1 się wszystko z rys wymywa...No chyba, że jaiś cleaner może? Używałem 1:1 z destylowaną, mam jeszcze 100ml 100% IPA - lece spróbować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 A moze denat albo benzyna ekstrakcyjna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 A moze denat albo benzyna ekstrakcyjna ? Obu brak na składzie niestety... Zaraz lece to 100% IPA sprawdzić. W międzyczasie mi powiedzcie, bo mam aplikator żółty megsa i germana tri-color. Które z nich użyć do SRP na pierwszą i drugą warstwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 22 Lipca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Weź dowolny cleaner i podziałaj równolegle do tych rys, powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Ludzie... co to za różnica którą szmatą będziecie tarli Weź zmywacz silikonowy i powinno pomóc. Ponadto te zarysowania elegancko nadają się do "zniwelowania" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagoda5 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Mam ten ręcznik do osuszania. Zaraz po zakupie po pierwszym przetarciu był niewiarygodnie dobry, przetarłem całego Leona za jednym zamachem bez wykręcania. Następnie wykręciłem go i wysuszyłem, następnym razem już nie było tak różowo od samego początku pozostawiał smugi. Mam wrażenie jakbym wycierał samochód normalnym ręcznikiem do ciała.... Nie pomogło nawet pranie ręcznika. Co robię z nim źle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 W jakich warunkach przechowywać wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 a jaki masz ten wosk? Ja swoje jak i pewnie wiekszosc mam w lodowcea jak nie to garaż żeby temperatura nie była zbyt wysoka bo jak to wosk może zacząc się topic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Reda i Hi-temp'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgrywussdz, ja trzymam w pokoju na półeczce i jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Ja mam obecnie w pudełku plastikowym z innymi kosmetykami dlatego wolałem spytać niż później wyrzucić przez nieuwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 . Ponadto te zarysowania elegancko nadają się do "zniwelowania" Papier czy pady/futro? Mozesz opisac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 potwierdzam, miałem identyczne rysy na zderzaku a po papierku zapomniałem, ze w ogóle tam były dopiero z bliska coś widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 potwierdzam, miałem identyczne rysy na zderzaku a po papierku zapomniałem, ze w ogóle tam były dopiero z bliska coś widać Nie mam niestety miernika grubości lakieru w garażu, więc nie moge sobie pozwolić na walczenie "za wszelką cene"... Zdaje sobie sprawę, że takie rysy można usunąć, ale jakim kosztem? Ostatecznie udało mi się usunąć troche pasty - kombinacja IPA 100%, VP Tar n Glue remover, AG SRP. Coś zeszło, coś zostało - olałem, bo już zbyt dużo czasu poświęciłem na auto w ostatnich dniach/tygodniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Co polecacie jako zamiennik do megsowego Ulitmate Compound i swirlx'a? Bo oba mam na wykończeniu i myśle nad tym co teraz kupic... Jest cos wg. was lepszego, godnego zakupu? Czy pozostac czy tym zestawie ? Pracuje z nimi ręcznie jak coś Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartb Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 IronX przelany z wiekszej butli do nowej butelki z atomizerem Trigger "Super Type" po 2 dniach zrobil sie fioletowy. Pytanie, czy tak powinno się stać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Ta butelka była na pewno czysta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Wydaje mi się, że IronX zaczął zżerać metalową sprężynkę w atomizerze i dlatego tak się stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 ma być trwałe, satynowe i ładnie kropelkować Nielsen SAS czy Kochchemie Nano Magic Plast Care? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi