saddam Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Zaproponowałem PB PP2, bo to ta sama stajnia co Wheel Sealant więc powinno dobrze współgrać. Poza tym cleaner jeszcze coś doczyści, czego IPA nie zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Ok - dzięki w takim razie za informacje ;] nie wiem jeszcze czym go nakładać (słoneczko megsa, pędzel piankowy czy palce) bo wzór felgi cięzki (asa ar1), ale coś wykombinuje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Czego dolać do pianownicy z MagiFoam, by przy okazji mycia usunąć wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biszkopt Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Ja bym Magi nie marnował, tylko samym ludwikiem go (albo APC). Sam robiłem jakimś płynem do mycia naczyń - nazwy ne pamiętam i dało radę. Potem dwa wiadra z tymże samym płynem i według mnie wosk zdjęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Biszkopt, hm, może i racja, ale MF jakoś dużo z bańki 5l nie ubywa, więc nie mam z tym problemu. Może APC dolać do pianownicy? Tylko czy mi nie przeżre glorii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Śmiało kładź Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 DawPi, 50 ml APC i 50 ml Magifoam Glorii nie przeżre na pewno. Co do wosku, ściągnąć nie powinno. Dopiero np. Glossworkz przy myciu właściwym potrafi coś zamieszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 O patrzcie go, spróbuję! Dziękówa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 21 Lipca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Nie widzę możliwości żeby po dolaniu czegokolwiek do Glorii, zdjąć wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Evo, to jaką widzisz wg Ciebie najlepszą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 21 Lipca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Najlepiej i najdokładniej - cleaner. Ew wynalazki w stylu produktu Autobrite do ściągania wosków, zapomniałem nazwy. Jak chcesz bezdotykowo to ew. mocna chemia przy myciu ręcznym albo ze zwykłego opryskiwacza. Różnica pomiędzy osłabionym woskiem a całkowicie ściągniętym woskiem jest dość duża , zwłaszcza w kontekście np. kolejnego woskowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Nie no, cleaner to podstawa, myślałem, że jest jeszcze jakiś myk. Ok, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 czyli jak Evo piszesz konkretny preash+glinkowanie+pedzelkowanie apc+ cos ala mac124 i cleaner i mozna byc spokojnym ze tamtego juz nic nie zostało tak? A czy zwiekszenie stężenia aktywnej piany coś da? czy nie ma to zbytniego senu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 21 Lipca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 juz nic nie zostało tak? Tak czy nie ma to zbytniego senu? Nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensej17 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Witam. Mam pytanie mam UC i Polerke eurotec-2450w + gąbka ( ta dodawana do polerki) Powiedzcie mi jak ustawiać obroty ( 7 poziomów prędkości) i ile robić przejazdów aby zrobić korektę lakieru. Chodzi o swirle itp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Jak juz jestesmy w temacie to ktorą pianę polecacie z auto brite bo jest ich pare: Super snow, purple snow czy magi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystek Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Czy używał ktoś glinki do czegoś innego niż lakieru samochodowego? Myślę tutaj o tym, czy można tym wyczyścić brudy np na kafelkach w łazience, czy brud na meblach? Pytanie z czystej ciekawości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 uzywal ktos Carplan Wonder Hot Wheels ? to to to usuwa zanieczyszczenia metaliczne ? na filmikach krwawi jak ironx a kosztuje polowe mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Dopiero np. Glossworkz przy myciu właściwym potrafi coś zamieszać. w jakim stężeniu? Dawpi jak masz surfexa to spróbuj 1:3-4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMS Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Czy używał ktoś glinki do czegoś innego niż lakieru samochodowego? Myślę tutaj o tym, czy można tym wyczyścić brudy np na kafelkach w łazience, czy brud na meblach? Pytanie z czystej ciekawości a po co? Raczej asfaltu czy innych smolistych substancji na plytkach nie znajdziesz : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario448 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Niedlugo bede na wakacjach w trojmiescie. Czy ktos może mi podać jakis adres sklepu w którym nabede produkty takich firm jak Valetpro, Shiny Garage czy Fluffy Dryer ten niebieski? Chodzi o jakis sklep z tego typu kosmetykami, moga byc tez inni producenci;) Z góry dzieki w Trójmieście raczej zbyt wiele nie zakupisz. Stacjonarnych sklepów raczej tu nie ma, przynajmniej nie słyszałem o takich poza CarSpa, gdzie jakieś tam gadżety posiadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 z auto brite Magi Foam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterka9 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 w Trójmieście raczej zbyt wiele nie zakupisz. Stacjonarnych sklepów raczej tu nie ma, przynajmniej nie słyszałem o takich poza CarSpa, gdzie jakieś tam gadżety posiadają. No to szkoda. Ale dzieki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Czy używał ktoś glinki do czegoś innego niż lakieru samochodowego? Myślę tutaj o tym, czy można tym wyczyścić brudy np na kafelkach w łazience, czy brud na meblach? Pytanie z czystej ciekawości a po co? Raczej asfaltu czy innych smolistych substancji na plytkach nie znajdziesz : Glinka nie tylko usuwa smołę Glinkowałem drewniane biurko i nawet coś złapała No i oczywiście okna, pomagając mamie przed świętami. I jej komentarz po: czym ty jeździłeś po tych szybach, że się tak błyszczą" Myślę, że w łazience również się sprawdzi z jakimiś niechcianymi osadami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okti Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 piterka9, ale właśnie all4auto.pl wprowadziło odbiór osobisty w Gdyni, gdy zamawiasz normalnie u nich w sklepie internetowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi