escimo Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Koli_7, holsów raczej nie zlikwidujesz, jedynie ukryjesz lekkie swirle wypełniaczami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareme89 Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Czy to mozliwe zeby natys red smierdzial chemia, zadnej truskawki nie czuje, tylko mocna chemie... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duragloss Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 - Autobrite Clear Vue - Autoglym Car Glass Polish - Duragloss #755 Nu Glass - Glass Science Glass Scrub o Dura, AB i AG czytałem już na forum ale nie ma wskazanego zwycięzcy, najbardziej mnie interesuje opinia o GS bo nic nie ma na jego temat DG Nu-Glass #755 czyście zdecydowanie lepiej od AG CGP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Witam. Czy futro będzie lepszym rozwiązaniem od gąbki FLEXIPAD twarda-biała do korekty lakieru Audi, bo jedna gąbka już nie wytrzymała, a efekt po całym dniu jakiś jest ale mało zadowalający (jakieś rysy zostały, a nie należą do tych bardzo głębokich) ? thezoo, jak będziesz potrafił wyprowadzić rysy po futrze to tak. Co to za rysy? Bardzo trudne do usunięcia? Pytam ponieważ w najbliższej przyszłości też będę przeprowadzał korektę na A4 B6 a z racji twardego lakieru chciałem się zaopatrzyć właśnie w futro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Tery, Futro nie raz robi taki ,,bałagan`` na lakierze że trzeba nie raz się napocić żeby doprowadzić to do porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Kiedyś kupiłem lampy ksenon do Audi... Dotarły do mnie ale były w średnim stanie. Użyłem wtedy pasty Tempo żeby je odświeżyć - i nie powiem ładnie się prezentowały. Ale jak to z lampami w Audi bywa teraz troche pożółkły znowu... No i do rzeczy, nie chciałbym używać znmów tempo... mam Megsowe UC - czy ono ma podobną "moc" co tempo ? Na Germanie i UC uda mi się znów odświeżyć lampę czy raczej nie bardzo ? jednak UC na germanie dał radę (fota na szybko telefonem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj0nez Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Co to jest http://gtechniq.com/shop/3s-for-cars/ex ... -restorer/ testował ktoś jest to u nas dostępne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq161 Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 http://showcarshine.pl/3-pielegnacja-tw ... 25ml-.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwiecha Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Czy to mozliwe zeby natys red smierdzial chemia, zadnej truskawki nie czuje, tylko mocna chemie... ? mieliśmy kiedyś taką sytuację w firmie, że klient przyszedł z awanturą, że zamiast piany aktywnej dostał jakiś alkohol. Nie wierzyłem, dopóki nie powąchałem - faktycznie ewidentnie śmierdziało jak denaturat. Sprawdziliśmy całą partię - kilka sztuk tak "pachniało", reszta ok. Co ciekawe, nie miało to związku z jakością działania Co najlepsze po "konsultacji z producentem" ten stwierdził.... że to nie jego chemia. Tak że odpowiadając na Twoje pytanie - Tak, jest to bardzo możliwe Czy to dobrze, że pachnie inaczej - raczej nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 czym zdjąć fabryczne zabezpieczenie lakieru? autko wyjechało z salonu więc pewnie jest czymś spryskane przez fabryke. z tego co może dać rade posiadam UC, IPA i AIO. taka mniej inwazyjna metoda to chyba IPA i szampon w mocnym stężeniu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterka9 Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Niedlugo bede na wakacjach w trojmiescie. Czy ktos może mi podać jakis adres sklepu w którym nabede produktu takich firm jak Valetpro, Shiny Garage czy Fluffy Dryer ten niebieski? Chodzi o jakis sklep z tego typu kosmetykami, moga byc inni producenci;) Z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Krótkie pytanie krótka odpowiedź, uwaga.. pytanie wielu z Was zwali z krzesła.. pytam bo nie do końca rozumiem, APC to ma się znaczyć all purpose cleaner czyli środek do czyszczenia wszystkiego tak? heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerek Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Tak dokładnie do wszystkiego w odpowiednim stężeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Majk, w zasadzie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Co położyć pod PB Wheel Sealant na wyczyszczone, ale w żaden sposób nie polerowane chromowane felgi? w arsenale: PB PP2, AG SRP oraz IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Shmatan, oczyszczone felgi w sensie tar remover, glinka, apc itp.? Jeśli tak to PB PP2 przed PB Wheel Sealantem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor1906 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 pytanie za milion - czy slyszal ktos kiedykolwiek o czyms takim jak zabezpieczenie lakieru teflonem? ('po ch*j mi wosk, jak mam polozony teflon na aucie') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 igor1906, setki razy. Teflon jest rakotwórczy, więc nie można go jeść Na przykład Titanium, Shield zawierają dodatki w postaci PTFE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterka9 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Niedlugo bede na wakacjach w trojmiescie. Czy ktos może mi podać jakis adres sklepu w którym nabede produkty takich firm jak Valetpro, Shiny Garage czy Fluffy Dryer ten niebieski? Chodzi o jakis sklep z tego typu kosmetykami, moga byc tez inni producenci;) Z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Preprowadziłem korekte maszynową lakieru, jednak z uwagi na dużą ilość rys nie wszystko zeszło. Powiedzmy 85%... Czy to nie grzech po korekcie maszynowej stosować SRP? Na tą chwile gołym okiem ciężko wypatrzeć rysy, ale jak się wie gdzie są, to się znajdzie. Mam zamiar położyć SRP + Hi-Temp, czyli popularny zestaw. Po 2 warstwy jednego i drugiego aplikować? Jest sporo rozbieżności na forum, czy jedna, czy dwie, czy wcale srp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Preprowadziłem korekte maszynową lakieru, jednak z uwagi na dużą ilość rys nie wszystko zeszło. Powiedzmy 85%... Czy to nie grzech po korekcie maszynowej stosować SRP? Na tą chwile gołym okiem ciężko wypatrzeć rysy, ale jak się wie gdzie są, to się znajdzie. Mam zamiar położyć SRP + Hi-Temp, czyli popularny zestaw. Po 2 warstwy jednego i drugiego aplikować? Jest sporo rozbieżności na forum, czy jedna, czy dwie, czy wcale srp... Śmiało kładź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Shmatan, oczyszczone felgi w sensie tar remover, Glinka, apc itp.? bilberry, ironX, tar and glue z autoglyma i na końcu glinka - jutro będę je ogarniał, i w założeniu mają być tak czyste żeby dało się z nich jeść W takim razie ponawiam pytanie - co pod PB WS? IPA. czy PB PP2 przed PB Wheel Sealantem. ;]? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senz Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 cptolgierd napisał/a: IPA. czy saddam napisał/a: PB PP2 przed PB Wheel Sealantem. ;]? Może być IPA, SRP, PP2 co wolisz. Ważne aby powierzchnia była dobrze przygotowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi