reez Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 MM.MM , kinek01 dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 szukałem odpowiedzi na forum ale nie znalazłem, więc pytam tutaj: jak wypadają w odniesieniu te szampony w porównaniu do duraglossa 901: - Race Glaze Wash and Wax Auto Bath - ClearKote Car Wash siła mycia, poślizg, zapach, opłacalność, własne odczucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 ClearKote Car Wash -Słaba piana -poślizg w miarę -zapach chyba migdałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Mam dylemat co wybrać jako następny wosk, mój dorobek to jedynie #476 i tu rodzi się pytanie wybrać FK 1000 Hp czy DJ Light Fantastic ? Kolor lakieru to złoty metalik. Czy FK różni sie w wyglądzie od Colliego ? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 FK 1000p vs Colli - na srebrnym lakier lepiej się szkli i mniej kurzy niż Colli. Light Fantastic za to jest woskiem letnim i pewnie lepiej pachnie niż FK czy Colli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Mam dylemat co wybrać jako następny wosk, mój dorobek to jedynie #476 i tu rodzi się pytanie wybrać FK 1000 Hp czy DJ Light Fantastic ? Kolor lakieru to złoty metalik. Czy FK różni sie w wyglądzie od Colliego ? Z góry dzięki W moim odczuciu FK 1000 daje bardzo ładny wygląd na srebrnych i jasnych lakierach. Na Twoim miejscu zdecydował bym się na DJ ze względu takiego, że jednego "pancerniaka" już masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Dzięki panowie raczej wezmę Dodo. Kupiłem oba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 ClearKote Car Wash -Słaba piana -poślizg w miarę -zapach chyba migdałów Mój się pienie zajebiście. Zapach dość wyczuwalny w czasie mycia, poślizg i domywanie ok. Koncentracja jak u reszty. Bardzo nie lubi mycia w słońcu i upale. Fajny szampon dla odmiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMS Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 A ja nieco z innej beczki. Jakie w miarę tanie płytki polecicie do garażu na podłogę? Głównie chodzi o takie co by mi nie pękły pod moim autem ważącym 1350 kilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horas91 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Wiem, że nietypowe pytanie, ale na ile wystarczy mi tester FINISH KARE 1000P Hi-Temp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 AMS, gres polecam, tylko w dobrej cenie jest trochę hmmmm .... mały wybór kolorystyczny (szare, brązy i beże), jeśli terakota to po prostu pytaj sprzedawcę o taką do garażu (znosi większe obciażenia) Horas91 to jst typowe pytanie tych którzy mają kupić/kupili FK, co ja z tym potem zrobię? Jak się domyślasz, zależy ile aut chcesz posmarować, jak często to robisz, FK jest polecany również na felgi, może to choć trochę pozwoli go zmniejszyć. Duża pucha starcza dożywotnio, tester na 10 lat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Panowie... gramatura mikrofibry - 270g/m2 Ujdzie do polerowania wosku? Nie mam innych teraz a akurat te są trzy w półce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 sebek0720, nie ma lepszej metody jak chwycić i w tany. Jeśli nie masz innej a chcesz/musisz to zrobić szybko, to nie kombinuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horas91 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Lepej Duragloss 601 a później 111 Czy Poorboy's World White Diamond - Do srebrnego metalica, i zielonej perły Poorboy's Black Hole - Do czarnego metalica A na to: Finish Kare Hi Temp 1000P Chodzi o nie przyciąganie kurzu(bo mam kamienistą drogę pod dom) no i trwałość Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 czym usunac farbe z plastikow ? konkretnie to z kolpakow,czy scansol zniszczy plastik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horas91 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 czym usunac farbe z plastikow ? konkretnie to z kolpakow,czy scansol zniszczy plastik ? najłatwiej(i bardzo ostro) to chyba nitrem pójdzie... ale czy nie zniszczysz plastików to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Lepej Duragloss 601 a później 111 Czy Poorboy's World White Diamond - Do srebrnego metalica, i zielonej perły Poorboy's Black Hole - Do czarnego metalica A na to: Finish Kare Hi Temp 1000P Chodzi o nie przyciąganie kurzu(bo mam kamienistą drogę pod dom) no i trwałość Pozdrawiam 652+601+111 jak samochód nigdy nie widział porządnego czyszczenia to 601 będzie za słaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 patryczken16, myślę że scansol zniszczy nie tyle plastik (choć miękki może) co lakier z plastiku zejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinek01 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 najłatwiej(i bardzo ostro) to chyba nitrem pójdzie... ale czy nie zniszczysz plastików to nie wiem może i najłatwiej ale nitrem go rozjedzie przecież... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 patryczken16, pamiętam ten numer jeszcze z czasów ściągania lakierów z modelików samochodowych. Na noc wpakuj je do DOTa 4 czy tam jakiego chcesz. Zawsze schodził cały lakier, nie robiąc żadnych wżerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horas91 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Lepej Duragloss 601 a później 111 Czy Poorboy's World White Diamond - Do srebrnego metalica, i zielonej perły Poorboy's Black Hole - Do czarnego metalica A na to: Finish Kare Hi Temp 1000P Chodzi o nie przyciąganie kurzu(bo mam kamienistą drogę pod dom) no i trwałość Pozdrawiam 652+601+111 jak samochód nigdy nie widział porządnego czyszczenia to 601 będzie za słaby. Niestety fundusz mnie już trzyma... Dlatego pytałem o zestaw nr 2... bo można testery zakupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Produkty rozcieńczać w zwykłej wodzie czy demineralizowanej ?? Jest jakaś różnica ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunga Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgrywussdz, po demineralizowanej nie ma zacieków, ale jak masz robić jakiegoś chama np. do felg to wtedy lej normalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 dzieki za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bono-e30 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Patryk, poszukaj na naszym drugim forum jak użytkownik wąski sobie progi MT1 scansolem potraktował Było blisko tej reklamy ruskiego proszku do prania "Była plama, nie ma bluzki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi