Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

szukałem odpowiedzi na forum ale nie znalazłem, więc pytam tutaj:

jak wypadają w odniesieniu te szampony w porównaniu do duraglossa 901:

- Race Glaze Wash and Wax Auto Bath

- ClearKote Car Wash

siła mycia, poślizg, zapach, opłacalność, własne odczucia :D

Opublikowano

Mam dylemat co wybrać jako następny wosk, mój dorobek to jedynie #476 i tu rodzi się pytanie wybrać FK 1000 Hp czy DJ Light Fantastic ? Kolor lakieru to złoty metalik. Czy FK różni sie w wyglądzie od Colliego ?

Z góry dzięki ;)

Opublikowano

FK 1000p vs Colli - na srebrnym lakier lepiej się szkli i mniej kurzy niż Colli. Light Fantastic za to jest woskiem letnim i pewnie lepiej pachnie niż FK czy Colli.

Opublikowano
Mam dylemat co wybrać jako następny wosk, mój dorobek to jedynie #476 i tu rodzi się pytanie wybrać FK 1000 Hp czy DJ Light Fantastic ? Kolor lakieru to złoty metalik. Czy FK różni sie w wyglądzie od Colliego ?

Z góry dzięki ;)

W moim odczuciu FK 1000 daje bardzo ładny wygląd na srebrnych i jasnych lakierach. Na Twoim miejscu zdecydował bym się na DJ ze względu takiego, że jednego "pancerniaka" już masz.

Opublikowano
ClearKote Car Wash

-Słaba piana

-poślizg w miarę

-zapach chyba migdałów

Mój się pienie zajebiście. Zapach dość wyczuwalny w czasie mycia, poślizg i domywanie ok. Koncentracja jak u reszty. Bardzo nie lubi mycia w słońcu i upale.

Fajny szampon dla odmiany.

Opublikowano

A ja nieco z innej beczki.

Jakie w miarę tanie płytki polecicie do garażu na podłogę?

Głównie chodzi o takie co by mi nie pękły pod moim autem ważącym 1350 kilo :)

Opublikowano

AMS, gres polecam, tylko w dobrej cenie jest trochę hmmmm .... mały wybór kolorystyczny (szare, brązy i beże), jeśli terakota to po prostu pytaj sprzedawcę o taką do garażu (znosi większe obciażenia)

Horas91 to jst typowe pytanie tych którzy mają kupić/kupili FK, co ja z tym potem zrobię? :D

Jak się domyślasz, zależy ile aut chcesz posmarować, jak często to robisz, FK jest polecany również na felgi, może to choć trochę pozwoli go zmniejszyć.

Duża pucha starcza dożywotnio, tester na 10 lat? :mrgreen:

Opublikowano

Lepej Duragloss 601 a później 111

Czy

Poorboy's World White Diamond - Do srebrnego metalica, i zielonej perły

Poorboy's Black Hole - Do czarnego metalica :)

A na to:

Finish Kare Hi Temp 1000P

Chodzi o nie przyciąganie kurzu(bo mam kamienistą drogę pod dom) no i trwałość :evil:

Pozdrawiam :ad:

Opublikowano
czym usunac farbe z plastikow ? konkretnie to z kolpakow,czy scansol zniszczy plastik ?

najłatwiej(i bardzo ostro) to chyba nitrem pójdzie... ale czy nie zniszczysz plastików to nie wiem :)

Opublikowano

Czy

A na to:

Chodzi o nie przyciąganie kurzu(bo mam kamienistą drogę pod dom) no i trwałość :evil:

652+601+111 :)

jak samochód nigdy nie widział porządnego czyszczenia to 601 będzie za słaby.

Opublikowano
najłatwiej(i bardzo ostro) to chyba nitrem pójdzie... ale czy nie zniszczysz plastików to nie wiem

może i najłatwiej ale nitrem go rozjedzie przecież... :/

Opublikowano

patryczken16, pamiętam ten numer jeszcze z czasów ściągania lakierów z modelików samochodowych. Na noc wpakuj je do DOTa 4 czy tam jakiego chcesz. Zawsze schodził cały lakier, nie robiąc żadnych wżerów :good:

Opublikowano

Czy

A na to:

652+601+111 :)

jak samochód nigdy nie widział porządnego czyszczenia to 601 będzie za słaby.

Niestety fundusz mnie już trzyma... :)

Dlatego pytałem o zestaw nr 2... bo można testery zakupić :):kox:

Opublikowano

Zgrywussdz, po demineralizowanej nie ma zacieków, ale jak masz robić jakiegoś chama np. do felg to wtedy lej normalna.

Opublikowano

Patryk, poszukaj na naszym drugim forum jak użytkownik wąski sobie progi MT1

scansolem potraktował :mrgreen:

Było blisko tej reklamy ruskiego proszku do prania "Była plama, nie ma bluzki" 8-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.