bartb Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Z tego co kojarze to #16 została już jakiś czas temu wycofana z rynku w usa w związku z niespełnianiem jakiś tam norm. Pamiętam posty z forum megsa jak ludzie w usa robili sobie zapasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Powiedzcie mi na szybko czy przezroczysta naklejka pod antenę CB szkodzi na lakier pod spodem. Mam na myśli jakieś odbarwienia itp. Mam zamiar ją zmieniać co rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Powiedzcie mi na szybko czy przezroczysta naklejka pod antenę CB szkodzi na lakier pod spodem. Mam na myśli jakieś odbarwienia itp. Mam zamiar ją zmieniać co rok. Ogólnie przydatna rzecz , szkodzić nie szkodzi u mnie po zdjęciu starej a przed naklejeniem nowej trzeba było tylko porzadnie oczyścić lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 żecz Błagam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 lukwawa, dobra dobra poprawione ! I ja przy okazji mam pytanie ! czy przy codziennym przecieraniu samochodu z kurzu mogę sobie QD (FK) rozcienczyc troche z wodą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Nie bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martig Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Jest gdzieś temat o oklejaniu przed korekcja, chodzi mi dokładnie w jaki sposób oklejać wnęki miedzy elementami i jak zabezpieczyć i jak robić korekcie przy znaczkach i emblematach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq8shq Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 jak robić korekcie przy znaczkach i emblematach znaczki i emblematy najlepiej byloby zdjac na czas korekty lakieru po czym ponownie je zamontowac - chociaz jest to czasochlonne to moim zdaniem daje najlepsze efekty. U siebie znaczki sciagalem nicia dentystyczna i poszlo bardzo sprawnie, resztki tasmy/kleju usuwalem decabitem. Mozna tez na skroty i poprostu obkleic jest dokladnie, chociaz to zalezy od znaczka - ja znaczka audi nie obklejalem tylko zdejmowalem dlatego ze to jest element wewnatrz ktorego jest lakier i za nic nie dalo sie tam podejsc niczym, poniewaz sa to miejsca gdzie lakier przeswituje na 1-2cm. W przypadku takiego znaczka najlepiej go usunac, jezeli to znaczek "pelny" to poprostru oblepic dokladnie i juz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martig Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 sq8shq, a czym wtedy na nowo przykleic i pytanie czy megs QD tez da rade usunac resztki kleju?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartb Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 sq8shq, a czym wtedy na nowo przykleic i pytanie czy megs QD tez da rade usunac resztki kleju?? QD to QD. Najlepiej jakiś środek do usuwania asfaltu/kleju jak wspomniany decabit lub coś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq8shq Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 sq8shq, a czym wtedy na nowo przykleic i pytanie czy megs QD tez da rade usunac resztki kleju?? ja przykleilem najtanszym kosztem ale tak aby dalo sie je kiedy ponownie odkleic - uzylem tasmy montazowej dwustronnej (takiej ala gabkowanej, nie wiem czy to byla do paneli ale tak wygladala mniej wiecej), nie wiem jak ona sie profesjonalnie nazywa...mialem kawalek w domu i trzyma sie idealnie. Robilem test i bez problemu idzie ja pozniej usunac z lakieru bez wyrzadzania szkody ale sa ludzie kotrzy kleja tez pozniej na stale, na kropelke, poxiline itp. QD sluzy do odswiezania powloki woskowej oraz do usuniecia lekkich zabrudzen, z klejem za nic nie da sobie rady. Mozesz probowac namoczyc np. nafta oswietleniowa (lakierowi nie zaszkodzi) a powinno dac rade jak nie zostanie duzo syfu i klej nie jest mega stary albo uzyc czegos dedykowanego typu decabit, reno flash czy inne typu tar&glue Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 pieni wam sie na aucie podczas mycia rękawicą DJ BTBM ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Panowie znacie kogos kto pomoze przy zakupie z amazon.co.uk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Panowie znacie kogos kto pomoze przy zakupie z amazon.co.uk W czym problem? Niedawno zamawiałem polerkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 m1chal, mi podczas mycia rękawica wełnianą żaden szampon się nie pieni,również BTBM i pozostałe Dodo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Evo, myslalem, ze cos źle robie, za malo szamponnu czy cos... ale widocznie tak musi byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Ma ktoś pomysł co się mogło stać, że po jednym myciu moja rękawica Wookie nie wygląda już jak Wookie tylko głowa wokalisty Boney M ? Konkretnie jak gigantyczne afro a włosy po całej długości jak potraktowane gofrownicą Dokładnie tak: A wyglądała tak: Dodam, że po myciu zgodnie z instrukcją przepłukałem czystą wodą, otrzepałem na ręku ( tak jak robią to mokre zwierzęta i zostawiłem do wyschniecia w ciepłym pomieszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szoszon1983 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Dziś pierwszy raz nakładałem wosk dłońmi. Był to DJ DW. Wosk musiałem dosyć szybko docierać, jak czekałem dłużej niż 2minuty, to szło dosyć ciężko. Tak ma być, czy robie coś nie tak? Ile wosku powinienem zużyć na jedno woskowanie? na pokrycie całego a8 poszła mi prawie cała próbka 30g-to za dużo/za mało? czy może ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Pepper, niezły numer ! może lepiej z nią do fryzjera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolargol Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 szoszon1983, za dużo nałożyłeś i potem był problem z polerowaniem. próbka powinna Ci wystarczyć na 3-4 aplikacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Pepper, może ją uczesz ? A tak na serio, to tym jak wygląda po wysuszeniu bym się raczej nie przejmował,jeśli nie pogubiła włosia to przy myciu będzie sprawować się tak samo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szoszon1983 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 szoszon1983, za dużo nałożyłeś i potem był problem z polerowaniem. próbka powinna Ci wystarczyć na 3-4 aplikacje nawet na auto wielkości A8L? widać jeszcze muszę się sporo nauczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 szoszon1983, No na tak duży samochód to myślę że powinna starczyć na 2 razy przy normalnym nakładaniu bez super starania się o najcieńszą warstwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rcyh Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 sory za banalne pytanie ale jestem w trakcie pracy i nie pamiętam ile czasu muszę minimum odczekać żeby położyć colli 476 na ag srp? auto stoi na słońcu w tej chwili, srp już spolerowane fibrą dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 przynajmniej godzinkę lub dwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi