cptolgierd Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Jaka jest różnica pomiędzy AIO Autobrite Cherry Glaze, a Euphorią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 S3ci0r, peciu dzięki za informację,muszę podjechać gdzieś w Lublinie,żeby mi to zrobili jak ma być,bo "spece" z Renault stwierdzili,że może być 5% błędu i odesłali mnie do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam wszystkich , mam pytanie co polecacie do pierwszego uzycia- wyłącznie ręczniehttp://mrcleaner.pl/meguiars-clear-coat ... p1350.html czy moze http://mrcleaner.pl/meguiars-clear-coat ... p1349.html lub http://mrcleaner.pl/meguiars-ultimate-c ... p1179.html Chciałbym lekko odswierzyc zniszczony lakier. Polecam ostatnią pozycję Meguiars Ultimate Compound 450ml (dużo było o tym na forum)tych dwóch pierwszych nie miałem. W zeszłym tygodniu robiłem 13letniego New Beetlea i ładnie wyszło. POLECAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam, pierwszy raz mam do czynienia z gąbkami polerskimi. Dzisiaj dotarła do mnie paczka z której wyciągnąłem odkształconą/zgniecioną gąbke - przez co nie jest zachowany jej okrągły kształt (patrząc od góry). Czy takich odkształceń można się pozbyć? np moczenie w wodzie/odwirowywanie etc? Nie piszcie, żebym spróbował sam, bo dopóki nic z nią nie zrobie, mógłbym ew ubiegać się o wymiane. Odwołuje pytanie - zamoczenie i odwirowanie załatwiło sprawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek55 Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam, czy po zrobieniu lakieru Megsem UC należy go przetrzeć IPA chcąc połozyć dodo lpl+ FK1000p? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daylander Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam Chciałbym w niedługim czasie zacząć przygodę z detalingiem. I teraz moje pierwsze pytanie. Niestety przez własną głupotę załatwiłem sobie lakier z tyłu samochodu oraz na masce. Wklejam zdjęcia i moje pytanie czy coś spoleruje te rysy. Myślałem o meguiars ultimate compound lub słabszy ScratchX 2.0. W grę wchodzi na razie polerka ręczna. Zdjęcie w dużym zbliżeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
detuk Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 witam ,czy ktos uzywał hybryd v7 od chemical guysa? czy nie pogryzie sie po nałozeniu na jakiegos zymolka w celu utrwalenia? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 blackhole to tylko na ciemne czy ogólnie na wszystkie kolory do wyciągania głębi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 weglus, raczej na wszystkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Czy mam rozumieć że "2 przejazdy" FG500 oznaczają dwukrotne (pomiędzy nimi IPA) przejście całej procedury wskakiwania po kolei na obroty i w dół? Ile powinno trwać mniej więcej takie jednokrotne wypracowanie (przejście) FG500? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Ile powinno trwać mniej więcej aż będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Ile powinno trwać mniej więcej aż będzie dobrze Takiej odpowiedzi się spodziewałem A jak z pierwszym pytaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Czy mam rozumieć że "2 przejazdy" FG500 oznaczają dwukrotne (pomiędzy nimi IPA) przejście całej procedury wskakiwania po kolei na obroty i w dół? Tak, jeden przejazd to cały cykl. Jak wiadomo, że potrzeba jest kilka przejazdów, to schodzenie z obrotów w każdym nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Jak wiadomo, że potrzeba jest kilka przejazdów, to schodzenie z obrotów w każdym nie ma sensu. Czyli kończymy jeden przejazd na max 2000 obrotów, potem IPA (czy niekoniecznie?) i znów od 600-900 lecimy w góre na nowej dawce, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 czym wyczyścić piankowy aplikator słoneczko po wosku fk1000p? czym to ustrojstwo rozpuścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 S3ci0r, woda z szarym mydłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 S3ci0r, namoczyć aplikator i pocierać tym http://www.superkoszyk.pl/product-pol-3 ... 100-g.html Wszystko tym mydełkiem piorę i jest cacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 czym wyczyścić piankowy aplikator słoneczko po wosku fk1000p? czym to ustrojstwo rozpuścić? Mam podobny problem z wymywaniem sealanta Wolfganga z czarnego finisha Megsa. Woda z szarym mydłem to dla tego sealanta łaskotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Czyli kończymy jeden przejazd na max 2000 obrotów, potem IPA (czy niekoniecznie?) i znów od 600-900 lecimy w góre na nowej dawce, tak? możesz profilaktycznie ostatnie przejścia na ok 1200 obrotów zrobić. Jeśli walczysz z głębokimi rysami i widać, że nie zeszły, to olej IPA. Jeśli chcesz mocnego cięcia, to rozprowadź pastę i od razu wejdź na wysokie obroty. testuj i zobacz jak to działa na Twoim lakierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyga Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 JM63, dzięki Teraz już wszystko wiem... przynajmniej do jutra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 S3ci0r, woda z szarym mydłem?dało radę ale wspomagałem się baaaardzo gorącą wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 S3ci0r następnym razem spróbuj płynu do naczyń, albo zwykłego proszku do prania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMS Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Czy do zabezpieczenia felg aluminiowych po dekontaminacji i glinkowaniu nadaje się collinite 845? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perełka Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Który z tych trzech sealantów wybrać do ręcznego nakładania? http://www.excede.pl/finish-kare-2180-u ... -p666.html http://www.excede.pl/poorboys-world-ex- ... -p643.html http://www.excede.pl/poorboys-world-ex- ... -p644.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi