Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

S3ci0r, peciu dzięki za informację,muszę podjechać gdzieś w Lublinie,żeby mi to zrobili jak ma być,bo "spece" z Renault stwierdzili,że może być 5% błędu i odesłali mnie do domu :thumbdown:

Opublikowano
Witam wszystkich , mam pytanie co polecacie do pierwszego uzycia- wyłącznie ręcznie

http://mrcleaner.pl/meguiars-clear-coat ... p1350.html

czy moze

http://mrcleaner.pl/meguiars-clear-coat ... p1349.html

lub

http://mrcleaner.pl/meguiars-ultimate-c ... p1179.html

Chciałbym lekko odswierzyc zniszczony lakier.

Polecam ostatnią pozycję Meguiars Ultimate Compound 450ml (dużo było o tym na forum)tych dwóch pierwszych nie miałem. W zeszłym tygodniu robiłem 13letniego New Beetlea i ładnie wyszło. :good: POLECAM

Opublikowano

Witam, pierwszy raz mam do czynienia z gąbkami polerskimi. Dzisiaj dotarła do mnie paczka z której wyciągnąłem odkształconą/zgniecioną gąbke - przez co nie jest zachowany jej okrągły kształt (patrząc od góry).

Czy takich odkształceń można się pozbyć? np moczenie w wodzie/odwirowywanie etc? Nie piszcie, żebym spróbował sam, bo dopóki nic z nią nie zrobie, mógłbym ew ubiegać się o wymiane.

Odwołuje pytanie - zamoczenie i odwirowanie załatwiło sprawe.

Opublikowano

Witam

Chciałbym w niedługim czasie zacząć przygodę z detalingiem. I teraz moje pierwsze pytanie. Niestety przez własną głupotę załatwiłem sobie lakier z tyłu samochodu oraz na masce. Wklejam zdjęcia i moje pytanie czy coś spoleruje te rysy. Myślałem o meguiars ultimate compound lub słabszy ScratchX 2.0. W grę wchodzi na razie polerka ręczna. Zdjęcie w dużym zbliżeniu

Opublikowano

witam ,czy ktos uzywał hybryd v7 od chemical guysa?

czy nie pogryzie sie po nałozeniu na jakiegos zymolka w celu utrwalenia?

pozdrawiam

Opublikowano

Czy mam rozumieć że "2 przejazdy" FG500 oznaczają dwukrotne (pomiędzy nimi IPA) przejście całej procedury wskakiwania po kolei na obroty i w dół?

Ile powinno trwać mniej więcej takie jednokrotne wypracowanie (przejście) FG500?

Opublikowano
Ile powinno trwać mniej więcej

aż będzie dobrze :evil:

Takiej odpowiedzi się spodziewałem :P A jak z pierwszym pytaniem?

Opublikowano
Czy mam rozumieć że "2 przejazdy" FG500 oznaczają dwukrotne (pomiędzy nimi IPA) przejście całej procedury wskakiwania po kolei na obroty i w dół?

Tak, jeden przejazd to cały cykl.

Jak wiadomo, że potrzeba jest kilka przejazdów, to schodzenie z obrotów w każdym nie ma sensu.

Opublikowano
Jak wiadomo, że potrzeba jest kilka przejazdów, to schodzenie z obrotów w każdym nie ma sensu.

Czyli kończymy jeden przejazd na max 2000 obrotów, potem IPA (czy niekoniecznie?) i znów od 600-900 lecimy w góre na nowej dawce, tak?

Opublikowano

czym wyczyścić piankowy aplikator słoneczko po wosku fk1000p? czym to ustrojstwo rozpuścić? :dontknow:

Opublikowano
czym wyczyścić piankowy aplikator słoneczko po wosku fk1000p? czym to ustrojstwo rozpuścić?

Mam podobny problem z wymywaniem sealanta Wolfganga z czarnego finisha Megsa. Woda z szarym mydłem to dla tego sealanta łaskotki.

Opublikowano
Czyli kończymy jeden przejazd na max 2000 obrotów, potem IPA (czy niekoniecznie?) i znów od 600-900 lecimy w góre na nowej dawce, tak?

możesz profilaktycznie ostatnie przejścia na ok 1200 obrotów zrobić. Jeśli walczysz z głębokimi rysami i widać, że nie zeszły, to olej IPA.

Jeśli chcesz mocnego cięcia, to rozprowadź pastę i od razu wejdź na wysokie obroty. testuj i zobacz jak to działa na Twoim lakierze ;)

Opublikowano
S3ci0r, woda z szarym mydłem?
dało radę :good: ale wspomagałem się baaaardzo gorącą wodą :mrgreen:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.