canta8 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 A dlaczego są takie kłopoty z orientacyjną choć informacją o grubości lakierów w nowych autach? Firmy uczyniły z tego tajemnicę? mam rocznego Mitsubishi Colta,kolor bezowy i nigdzie nie mogę znaleźć choć przyblizonej grubości lakieru. W ASO mówili o wszystkim tylko nie o konkretach. A w Internecie jedni mówią,że potrafi mieć nawet ok 40 mikronów w niektórych miejscach,średnia grubośc to od 70 do 90. Cieniutko. Może ktoś z Państwa ma dostęp do tabeli grubości powłok lakierniczych samochodów różnych firm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 że potrafi mieć nawet ok 40 mikronów Ta co jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Szefy, "idzie" zobaczyc po kropelkowaniu roznice pomierzy glazurem a quartzem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 hyundai i30 ma fabrycznie 150mikronów jak go mierzyłem. więc kia powinna mieć podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Jak dobrze krople... pomierzy to "idzie" zobaczyc Moim zdaniem da się zauważyć różnicę w lepszym beadingu na korzyść Glasura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Jutro bedzie trzeci miesiac od wysmalcowania,a dziala jak nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Jutro bedzie trzeci miesiac od wysmalcowania,a dziala jak nowy Glasur? Nic dziwnego skoro jeździsz w pokrowcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 przy nastepnym myciu zrobie filma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 że potrafi mieć nawet ok 40 mikronów Ta co jeszcze A możesz podac grubości lakieru Colta VII ? takie rzeczy opowiadaja na forum Mitsubishi. Ta grubość jest podobno na lakierze wewnątrz samochodu, z zewnatrz jest miejscami w zakresie 70-80. jeśli znasz to będę wdzięczny za podanie .Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 canta8, Podjedz do mnie to zmierzymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Dzięki. Masz firme koło sądu na Ozimskiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bono-e30 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 hyundai i30 ma fabrycznie 150mikronów jak go mierzyłem. więc kia powinna mieć podobnie Auto już u mnie , pierwszy ogląd .... w sumie nie będzie śle jutro od 7.00 działam, i pomiar pierdyknę dla potomnych, gdyż auto salonowe nie ruszane jeszcze pozdroo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 canta8, Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaine Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 hyundai i30 ma fabrycznie 150mikronów jak go mierzyłem. więc kia powinna mieć podobnie Oglądałeś samochód z drugą warstwą klaru albo cały zapylany Jestem na bieżąco z Seat Ibiza, Leon, Hyundai i30 oraz Kia Cee'd. Oryginalna warstwa lakieru na i30 to 70-80um. Seat w zależności od lakieru 120-140um. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackill Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Rozebrałem wkładkę zamka do naprawy, czym najlepiej to zalać, żeby usunąć stary bród i smary a nie uszkodzić niczego? Benzyna ekstrakcyjna, nitro, APC, WD40? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capaz Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Rozebrałem wkładkę zamka do naprawy, czym najlepiej to zalać, żeby usunąć stary bród i smary a nie uszkodzić niczego? Benzyna ekstrakcyjna, nitro, APC, WD40? Ja zawsze traktowałem takie rzeczy WD40 ale później smarowałem co trzeba za pomocą produktu Wurth-a - nazywy nie pamiętam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackill Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 OK, w sumie to nafta, więc powinna dobrze wymyć smary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 canta8, Tak To fajnie ,bo masz dobre opinie "na mieście" a po obejrzeniu Twoich relacji uważam,że w pełni uzasadnione. Domysliłem sie oglądając zdjęcia z jednej relacji . Te charakterystyczne,sliczne obiekty na przeciwko twej firmy. Skorzystam z zaproszenia,serdecznie pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Panowie które combo będzie lepsze: glinka>dj lpl>srp>red czy glinka>srp>red? ogarniam sobie auto na działce i nie wiem które wybrać. auto bez korekty, po prostu oczyszczam sam lakier z większego syfu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Jeśli z większego syfu to wybrałbym pierwsze combo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik847 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 czy owady można usuwać apc 1:10 ? wiem że podrażni wosk ale to akurat na tym aucie go nie ma tylko kwestia czy apc 1:10 nie będzie szkodliwe dla lakieru ,... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 czy owady można usuwać apc 1:10 ? wiem że podrażni wosk ale to akurat na tym aucie go nie ma tylko kwestia czy apc 1:10 nie będzie szkodliwe dla lakieru ,... Spokojnie możesz używać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik847 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 GracjanS4 dzięki za odpowiedz a mógłbyś mi napisać swoje stężenia APC i przykłady ich użytkowania ? bo jakiś czas temu zadałem takie tu pytanie i poradzili złotą radą żeby przeszukać forum no i szukam szukam i jedynie znalazłem 1:10 - owady oraz kokpit w środku auta 1:4 - mocne zabrudzenia oraz felgi i to na tyle piszę dlatego żeby nie zaszkodzić sobie APC tylko pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Jaka jest orginalna grubość lakieru w E90 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 hyundai i30 ma fabrycznie 150mikronów jak go mierzyłem. więc kia powinna mieć podobnie Oglądałeś samochód z drugą warstwą klaru albo cały zapylany Jestem na bieżąco z Seat Ibiza, Leon, Hyundai i30 oraz Kia Cee'd. Oryginalna warstwa lakieru na i30 to 70-80um. Seat w zależności od lakieru 120-140um. oglądałem swój samochód, który kupiłem w salonie seat leon 2010 również kupiony w salonie 180-220 miał sporo też zależy od czujnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi