Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A dlaczego są takie kłopoty z orientacyjną choć informacją o grubości lakierów w nowych autach? Firmy uczyniły z tego tajemnicę? mam rocznego Mitsubishi Colta,kolor bezowy i nigdzie nie mogę znaleźć choć przyblizonej grubości lakieru. W ASO mówili o wszystkim tylko nie o konkretach. A w Internecie jedni mówią,że potrafi mieć nawet ok 40 mikronów :shock: w niektórych miejscach,średnia grubośc to od 70 do 90. Cieniutko. :x

Może ktoś z Państwa ma dostęp do tabeli grubości powłok lakierniczych samochodów różnych firm?

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Jak dobrze krople...

pomierzy

to

"idzie" zobaczyc

:lol:

Moim zdaniem da się zauważyć różnicę w lepszym beadingu na korzyść Glasura. :P

Opublikowano
że potrafi mieć nawet ok 40 mikronów :shock:

Ta co jeszcze :mrgreen:

A możesz podac grubości lakieru Colta VII ? takie rzeczy opowiadaja na forum Mitsubishi. Ta grubość jest podobno na lakierze wewnątrz samochodu, z zewnatrz jest miejscami w zakresie 70-80.

jeśli znasz to będę wdzięczny za podanie .Pozdrawiam!!!

Opublikowano
hyundai i30 ma fabrycznie 150mikronów jak go mierzyłem. więc kia powinna mieć podobnie

Auto już u mnie , pierwszy ogląd .... w sumie nie będzie śle :) jutro od 7.00 działam, i pomiar

pierdyknę dla potomnych, gdyż auto salonowe nie ruszane jeszcze :)

pozdroo

Opublikowano
hyundai i30 ma fabrycznie 150mikronów jak go mierzyłem. więc kia powinna mieć podobnie

Oglądałeś samochód z drugą warstwą klaru albo cały zapylany :D

Jestem na bieżąco z Seat Ibiza, Leon, Hyundai i30 oraz Kia Cee'd.

Oryginalna warstwa lakieru na i30 to 70-80um.

Seat w zależności od lakieru 120-140um.

Opublikowano

Rozebrałem wkładkę zamka do naprawy, czym najlepiej to zalać, żeby usunąć stary bród i smary a nie uszkodzić niczego? Benzyna ekstrakcyjna, nitro, APC, WD40?

Opublikowano
Rozebrałem wkładkę zamka do naprawy, czym najlepiej to zalać, żeby usunąć stary bród i smary a nie uszkodzić niczego? Benzyna ekstrakcyjna, nitro, APC, WD40?

Ja zawsze traktowałem takie rzeczy WD40 ale później smarowałem co trzeba za pomocą produktu Wurth-a - nazywy nie pamiętam..

Opublikowano
canta8, Tak

To fajnie ,bo masz dobre opinie "na mieście" a po obejrzeniu Twoich relacji uważam,że w pełni uzasadnione. Domysliłem sie oglądając zdjęcia z jednej relacji . Te charakterystyczne,sliczne obiekty na przeciwko twej firmy. :D Skorzystam z zaproszenia,serdecznie pozdrawiam!!!

Opublikowano

Panowie które combo będzie lepsze: glinka>dj lpl>srp>red czy glinka>srp>red? :dontknow: ogarniam sobie auto na działce i nie wiem które wybrać. auto bez korekty, po prostu oczyszczam sam lakier z większego syfu :mrgreen:

Opublikowano

czy owady można usuwać apc 1:10 ? wiem że podrażni wosk ale to akurat na tym aucie go nie ma ;) tylko kwestia czy apc 1:10 nie będzie szkodliwe dla lakieru ,...

Opublikowano
czy owady można usuwać apc 1:10 ? wiem że podrażni wosk ale to akurat na tym aucie go nie ma ;) tylko kwestia czy apc 1:10 nie będzie szkodliwe dla lakieru ,...

Spokojnie możesz używać ;)

Opublikowano

GracjanS4 dzięki za odpowiedz

a mógłbyś mi napisać swoje stężenia APC i przykłady ich użytkowania ?

bo jakiś czas temu zadałem takie tu pytanie i poradzili złotą radą żeby przeszukać forum no i szukam szukam i jedynie znalazłem

1:10 - owady oraz kokpit w środku auta

1:4 - mocne zabrudzenia oraz felgi

i to na tyle ;)

piszę dlatego żeby nie zaszkodzić sobie APC tylko pomóc

Opublikowano

Oglądałeś samochód z drugą warstwą klaru albo cały zapylany :D

Jestem na bieżąco z Seat Ibiza, Leon, Hyundai i30 oraz Kia Cee'd.

Oryginalna warstwa lakieru na i30 to 70-80um.

Seat w zależności od lakieru 120-140um.

oglądałem swój samochód, który kupiłem w salonie :D

seat leon 2010 również kupiony w salonie 180-220 miał

sporo też zależy od czujnika

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.