GUCIO-59 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 GUCIO-59, no też jestem ciekaw co ta myjka reprezentuje sobą. Jak to jest z tą dyszą Vario? Ale jakoś nikt chyba nie testował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Ja mam ale C110. Jedyny minus to sztywny krótki kabel. Za tą kasę co dałem nic lepszego nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Też mnie ta myjka zaciekawila i poszperałem troche po google i wyszukalem instrukcje obslugi, w ktorej to parametry sa nastepujace: Typ C 115.3-6 Ciśnienie nominalne bar/MPa 80/8,0 Ciśnienie dopuszczalne bar/MPa maks. 115/11,5 Nominalny przepływ l/min 5,2 Nominalna moc wejściowa kW 1,4 Nominalne napięcie V 230-240 Maks. temperatura wody °C 40 Ciśnienie na wlocie bar/MPa 0,15-10/0,015-1,0 Czyli wychodzi ze ma cisnienie robocze tylko 80bar, a przepływ 5,2l/min, czyli razy 60min wychodzi 312l/h A wg iBood, oraz sprzedawcow z allegro: Producent: Nilfisk Typ: PCD C 115.3-6 X-TRA Maksymalne ciśnienie: 115 BAR 440 / 310 litrów wody na godzinę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Ja mam ale C110. Jedyny minus to sztywny krótki kabel. Za tą kasę co dałem nic lepszego nie ma +1. Od roku systematycznie ją użytkuję i działa dobrze. Co do węża to mógłby być też dłuższy. Można jednak przyzwyczaić się do przenoszenia myjki wokół auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 SNB MAC APC nada się do umycia karoserii ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgrywussdz, APC jest do oczyszczania z brudów, odtłuszczania itp, a nie do mycia. Najlepiej pędzelkiem, miejscowo, stężenie zależne od potrzeby/stopnia zabrudzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 soll, w sumie to o to mi chodziło, źle sformułowałem pytanie, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GUCIO-59 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 No to już coś wiemy... Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 GUCIO-59, ja bym już kupił tą myję, ale Żorż ważniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 GUCIO-59, także trzeba będzie chyba odłożyć na coś mocniejszego. Szkoda że zawsze w ofertach podane sa dane maksymalne i to dla laboratoryjnych warunków... I jak tu coś kupić, zawierzając podanym parametrom... Nigdzie nie moge znaleźć ile tak naprawde ma Parkside z Lidla, bo prawda też może być zabójcza, że nie ma jednak tych 150barów i przepływu na poziomie 450L/h. Może jakiś użytkownik Parkside poratuje skanem z instrukcji, bo na elektrodzie spotkałem sie z opiniami iż Parkside mimo wygórowanych parametrów na piśmie, jest słabszy niż Karcher z serii 2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Race Glaze Clearmist Detailer , czy ktoś go używał , jakieś uwagi , jestem po bardzo szybkiej aplikacji ( paczka dotarła i chciałem sprawdzić na 1-2 panelach ) , na razie jestem średnio zadowolony , może nawet mniej niż średnio . Dla mnie gorzej się dociera , o wiele gorzej niż Finale AF czy P40 nie wspominając o FG Zymola , popracuje jeszcze przy regulacji dyszy spryskiwacza by dawać tylko mgiełkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik847 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 panowie tak się zastanawiam bo posiadam ciemny grafit lakier bmw i mam przygotowane Collinite 476 oraz DODO JUICE LIME PRIME i z tego co wyczytałem to ten wosk lubi przyciągać kurz a na ciemnym niestety to widać i zastanawiam sie czy nie sprzedać i czy nie wybrać innego zestawu co o tym myślicie ? wiem że 476 jest super trwały ale mogę zrezygnować z trwałości kosztem MNIEJSZEGO lub też braku przyciągania kurzu jakieś sugestie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 panowie tak się zastanawiam bo posiadam ciemny grafit lakier bmw i mam przygotowane Collinite 476 oraz DODO JUICE LIME PRIME i z tego co wyczytałem to ten wosk lubi przyciągać kurz a na ciemnym niestety to widać i zastanawiam sie czy nie sprzedać i czy nie wybrać innego zestawu co o tym myślicie ? wiem że 476 jest super trwały ale mogę zrezygnować z trwałości kosztem MNIEJSZEGO lub też braku przyciągania kurzu jakieś sugestie ? Przyciąga kurz do pierwszego mycia, poźniej przecierasz jakimś QD i robi się normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik847 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Rozumiem i dzięki za szybką odpowiedz a jeszcze jedno czy możliwe jest żeby po glinkowaniu auta pojawiły się swirlsy których wcześniej nie było ? czy poprostu teraz bardziej dokładniej przyglądam się lakierowi i zwróciłem uwagę na to ? bo już zgłupiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Rozumiem i dzięki za szybką odpowiedz a jeszcze jednoczy możliwe jest żeby po glinkowaniu auta pojawiły się swirlsy których wcześniej nie było ? czy poprostu teraz bardziej dokładniej przyglądam się lakierowi i zwróciłem uwagę na to ? bo już zgłupiałem Swirle raczej chyba że w znikomym stopniu ale hologramy jak najbardziej Jaka glinka i lubrykant?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik847 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 właśnie hologramy !! o to mi chodziło glinka VP a lubrykant woda + kilka kropki meg'a gold dodo juce pomorze na te hologramy ? czy za słaby ? co zrobiłem źle że powstały te hologramy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 właśnie hologramy !! o to mi chodziło Glinka VP a lubrykant woda + kilka kropki Meg'a gold dodo juce pomorze na te hologramy ? czy za słaby ? To przy tej glince to dziwne może za mało labrykantu lałeś DJ LP rozumiem Jeżeli takto pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik847 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 tak dokładnie DJ LP ten zielony lekko ścierny przed woskiem o mam go zamiar użyć co do DJ LP to rozumiem czarnym aplikatorem z bawełny go rozmazać po lakierze poczekać z 1-2 min aż przyschnie i wypracowywać na lakierze aż będzie czysty element tak ? co do lubrykantu to zmarnowałem jakieś 1,5 L na e90 to czy ja wiem czy mało ? ps. to było moje pierwsze glinkowanie - fakt, lakier zupełnie inny w dotyku teraz mam nadzieje że DJ LP zaradzi a jeśli nie to sięgać po coś mocniejszego typu UC z meg'sa ? ps2. co mogłem zrobić źle że powstały te hologramy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 tak dokładnie DJ LP ten zielony lekko ścierny przed woskiem o mam go zamiar użyć co do DJ LP to rozumiem czarnym aplikatorem z bawełny go rozmazać po lakierze poczekać z 1-2 min aż przyschnie i wypracowywać na lakierze aż będzie czysty element tak ? nie wiem jaki czarny bawełniany ale bawełniany rozprowadź i od razu nim pracuj (przynajmnie ja tak robiłem) do zniknięcia raczej nie wypracjuesz bo jest za oleisty więc będzie potzreba przetarcia MF. co do lubrykantu to zmarnowałem jakieś 1,5 L na e90 to czy ja wiem czy mało ? Nawet bardzo dużo teraz mam nadzieje że DJ LP zaradzi a jeśli nie to sięgać po coś mocniejszego typu UC z Meg'sa ? daj zdjęcie po DJ to ocenimy co w ogóle tam się dzieje na Twoim lakierze ps2. co mogłem zrobić źle że powstały te hologramy ? Może wcześniej tego nie widziałeś, po oczyszczeniu lakieru glinką wszystko się odsłoniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik847 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Okej Dzięki za odp a teraz lece na mecz a fotki wrzucę po DJ LP i wosku 476 bo robię to wszystko na raty bo nie mam tyle czasu żeby zrobić jednego dnia Pozdro !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Również będę pracował z DJ i dodatkowo z UC i zobaczymy co wyjdzie z czerwonego lakieru Ten do DJ będzie dobry http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=263 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgrywussdz, da radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 dominik847, Przed glinkowaniem powinieneś użyć jakiegoś tar&glue removera, i o wiele łatwiej by Ci się glinkowało. co do DJ LP to rozumiem czarnym aplikatorem z bawełny Najlepiej by wyszło na maszynie, ale jak nie masz to miękki gąbkowy aplikator. co mogłem zrobić źle że powstały te hologramy ? Zdarza się nawet najlepszym. Może lakier za miękki i tak nieraz się dzieje albo glinka za twarda i dość mocno zabrudzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 dominik847, Przed glinkowaniem powinieneś użyć jakiegoś tar&glue removera, i o wiele łatwiej by Ci się glinkowało. Przy okazji zapytam.. Na całą karoserie czy tylko dolne partie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Tery, Najlepiej po całości (soki z drzew itd), ale jeśli Ci szkoda, czy coś... to maska i dolne partie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi