Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Też mnie ta myjka zaciekawila i poszperałem troche po google i wyszukalem instrukcje obslugi, w ktorej to parametry sa nastepujace:

Typ  C 115.3-6
Ciśnienie nominalne bar/MPa 80/8,0
Ciśnienie dopuszczalne bar/MPa maks. 115/11,5
Nominalny przepływ l/min 5,2
Nominalna moc wejściowa kW 1,4
Nominalne napięcie V 230-240
Maks. temperatura wody °C  40
Ciśnienie na wlocie bar/MPa 0,15-10/0,015-1,0

Czyli wychodzi ze ma cisnienie robocze tylko 80bar, a przepływ 5,2l/min, czyli razy 60min wychodzi 312l/h

A wg iBood, oraz sprzedawcow z allegro:

Producent: Nilfisk
Typ: PCD C 115.3-6 X-TRA
Maksymalne ciśnienie: 115 BAR
440 / 310 litrów wody na godzinę

Opublikowano
Ja mam ale C110. Jedyny minus to sztywny krótki kabel. Za tą kasę co dałem nic lepszego nie ma :)

+1. Od roku systematycznie ją użytkuję i działa dobrze. Co do węża to mógłby być też dłuższy. Można jednak przyzwyczaić się do przenoszenia myjki wokół auta. :P

Opublikowano

Zgrywussdz, APC jest do oczyszczania z brudów, odtłuszczania itp, a nie do mycia.

Najlepiej pędzelkiem, miejscowo, stężenie zależne od potrzeby/stopnia zabrudzenia.

Opublikowano

GUCIO-59, także trzeba będzie chyba odłożyć na coś mocniejszego.

Szkoda że zawsze w ofertach podane sa dane maksymalne i to dla laboratoryjnych warunków... I jak tu coś kupić, zawierzając podanym parametrom...

Nigdzie nie moge znaleźć ile tak naprawde ma Parkside z Lidla, bo prawda też może być zabójcza, że nie ma jednak tych 150barów i przepływu na poziomie 450L/h.

Może jakiś użytkownik Parkside poratuje skanem z instrukcji, bo na elektrodzie spotkałem sie z opiniami iż Parkside mimo wygórowanych parametrów na piśmie, jest słabszy niż Karcher z serii 2...

Opublikowano

Race Glaze Clearmist Detailer , czy ktoś go używał , jakieś uwagi , jestem po bardzo szybkiej aplikacji ( paczka dotarła i chciałem sprawdzić na 1-2 panelach ) , na razie jestem średnio zadowolony :( , może nawet mniej niż średnio . Dla mnie gorzej się dociera , o wiele gorzej niż Finale AF czy P40 nie wspominając o FG Zymola , popracuje jeszcze przy regulacji dyszy spryskiwacza by dawać tylko mgiełkę .

Opublikowano

panowie tak się zastanawiam bo posiadam ciemny grafit lakier bmw i mam przygotowane

Collinite 476 oraz DODO JUICE LIME PRIME i z tego co wyczytałem to ten wosk lubi przyciągać kurz a na ciemnym niestety to widać i zastanawiam sie czy nie sprzedać i czy nie wybrać innego zestawu co o tym myślicie ?

wiem że 476 jest super trwały ale mogę zrezygnować z trwałości kosztem MNIEJSZEGO lub też braku przyciągania kurzu

jakieś sugestie ?

Opublikowano
panowie tak się zastanawiam bo posiadam ciemny grafit lakier bmw i mam przygotowane

Collinite 476 oraz DODO JUICE LIME PRIME i z tego co wyczytałem to ten wosk lubi przyciągać kurz a na ciemnym niestety to widać i zastanawiam sie czy nie sprzedać i czy nie wybrać innego zestawu co o tym myślicie ?

wiem że 476 jest super trwały ale mogę zrezygnować z trwałości kosztem MNIEJSZEGO lub też braku przyciągania kurzu

jakieś sugestie ?

Przyciąga kurz do pierwszego mycia, poźniej przecierasz jakimś QD i robi się normalnie.
Opublikowano

Rozumiem i dzięki za szybką odpowiedz a jeszcze jedno

czy możliwe jest żeby po glinkowaniu auta pojawiły się swirlsy których wcześniej nie było ? czy poprostu teraz bardziej dokładniej przyglądam się lakierowi i zwróciłem uwagę na to ? bo już zgłupiałem

Opublikowano
Rozumiem i dzięki za szybką odpowiedz a jeszcze jedno

czy możliwe jest żeby po glinkowaniu auta pojawiły się swirlsy których wcześniej nie było ? czy poprostu teraz bardziej dokładniej przyglądam się lakierowi i zwróciłem uwagę na to ? bo już zgłupiałem

Swirle raczej chyba że w znikomym stopniu ale hologramy jak najbardziej :/

Jaka glinka i lubrykant??

Opublikowano

właśnie hologramy !! o to mi chodziło ;)

glinka VP a lubrykant woda + kilka kropki meg'a gold

dodo juce pomorze na te hologramy ? czy za słaby ?

co zrobiłem źle że powstały te hologramy ?

Opublikowano
właśnie hologramy !! o to mi chodziło ;)

Glinka VP a lubrykant woda + kilka kropki Meg'a gold

dodo juce pomorze na te hologramy ? czy za słaby ?

To przy tej glince to dziwne może za mało labrykantu lałeś :o:/

DJ LP rozumiem :o Jeżeli takto pomoże ;)

Opublikowano

tak dokładnie DJ LP ten zielony lekko ścierny przed woskiem o mam go zamiar użyć ;)

co do DJ LP to rozumiem czarnym aplikatorem z bawełny go rozmazać po lakierze poczekać z 1-2 min aż przyschnie i wypracowywać na lakierze aż będzie czysty element tak ?

co do lubrykantu to zmarnowałem jakieś 1,5 L na e90 to czy ja wiem czy mało ?

ps. to było moje pierwsze glinkowanie - fakt, lakier zupełnie inny w dotyku ;)

teraz mam nadzieje że DJ LP zaradzi a jeśli nie to sięgać po coś mocniejszego typu UC z meg'sa ?

ps2. co mogłem zrobić źle że powstały te hologramy ?

Opublikowano
tak dokładnie DJ LP ten zielony lekko ścierny przed woskiem o mam go zamiar użyć ;)

:good:

co do DJ LP to rozumiem czarnym aplikatorem z bawełny go rozmazać po lakierze poczekać z 1-2 min aż przyschnie i wypracowywać na lakierze aż będzie czysty element tak ?

nie wiem jaki czarny bawełniany :dontknow: ale bawełniany :good: rozprowadź i od razu nim pracuj (przynajmnie ja tak robiłem) do zniknięcia raczej nie wypracjuesz bo jest za oleisty więc będzie potzreba przetarcia MF.

co do lubrykantu to zmarnowałem jakieś 1,5 L na e90 to czy ja wiem czy mało ?

Nawet bardzo dużo :good:

teraz mam nadzieje że DJ LP zaradzi a jeśli nie to sięgać po coś mocniejszego typu UC z Meg'sa ?

daj zdjęcie po DJ to ocenimy co w ogóle tam się dzieje na Twoim lakierze 8-)

ps2. co mogłem zrobić źle że powstały te hologramy ?

Może wcześniej tego nie widziałeś, po oczyszczeniu lakieru glinką wszystko się odsłoniło ;)

Opublikowano

Okej Dzięki za odp a teraz lece na mecz a fotki wrzucę po DJ LP i wosku 476 bo robię to wszystko na raty bo nie mam tyle czasu żeby zrobić jednego dnia ;)

Pozdro !!

Opublikowano

dominik847, Przed glinkowaniem powinieneś użyć jakiegoś tar&glue removera, i o wiele łatwiej by Ci się glinkowało.

co do DJ LP to rozumiem czarnym aplikatorem z bawełny

Najlepiej by wyszło na maszynie, ale jak nie masz to miękki gąbkowy aplikator.

co mogłem zrobić źle że powstały te hologramy ?

Zdarza się nawet najlepszym. :-] Może lakier za miękki i tak nieraz się dzieje albo glinka za twarda i dość mocno zabrudzona :|

Opublikowano
dominik847, Przed glinkowaniem powinieneś użyć jakiegoś tar&glue removera, i o wiele łatwiej by Ci się glinkowało.

Przy okazji zapytam.. Na całą karoserie czy tylko dolne partie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.