Sabat Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opinia ,że nie zawiera substancji ściernych jest obiegowa. podziel klape na 3 czesci na 1 zrób cleaner + bh +wosk na 2 bh +wosk na 3 wosk tylko przejedź ręką i porównaj fakturę powierzchni. Mówi się ze nie zawiera ścierniwa w 100% ale różnice wyczujesz bezproblemowo chyba ,że wchodzi w reakcję z apliaktorem nawet bawełnianym i to on własnie ścina. Dokładnie taki test zrobiłem na 323c pół maski to było DJ LPL +BH + DJ Purple Haze drugie pól DJ LPL + wosk Formuła 1 W świetle słonecznym i pod ręką widać różnice. Pytanie czy między DJ LPL a DJ Purple Haze Wciskać BH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo74 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Sabat, wstaw jakieś zdjęcia porównawcze jak masz Chce zastosować podobną kombinację i jestem ciekawy efektu. W moim przypadku chce zrobić tak: DJ LP->BH->Red Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 demo74, polecam Takie efekty uzyskalem samym BH + Red prezentowalo sie zacnie A swoje mozesz dodatkowo zrobic DJ LP -> 2x BH + Red i juz napewno bedzie blysk i glebia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opinia ,że nie zawiera substancji ściernych jest obiegowa. podziel klape na 3 czesci na 1 zrób cleaner + bh +wosk na 2 bh +wosk na 3 wosk tylko przejedź ręką i porównaj fakturę powierzchni. Mówi się ze nie zawiera ścierniwa w 100% ale różnice wyczujesz bezproblemowo chyba ,że wchodzi w reakcję z apliaktorem nawet bawełnianym i to on własnie ścina. Dokładnie taki test zrobiłem na 323c pół maski to było DJ LPL +BH + DJ Purple Haze drugie pól DJ LPL + wosk Formuła 1 W świetle słonecznym i pod ręką widać różnice. Pytanie czy między DJ LPL a DJ Purple Haze Wciskać BH? Moim zdaniem tak. Masz srebrne auto wiec BH przyciemni je i wraz z Purple Haze pociagnie głębie lakieru. Będziesz zadowolony. Tylko BH dobrze wypracuj aby dał połysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Moim zdaniem tak. Masz srebrne auto wiec BH przyciemni je i wraz z Purple Haze pociagnie głębie lakieru. Będziesz zadowolony. Tylko BH dobrze wypracuj aby dał połysk. Znaczy ten zestaw chcę na zielonym wykorzystać bo teraz Nattego Blue mi szkoda ze srebrnego ściągać , powinien wytrzymać z 2msce, chyba ze wczesniej zejdzie to przed zimą jeszcze położę tą mieszankę na próbę a na jesieni pójdzie Coli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregusjanus Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Witam, Czym po SRP nowej formule trzeba umyć samochód przed nałożeniem wosku colli 476s? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregusjanus Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Nie. Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Valetpro Blue Gel czy Valetpro Bilberry ? felgi odnowione na wiosnę tego roku, regularnie myte, czasami zdejmowane jedno jest dużo mocniejsze od drugiego ale pytanie czy używanie Blue Gelu na "co dzień" nie szkodzi felgom... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 do regularnego mycia Bilberry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Wydaje mi się że jak odpowiednio rozcieńczysz Blue Gel'a to nie powinno być problemu a zawsze będziesz miał coś mocniejszego do czyszczenia feli po sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 do regularnego mycia Bilberry czyli de facto dbając regularnie o felgi Bilberry i Iron-X, woskując itd nie ma sensu kupować i używać Blue Gel czy innych podobnych mu wynalazków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 szymon_k, ja bym odpuścił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_k Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 ProfiPolish Wasser Magnet Antracyt czy jakiś inny wafel? co polecacie? P.S. z czego wynika wyższość wafla nad ręcznikami mikrofibrowymi np. mamutem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 panowie, na ile srednich samochodow z lakierem vw starczy 300g pasty FC+ ? bedzie lepsza wydajnosc niz prz fg500? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 szymon_k, Mam dwa wafle sonusa i jeden profipolish - profipolish duuuzo lepszy. Ostatnio w testach jest temat o waflu, warto się zastanowic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Microfibe Madness YELLOW FELLOW ULTRA SOFT 60X40cm warta uwagi ? Chcę coś trochę lepszego od zółtych Megsa za około 30-40zł do wycierania wosku, przecierania wnętrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 panowie, na ile srednich samochodow z lakierem vw starczy 300g pasty FC+ ? bedzie lepsza wydajnosc niz prz fg500? Moim zdaniem FG500 bardziej wydajna. 300 g na ile starczy ciężko określić. Są różne lakiery i różne ich stany. Ja zużyłem cały zielony korek na 8 aut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 czym nanieść wosk fa felgę ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Witam, używał ktoś z Was APC firmy karcher? Jakieś opinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasek Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 wstyd sie przyznać ale pojechałem po butapren do marketu bo kleiłem gabke w fotelu w puncie. zostawiłem ten klej na przednim siedzeniu w fiacie albea na słoncu ... i wyciekł na fotel pasażera. Pomocy!!! czym to usunąć? plama wielkosci kciuka. zacząłem go zrywać bo juz troche przysechł ale nie chce do końca odejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgrywussdz, tak samo jak na lakier - aplikatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Jakiś T&G remover, nie wiem czy w lakierniczym sklepie nie dostaniesz środka dedykowanego do usuwania butaprenu. Ciekawe też jak zadziałałby on na materiał - próba w niewidocznym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk4544 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Witam. Szukam jakiegoś podstawowego zestawu do mycia autka. Coś gdzie byłby np. APC i inne środki, które po prostu są ''must have'' Czy ktoś mógłby mi wypisać co powinienem nabyć? Żadnych polerek raczej nie przewiduje bo nie mam sprzętu i 5 dni czasu po prostu chcę porządnie umyć autko od wewnątrz i zewnątrz. Głównie prosiłbym o akcesoria i środki. Tapicerka jest skórzana z drewnem. A drugie pytanie : W jaki sposób mogę usunąc podkład z szyb? auto miało malowany zderzak i papraki zostawiły podkład do farb na szybie, który widać pod słońce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 patryk4544, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=39 i http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=38 - najpierw poczytaj tutaj. A co do podkładu, to może nitro?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi